Buikdansen met een blessure
Lichaamswerk en buikdans
Sabouschka
Lichaamswerk en buikdans
08/06/2015
1 min
8

Buikdansen met een blessure

08/06/2015
1 min
8

Buikdansen met een blessure.Kan dat?

Buikdansen met een blessure hoe gaat dat? Dat kan mits er aangepaste voorbereidende oefeningen worden gegeven en het buikdansen niet prestatiegericht is. Laat het altijd wel van tevoren aan je docent weten wanneer je een blessure hebt. In het geval van mijn buikdansles zal ik steeds mijn best doen om je suggesties en aanpaste oefeningen te geven.

Buikdansen met een blessure aan je voet of been

Juist met een blessure is het noodzaak om in vorm te blijven. Je zou zittend op een krukje de oefeningen op een aangepaste wijze kunnen doen. De muziek kun je desnoods ook zittend vertalen. Dan dans je met je romp, je buik, je handen en je armen. En met de expressie van je ogen. Blijf buikdansen met een blessure.

Mijn advies

Mijn advies is altijd wel om naar een goede fysiotherapeut te gaan. De fysiotherapeut helpt je lichaam om het zelfgenezende vermogen te stimuleren. Ik ga bijna altijd gelijk de volgende dag. Dan is het ook snel weer over. Een keer ben ik van mijn brommer gevallen. Toen ben ik niet gelijk naar de fysio gegaan. Ik vond dat ik daar geen tijd voor heb. Herken je dat?

Je hebt maar een lichaam

Ik merkte de blessure ook alleen op bij mijn grond oefeningen. Buikdansen met een blessure doe ik namelijk wel. Het was een lichte blessure die je bij dagelijkse bewegingen niet eens opmerkt. Maar ik weet dat ik maar een lichaam heb. Als danser en als mens wil ik mijn lichaam in optimale conditie houden. Zo ging ik een paar weken later wel naar mijn fysio.

Het golven van de voeten

Ik maakte een aantal afspraken achter elkaar en ging 2 keer per week gedurende een maand. Elke keer masseerde zij het weefsel eromheen los. Zodat de verklevingen, die optreden bij elke blessure, gelijk losgaan. Een keer liet ze mij een oefening zien die ik daarvoor ook al elke les met jou doe. Het is het golven van de voeten. Die oefening kun je nalezen in mijn E Boek . Alleen al voor mijn oefeningen is het goed om te buikdansen met een blessure.

Een goede fysiotherapie praktijk

Voor een goede fysiotherapie praktijk in Amsterdam klik hier. Voor wie in Haarlem en omgeving woont raad ik het Sophiahuis aan.

Naar buikdansles met een blessure?

Vind jij dat je bij een blessure thuis moet blijven? Dat je niet of juist wel mag komen buikdansen? En waarom? Deel het met ons. Schrijf in het kader onderaan.

Workshop aanstaande zaterdag

Er is nog plek in de workshop van aanstaande zaterdag in Haarlem. Zin om nog mee te doen? Aarzel dan niet en neem snel contact met mij op. Er is maar nog maar heel weinig plaats. Zorg ervoor dat jij die krijgt.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!
Groetjes,
Sabouschka

Reacties
Categorieën