Wat leer je bij de proefles buikdans in Utrecht
18 januari 2018 

Wat leer je bij de proefles buikdans in Utrecht

Wat leer je bij de proefles buikdans in Utrecht? Dat ga ik je hier vertellen.


De proefles in Utrecht is een workshop van een hele zondag middag. De buikdans cursus in Utrecht bestaat dan uit maandelijkse zondag middags workshops. Deze buikdans cursus in Utrecht wordt gegeven voor een vaste groep deelnemende vrouwen.

Jouw persoonlijke wens

Wij beginnen de dag met een korte voorstellingsronde. Daarin geef je aan wat jouw persoonlijke wens is voor de dag of voor de cursus. Zo bepaal je de focus waarin je de aangeboden leerstof tot je neemt. Ik kan je beter begeleiden wanneer ik weet wat je wens is.

Buikdans technieken

Wat leer je bij de proefles buikdans in Utrecht? Je begint met wat basis buikdans technieken. Wanneer jouw wens is het aanleren van nieuwe bewegingen dan is dit fijn. Ook voor de verfijning van reeds bekende bewegingen heb je hier baat bij. Wil je juist je batterijen weer opladen en gewoon lekker bewegen? Dan doe je deze bewegingen mee en neem je jouw gevoel daarbij mee.

Warming- up

Het warming-up is gericht op de verfijning van je houding en beweging. Wat leer je bij de proefles buikdans in Utrecht. Je leert elegant te lopen. Dat alles gebeurt door oefeningen die diepe ontspanning teweeg brengen. Van daaruit ontstaat lichaamsbewustzijn. Dat maakt dat je lekker voelt. Bijkomend positief effect is dan ook nog dat je als bijna vanzelf gaat buikdansen.

Bijna vanzelf buikdansen

Het buikdansen word als moeiteloos ervaren. Het gaat vanzelf. Je luisterd naar de muziek. Je gaat op in de muziek.

Buikdansen vanuit de muziek

Je gaat buikdansen vanuit de muziek. Je luisterd naar wat de muziek zegt. Wanneer dans je op de vierkante meter? Wanneer ga je door de ruimte? Wanneer vertaal je het ritme en wanneer de melodie?

Wat leer je bij de proefles buikdans in Utrecht?

1.) Je leert een mooie houding aan.
2.) Je leert om lekker in je lijf te komen.
3.) Je leert vrij te bewegen.
4.) Deze vrije beweging meng met met buikdans technieken.
5.) Je leert naar de muziek te luisteren en deze te interpreteren.
6.) Je leert buikdansen vanuit de muziek en jouw gevoel.

Herinner jij je eerste buikdansles nog? Hoe was dat? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Wil je nog meedoen met de proefles workshop in Utrecht? Dat kan weer aanstaande zondag, op 21 januari. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Deel deze blog met je netwerk van vriendinnen. Doe dat bijvoorbeeld op Facebook.
Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Nura
Door

Nura

op 19 Jan 2018

Wat mij het meest is bijgebleven van mijn eerste les is de warmte en veilige gevoel van de groep dat echt uitnodigt om je open te stellen en te proberen!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 20 Jan 2018

Dat is fijn om te weten. Ik vind deze veiligheid ook uiterst belangrijk. Alleen daardoor kun je openen en jezelf uit drukken in buikdans. In het begin van mijn dans studio had ik iets besloten: ik wilde wat tegen de haat en nijd doen die je soms kunt aantreffen in buikdanslessen. Vanuit mijn kennis van groepsdynamiek heb ik besloten dat er in mijn buikdansles geen aanvoerder, vriendin van de aanvoerder en vooral geen zwarte schaap zal zijn. Wij nemen elkaar aan zoals we zijn. Je mag anders zijn dan de anderen. En ook anders buikdansen. Ondertussen dragen de vele vrouwen - voor wie het een life style is geworden om te blijven buikdansen in mijn studio - deze visie samen met mij uit. Daardoor multipliceerde deze visie zich. Zo stap je in een warm bad. Je leert ook van elkaar waar je al goed in bent. Leren buikdansen word plezierig. Het staat ver af van het schoolse leren. Daar war je al goed in bent word je nog beter. Dat komt door de stimulans van het benoemt krijgen. Daar waar je nog niet zo goed in bent dat overwin je daardoor vanzelf.

Sa'adia
Door

Sa'adia

op 25 Jan 2018

De veiligheid in de groep is jouw verdienste, Sabouschka. Het heeft ook te maken met de manier waarop je feedback geeft: iedereen krijgt feedback op het eigen niveau. Iedereen kan daardoor successen boeken en die benoem je en vier je. Dat is een mooi talent voor een lerares.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 29 Jan 2018

Wat lief wat je hier schrijf Sa'adia. Dank je wel.

Reactie plaatsen