6 redenen om een buikdans cursus te volgen
25 april 2019 

6 redenen om een buikdans cursus te volgen

6 redenen om een buikdans cursus te volgen. Ben je het ook zo zat om in een onpersoonlijke omgeving te sporten? Of yoga te doen in een grote groep waar je niemand kent? Betaal je elke maand voor de sportschool maar ga je nooit?

Kom dan een buikdans cursus volgen. Je krijgt een professionele danseres als docent. Het voordeel daarvan is dat zij je goed leert kennen. Zij weet wat je nodig hebt en wat je lichamelijk wel of niet aan kunt. Daardoor kan ze jou begeleiding op maat geven. Dat zodat je resultaat behaald zonder aan jezelf voorbij te gaan. Dat voorkomt niet alleen blessures.

6 redenen om een buikdans cursus te volgen

1.) Je probeert regelmatig te komen omdat het zo leuk is.
2.) Je komt in een vertrouwde omgeving.
3.) Er zit progressie in de lesopbouw.
4.) Je leert echt dansen.
5.) Je word weer soepel.
6.) Je werkt ongemerkt ook aan je conditie.

Je probeert regelmatig te komen omdat het zo leuk is

Je komt regelmatig omdat je zo veel plezier aan je lijf beleefd. Normaal gesproken merk je niets van je lichaam. Je merkt er pas wat van als het ergens pijn doet. Maar nu beleef je er plezier aan. Zeker weten dat je elke week wil komen.

Je komt in een vertrouwde omgeving

Je komt in een vertrouwde omgeving. Er is dezelfde docent. Je ontmoet dezelfde vrouwen.  Dat is leuk en voelt vertrouwd. Het is ook nog eens gezellig.

Er zit progressie in de lesopbouw

Doordat het een besloten groep is zit er progressie in de lesopbouw. Je ontwikkeld geleidelijk aan wat nodig is om te dansen en jezelf uit te drukken. Van danstechniek en lichaamsbewustzijn tot kennis van de muziek en verschillende kwaliteiten waarmee je kan buikdansen.

Je leert echt dansen

Voordat je kan buikdansen moet je vrij kunnen dansen. In een buikdans cursus leer je stapsgewijs wat nodig is om te buikdansen. Je verfijnt de bewegingen steeds verder. Daardoor blijft het interessant en boeiend op elk niveau. Daarnaast breng je  in mijn buikdansles body en mind in balans. Daardoor word je vrijer in je beweging.  Je mag de buikdansbewegingen mengen met je eigen bewegingen. Alleen zo verkrijg je de flow of movement.

Je word weer soepel

Spanningen en blokkades smelten weg door mijn oefeningen vooraf. Je leert je lichaamsgewicht inzetten waardoor alles weer gaat stromen. Zo verkrijg je een basis vanuit waar je weer soepel word. Je ontwikkeld zachte kracht. Voordat je het weet wordt je net zoals een kat. Je kan je lichaam weer inklappen en oprollen. Je past bijna overal doorheen. Je kronkelt net zo soepel als een slang.

Je werkt ongemerkt ook aan je conditie

Je werkt ongemerkt ook aan je conditie. Doordat je zo veel plezier hebt bij het buikdansen hou je het langer vol. Zo bouw je conditie op.

Wat is jouw reden?

Ik geef je 6 redenen om een buikdans cursus te volgen. Ben ik iets vergeten? Wat is jouw reden om een buikdans cursus te volgen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.  

Buikdans cursus in Utrecht

Kom meedoen met de buikdans cursus in Utrecht op 12 mei. Het is een reeks van 3 dansmiddagen tot de zomer. Het is altijd  op de zondag.  Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook en Whatsapp.

Groetjes,
Sabouschka

 

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Lieke
Door

Lieke

op 26 Apr 2019

Voor mij is dat al jaren zo. Sportschool boeit me niet en dansen des te meer. Ik was dus al overtuigd maar nu helemaal!! Eens dus. Vele dansvormen heb ik gedaan en nog steeds dans ik zoveel mogelijk. Mijn passie voor Egyptische dans is daarbij al jaren een constante!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 27 Apr 2019

Dat is zo leuk! Want je blijft daardoor niet alleen maar soepel. Want je bent net zo soepel als iemand van in de twintig. Je was al een goede danseres toen je jaren geleden bij me kwam voor buikdanslessen. Maar nu heb je ook nog een stralende uitstraling erbij gekregen. En je armen en handen zijn zo veel zachter geworden. Helemaal verbonden met je hart! Iedereen is gek op jouw dans. Bijkomend effect is dat je jouw zin voor humor in je buikdans kan uitdrukken nu. Zo zie je maar wat je er ook nog eens extra bij krijgt naast de aspecten die je van de sportschool zou krijgen. Het fijne is dan ook nog dat je jouw Egyptische buikdans steeds verder ontwikkeld. Dat doe je bij mij door steeds meer je lichaam te verfijnen. Dan bedoel ik ermee dat je natuurlijke houding en elegantie in beweging steeds meer blijvend word. Daar heb je dan ook nog eens veel baat bij in het dagelijks leven. Lekker soepel en elegant wat blijvend is bij het ouder worden.

Lieke
Door

Lieke

op 29 Apr 2019

Wat een mooie woorden Sabouschka. dank je wel. Denk dat ik nog even doorga met dansen ;-)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 May 2019

Graag gedaan Lieke. Je wordt steeds verfijnder en je uitstraling wordt steeds sterker. Zo leuk om te mogen begeleiden. Fijn om te weten dat je nog even doorgaat. Ik vind dat het gewoon een levensweg is. Veel mensen denken zodra ze de danstechnieken onder de knie hebben dat er niets meer te leren valt. Niets is minder waar. Buikdansen en regelmatig buikdansles blijven nemen is een way of life. Net zoals yoga dat is. Je blijft daarnaast soepel en sterk met een mooie houding.

Milou
Door

Milou

op 27 Apr 2019

Ik kreeg toevallig afgelopen donderdag een whatsappje van mijn sportschool, dat ze mij al een tijdje niet meer gezien hebben en om een afspraak in te plannen om mij weer op weg te helpen om mijn doelen te bereiken. Ik merk dat ik gewoon geen zin heb om het in te moeten plannen. Met dansen heb ik daar veel minder problemen mee, ik kijk soms zelfs uit naar de dinsdag, heel anders dan het naar de sportschool 'moeten'.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 27 Apr 2019

Wat goed om te horen Milou! Je hebt echt mijlenstappen gemaakt sinds september. Mijlenstappen in jezelf uitdrukken via dans en tegelijkertijd in het buikdansen zelf. Ook ben jij diegene die de choreografie echt kent. Daardoor ben je zeker in je dans geworden. Wat een ontwikkeling. Ik ben echt trots op je. Zo fijn om te horen dat je er soms zelfs naar uitkijkt om te konen buikdansen. Dan heb je de sportschool ook helemaal niet meer nodig.

jacqueline
Door

jacqueline

op 07 May 2019

Bij mooie muziek kan ik niet eens stilzitten! Bewegen op muziek gaat als het ware vanzelf. door soms aandacht te besteden aan een specifiek onderdeel van het lichaam ( bijv de handen of juist de heupen) in de dans ontstaat er steeds weer wat anders en ontdek ik nieuwe bewegingen. Ook nodig je ons via de oefeningen uit ( bijv grondwerk, rug aan rug etc) meer te ervaren van ons lichaam. Ik verveel mij nooit en kom meestal vitaal uit de les! En dat na 8 jaar, ofzo!

Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 09 May 2019

Ook ik kan beamen dat ik weer helemaal vitaal uit de les kom. Dansen en bewegen op muziek is voor mij een van de leuke dingen in mijn leven. Jammer dat ik het zo lang niet gedaan heb. Naast het plezier erin merk ik ook dat ik er sterker door wordt. Vooral aan mijn benen en mijn rug merk ik het. Als het werken in de tuin weer begint, heb ik geen problemen meer. Voordat ik danste was ik helemaal stijf en kreupel na twee uur werken in de tuin. Het is ook aangenamer dan naar een sportschool gaan. Ik kijk er naar uit. Hier leer je je lichaam beter kennen en je leert er steeds iets nieuws bij.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 11 May 2019

Wat goed om te horen dat je nu zelfs 2 uur in de tuin kan werken zonder problemen. Dat je benen en rug sterker zijn geworden door mijn oefeningen in combinatie met het buikdansen. Ik ben zo blij dat je bent komen meedoen met de buikdanslessen in Haarlem. Het plezier zie ik aan je stralende lach.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 11 May 2019

Ja het meer ervaren van je lichaam door specifieke oefeningen werkt wonderbaarlijk. Dat weet jij als haptotherapeut ook. Zo mooi om te zien dat dan bijvoorbeeld een vrouw met reuma zo soepel weer danst. En een andere vrouw die binnen kwam met pijn in heup en rug de pijn kon verminderen. Dat ook zij tegen de tijd dat het lichaam warm was om te buikdansen weer soepel bewoog. Zo soepel dat je zou kunnen vergeten dat ze pijn had toen ze binnenkwam. Het is echt zo zoals men in de yoga al lang weet: je gaat voorbij het fysieke lichaam en de beperking ervan. Professionele aanraking door het stimuleren van de tastzin werken wonderen. Mijn rug aan rug oefeningen zijn aanraak oefeningen. Zelfs het grondwerk waarbij verschillende delen van je lichaam contact maken met de grond zijn aanraakoefeningen. Ook diegenen met spanning en pijn worden opeens weer soepel. Het buikdansen wat volgt helpt de souplesse langer te behouden. Wat leuk dat je steeds weer wat nieuws ontdekt en de buikdansles nooit saai wordt!

Reactie plaatsen