Dansretraite op Kreta

Ontspannen op Sabouschka’s Dansretraite op Kreta

De dansretraite die vroeger in de Dordogne in Frankrijk plaatsvond ging dit jaar voor het eerst naar Kreta. De dansretraite op Kreta was geslaagd en volgende zomer vindt het opnieuw plaats. Hier volgt een kort verslag over de belevenissen van de deelnemers.

Dansworkshop op Kreta

In mijn dansretraite op Kreta deden we veel aan ontspanningsoefeningen.

Iris, die in het dagelijks leven als advocaat werkt, had daar behoefte aan. Zij kon zo goed ontspannen. Ze genoot ook intens van de warmte van de zomer op Kreta. Door de vele oefeningen ter vergroting van het lichaamsbewustzijn kon ze  dat extra goed waarnemen.

Iris had haar moeder Ina mee gevraagd voor de dansretraite op Kreta. Ina was met de ontspannende oefeningen heel blij. Dat gaf haar een weldadig gevoel wat ze van de yoga kent.

Dinie kwam niet eens zo zeer wegens het buikdansen. Ze kwam voor het gevoel wat mijn oefeningen altijd bij haar teweeg brengen. Dat vind ze zo lekker.

Esther verteld dat ze zich veel beter voelt sinds ze van de dansretraite op Kreta weer terug  is. Ik zie ook dat er iets in haar buikdans veranderd is. Dat is heel subtiel. Plekjes die eerder wat spanningen hadden zijn nu open. Ze danst nu nog mooier!

Riette is verbaasd over wat haar lichaam opeens allemaal kan. Het lijkt wel alsof de buikdans allemaal uit haar zelf komt. Ze hoeft alleen maar muziek op te zetten.

Mascha heeft begrepen dat ze niet lenig hoeft te zijn om soepel te zijn. Ja want soepel dat is ze vrij snel geworden in die week!

Dansretraite

Je hebt verder alleen maar tijd om te eten en te slapen. En voor een duikje en wat baantjes zwemmen is ook nog wel wat tijd. Maar dat is niet erg. Er ontstaan vriendschappen en je eet ’s avonds lekker samen in een Taverna direct aan zee.

De hele dag vul je door samen met andere vrouwen in je vrouwelijkheid te duiken. Je krijgt een boost van het antistresshormoon oxytocine. Slapen doe je als een roos.

Bijna de hele groep komt volgend jaar weer terug! Wil jij volgend jaar eventueel ook meedoen laat het mij dan weten dan zet ik jou op de informatielijst.
KLIK HIER VOOR CONTACT

Wil jij dit ook ervaren maar heb je geen zin om zo lang te wachten tot je mee naar Kreta kan?
Kom dan bij me buikdansen in Nederland. Alle buikdanslessen zijn net weer begonnen.

In Amsterdam en Haarlem kun je er nog bij. Heb je interesse?

KLIK HIER VOOR MEER INFO

Wat vind jij belangrijk?
Waar heb jij behoefte aan?
Deel het met elkaar. Schrijf onder aan  in het kader te schrijven.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!

xxx

Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Riëtte
Door

Riëtte

op 26 Sep 2014

Hallo allemaal, Wat ik belangrijk vond/vind in deze dansworkshop was het verbeteren van mijn dans, maar vooral ook het bewaken van mijn grenzen... Zeker met de warmte daar was ik niet gewend om intensief te bewegen, dus daar moest ik wel ff aan wennen. Voor mij was het echt een doel om mijn grenzen op tijd aan te geven, omdat ik nogal een streber ben en vaak te ver ga op wilskracht, terwijl ik dan eigenlijk op dat moment ff moet rusten/uitblazen ! Ik heb daar ook echt geleerd om dit wél op tijd aan te geven, alhoewel ik in het begin nog wel eens te lang doorging... Dat had dan weer effect op mijn zekerheid en ik kreeg dan de vervelende gedachten van ik kan het niet en de pasjes lukken mij niet ! Dat gebeurt er dan met mij en ging van kwaad tot erger... Maar de ontspanningsoefeningen op onze yoga matjes (grondwerk) gaven mij zo'n lichamelijke/mentale boost dat ik 'mijn innerlijke pestkop' (die onzekerheid) op een gegeven moment 'het zwembad in geschopt' heb ! Dit was voor mij het moment dat alles veranderde en de weldaad zich voor mij echt aandiende ! Ik voelde een verandering in mijn 'zijn' en de lef en de pasjes gingen ineens vanzelf ! Dat was voor mij een hele rare gewaarwording, vooral omdat het ook in mijn hoofd een totale ommekeer gaf die nu nog steeds blijft doorwerken ! Rustiger, vrediger, loslaten, álle elementen van een Mindfulness hebben zo ontzettend op mij ingewerkt ! Deze retraite heeft mij niet alleen qua dansen, maar ook in mijn hele wezen veranderd tot de persoon die ik altijd al was, maar die nooit de kans kreeg om zich te tonen aan de buitenwereld ! Heel erg bedankt Sabouschka voor deze mooie week met veel saamhorigheid, leermomenten, ontspanning maar ook erg veel lol ! Liefs Riëtte X

Mascha Hogeboom
Door

Mascha Hogeboom

op 26 Sep 2014

Het was een heerlijke week! Niet zoals mensen om mij heen dachten, heel uitputtend in die warmte. Nogmaals bedankt Sabouschka, ik ga graag volgend jaar weer mee. Het was een heerlijke verwen vakantie !! :-)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 02 Oct 2014

Wat een doorbrak Riëtte! Leuk Mascha dat je volgend jaar weer mee gaat. Daar ben ik heel blij om.

Reactie plaatsen