Leer de heupcirkel en zet hem in als rustmoment
Leer de heupcirkel en zet hem in als rustmoment. Wanneer er melodie is dan kun je gaan uitrusten in de heupcirkel. Daarom noem ik deze beweging in het Engels "the break". wat betekent "de pauze." De heupcirkel is eigenlijk heel makkelijk uit te voeren.
Uitvoering van de heupcirkel
1.) Je staat heup breed met de voeten parallel.
2.) Zorg ervoor dat je knieën zacht zijn. Dat doe je door ze lichtjes te buigen.
3.) Daarna ga je met je bekken naar voren, naar een zij, naar achteren, naar de andere zij en terug naar voren.
4.) Doe dit op een zachte manier.
Onderliggende techniek voor de heupcirkel
Er is altijd onderliggende techniek voor een beweging. Dat is de techniek van een ander deel van het lichaam wat je vaak niet ziet. In het geval van de heupcirkel zijn dat de enkels en de knieën. De knieën houd je zachtjes gebogen. De enkels bereid je voor door mijn voetoefeningen. Daarmee begin ik elke buikdansles en workshop. Je kunt deze beweging uitgelegd vinden op mijn E-book wat je gratis kan downloaden. Klik daarvoor hier. en lees de beschrijving onder "Het golven van je voeten als voorbereiding voor het buikdansen". En leer de heupcirkel en zet hem in als rustmoment.
Goed of slecht voor je rug?
Of de beweging goed of slecht is voor je rug ligt aan de uitvoering. Maak je tijdens deze beweging een holle rug en probeer je de rest van je lichaam stijfjes stil te houden? Dan zal je helaas wel last van je onderrug krijgen. Laat daarom je hele lichaam meebewegen in een flow. Wanneer je bekken naar voren gaat beweegt je lichaam naar achteren, wanneer je heupen naar rechts gaan beweegt je bovenlijf naar links. Gaat je bekken naar achteren dan gaat je romp naar voren. Op deze manier zorg je voor een lange onderrug tijdens de gehele beweging. Vooral dan wanneer je bekken naar achteren gaat maak je onderrug dan lang. Zo leer de heupcirkel en zet je hem in als rustmoment
Leer de heupcirkel en zet hem in als rustmoment
Ben je moe geworden van het buikdansen? Was je vuur en vlam en heb je jezelf uitgeleefd? En aan je conditie gewerkt door snel op het ritme te dansen? Duik dan naar een diepere rustigere laag in de muziek. Zet de heupcirkel in als rustmoment op de melodie.. Zo kun je tot op hoge leeftijd blijven buikdansen. En dat terwijl buikdans wel tegelijkertijd topsport is. Dat komt omdat je je eigen tempo zelf mag bepalen in onze buikdanslessen. Let er wel op: dat vind je nergens anders. In andere buikdanslessen sta je voor de spiegel en volg je het tempo van de docent. Bij ons volg je je eigen lichaam en de muziek.
Variaties in de heupcirkel
Een variatie waarbij je je romp gebruikt alsof het toetsen van een saxofoon zou hebben. met nog een meer gevorderde variatie erbij.
Je kunt ook nog een andere soorten variaties leren:
Wanneer zet jij de heupcirkel in tijdens je buikdans? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.
Vond je dit artikel leerzaam? Deel hem dan graag met je netwerk op WhatsApp en Facebook.
Groetjes,
Sabouschka
Milou
op 27 Oct 2021Thera
op 01 Nov 2021Sabouschka
op 02 Nov 2021Sabouschka
op 02 Nov 2021Ine van Ameijde
op 03 Nov 2021Ine van Ameijde
op 03 Nov 2021Winny
op 04 Nov 2021Sabouschka
op 04 Nov 2021Sabouschka
op 04 Nov 2021