Waarom beginners mooi buikdansen in Haarlem
07 december 2017 

Waarom beginners mooi buikdansen in Haarlem

Waarom beginners mooi buikdansen in Haarlem. Sommige beginners in de Haarlem groep dansen fantastisch. Ze kennen maar een paar bewegingen, maar dansen prachtig door hun gevoel voor de muziek, hun timing en hun expressie.


Wanneer je komt buikdansen dan opent een nieuwe wereld. De muziek maakt een verlangen naar verre landen in je wakker. Je maakt de muziek zichtbaar door jouw bewegingen. Je geeft je over aan de muziek.

Waarom beginners mooi buikdansen in Haarlem

Wanneer je op deze exotische muziek danst dan maak je bewegingen die lekker aanvoelen. Als beginner maak je nog niet druk om afwisseling. Je duikt lekker in een beweging die goed voelt. Daardoor heb je flow in je buikdans. Het is dan heerlijk om naar je te kijken.

Expressie

Wanneer de muziek je betoverd en je lekker beweegt dan voel je heerlijk. Wanneer jij je goed voelt dan straal je. Wanneer je straalt dan heb je uitstraling. Waarom beginners mooi buikdansen in Haarlem? Omdat zij stralen wanneer zij buikdansen.

Dan gebeurt er een wonder

Ik zie dit regelmatig. Wanneer ik een nieuwe leerling op les krijg dan zet ik mij in dat zij een lekker gevoel in haar lijf krijgt. Ik help je dan om niet meer na te denken tijdens het bewegen. Ik zet mij in dat je veilig voelt bij ons in de groep. De andere vrouwen helpen mee door jou een warme ontvangst te geven. Wanneer je het dan wel durft om je over te geven aan de beweging en aan de muziek dan gebeurt er een wonder.

Met de paplepel ingegoten

Waarom beginners mooi buikdansen in Haarlem? Ik zie het keer om keer dat een vrouw die net voor het eerst komt buikdansen zich durft over te geven aan de dans. Zij durft vrij te dansen. De muziek en de omgeving van allemaal gevorderde buikdanseressen in de lesgroep maken, dat je daardoor beinvloedt wordt. Je krijgt de buikdans dan als het ware met de paplepel ingegoten. Je hoeft geen moeite te doen. Je gaat gewoon. Voordat je het weet buikdans je bloedmooi.

Bewegingskwaliteiten

Je ontwikkelt eerst de zachte vloeiende bewegingskwaliteiten, die buikdans zo mooi en sensueel maken. Je gaat aarden. Je maakt heupcirkels, kamelen en achtjes met je heupen. Je trilt je buik en soms je hele lichaam. Maar dat doe je wel allemaal zonder na te denken. Je mag deze bewegingen mengen met je eigen bewegingen. Ik help je de uitheemse muziek te begrijpen. Daardoor leer je de muziek voelen. Waarom beginners mooi buikdansen in Haarlem? Omdat je elke buikdansles als het ware op reis gaat. Het is een hele beleving. Je dompelt onder in de ervaring.

Hoe was je eerste buikdansles?

Herinner jij je nog hoe je eerste buikdansles was? Vertel het aan en deel het met elkaar. Schrijf onder in het kader.

Wil jij het ook graag eens meemaken? Kom dan op 18 januari voor een try out les naar Haarlem. Meer weten? Klik dan hier.

Laat al je vriendinnen op Facebook deze blog lezen. Deel hem!
Groetjes,
Sabouschka

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Jamila
Door

Jamila

op 08 Dec 2017

Hi Sabouschka, Ik kan me mijn eerste buikdans niet heel goed herinneren, het is ook al 16 jaar geleden maar het zal wel erg goed zijn geweest aangezien ik nog steeds bij je dans. Ik zie het ook steeds weer dat nieuwe dames zich zo lekker tussen ons bewegen. Wij proberen net zoals jij dat ook doet , ze een warm, veilig en vertrouwd gevoel te geven. Het belangrijkste is om jezelf te zijn en de rest komt vanzelf, heel afgezaagd maar wel waar,. Je hebt ook altijd zulke mooie en fijne muziek. Tot in januari, Jamila

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 09 Dec 2017

Wat lief wat je hier schrijft Jamila. Ik vind het ook super leuk dat je nog steeds met veel plezier bij me komt dansen. Fijn dat je het bevestigd dat ook nieuwe dames zich in alle vrijheid durven te uiten in de dans. Dat vind ik super leuk dat jullie allemaal samen met mij inspannen zodat zij zich welkom en veilig voelen. Dank je voor de complimenten over mijn oefeningen. Tot in januari, Sabouschka

Riëtte
Door

Riëtte

op 08 Dec 2017

Hallo ! Mijn eerste buikdansles kan ik me nog goed herinneren ! In Kreta zag ik Sabouschka dansen en ik was verkocht ! Dat wilde ik ook leren ! Ik begreep dat je les gaf en ook in Amsterdam ! Ik heb me meteen aangemeld ! Maar op dat moment vergat ik heel even dat ik een dansblokkade had.... Bij die eerste les kwam dat wel weer naar boven; huilen en niet durven bewegen... Maar Sabouschka heeft me daar in 3 jaar bijna helemaal vanaf geholpen en ik ben je daar nog steeds heel dankbaar voor ! Bijna betekend dat ik nog steeds mezelf af en toe saboteer en weer in die oude gewoonte terugval... Dat is dan mijn perfectionisme dat ik alles moet kunnen en geen geduld heb om dingen langzamerhand te leren. Dan verval ik weer in zielig doen en tranen, maar ik blijf volhouden ! X Groetjes Riëtte

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 09 Dec 2017

Lieve Riëtte, Ik ben trots op je dat je mijn tips altijd ter harte nam en daardoor jouw dansblokkade hebt weten op te heffen. Het is normaal dat ook 'denk' gewoonten terug blijven komen wanneer je moe bent of anders tijdelijk uit balans. En we weten ondertussen ook dat ons denken ons gevoel beïnvloedt. Ons gedrag komt voort uit ons gevoel. Maar je hebt nieuw gereedschap verkregen zodat je daar steeds sneller overheen komt. Jouw instelling klopte vanaf begin af aan. Fijn dat je vol blijft houden! Je bent goed bezig. Ik herinner mij nog goed je eerste buikdansles in Amsterdam. Je ging naar de kleedkamer, iemand uit de les kwam je achterna om je te troosten. Na de les kwamen wij allemaal naar jou toe. Je zei onder tranen maar wel vastbesloten: "ik kom wel terug volgende week". En je schreef gelijk in voor de cursus. Sindsdien kom je trouw elke week en doe je thuis de oefeningen uit mijn E-book en je buikdans je dagelijks. De afgelopen anderhalf jaar viel het mij steeds vaker op wat voor gedetailleerd feed back je aan een ander kan geven. Het leren observeren van dans is een belangrijke stap om zelf je eigen dans vorm te kunnen geven. Feed back kun je steeds beter geven naarmate je vorderingen maakt in het observeren van dans. Gefeliciteerd met deze stap! Groetjes, Sabouschka

Reactie plaatsen