Leren  buikdansen in Utrecht

Leren buikdansen in Utrecht. Dat kan eens per maand op een zondag middag.


In deze cursus word je persoonlijk begeleid op je dans weg. Je krijgt de tijd voor diepgang. Je gaat aarden en komt in je lijf.

Eigen timing

Je gaat eerst naar binnen en komt daarna weer terug naar buiten. Je mag je eigen timing bepalen in je dansbeweging.

Mindfulness

Mindfulness gaat vooraf aan het buikdansen. Je leert het om jezelf uit te drukken in beweging en dans.

Geen dans samenstellen uit danspassen

In veel amateur buikdans cursussen leer je om een dans samen te stellen uit een aantal danspassen. Dan bedenk je een dans vanuit je hoofd. Dat kan nogal vermoeiend zijn.

Leren buikdansen in Utrecht

In deze buikdanscursus in Utrecht speel je met bewegingskwaliteiten en danstechnieken. Je leert luisteren naar de mooie Egyptische buikdans muziek. Je komt in de flow. Daar krijg je juist energie van.

Je gaat buikdansen vanuit de muziek en je gevoel

Leren buikdansen in Utrecht gaat juist erom om vanuit de muziek en je gevoel te dansen. Je let in de muziek op 4 dingen:
1.) Waar zegt de muziek dat je door de ruimte mag bewegen en wanneer past het beter om op de vierkante meter te buikdansen?
2.) Wat pak je op, het ritme of de melodie?
3.) Welke laag in de muziek spreekt jouw gevoelslaag aan?
4.) Welke bewegingen voelen lekker?

Waar zegt de muziek dat je door de ruimte mag bewegen en wanneer past het beter om op de vierkante meter te buikdansen?

Wanneer je erop concentreert wat de muziek zegt over het ruimtegebruik dan heb je houvast. Geleidelijk aan zal je leren horen wanneer er een riedeltje is en wanneer de muziek intense gevoelsuiting is. Bij het riedeltje mag je door de ruimte zwieren. Bij de intense gevoelsuiting buikdans je op de vierkante meter.

Wat pak je op, het ritme of de melodie?

Dat is heel makkelijk om te horen. Je luistert naar het meest dominante element. Dat vertaal je met je beweging. Soms is ritme en melodie even sterk aanwezig. Op dat moment komt jouw keuze als creatief mens. Jij mag dan zelf beslissen of je het ritme of de melodie vertaald.

Welke laag in de muziek spreekt jouw gevoelslaag aan?

Vaak hoor ik van mijn leerlingen in het begin dat ze zich te veel laten leiden door de muziek. Er zijn vaak van de vele kleine ritmische geluiden aan de oppervlakte. Ik leer ze dan om te duiken in de muziek. Ik vergelijk de Egyptische buikdans muziek met de zee: je kunt aan de oppervlakte zwemmen of gaan duiken. Aangezien de Arabische muziek heel veel lagen heeft kun je duiken naar die gevoelslaag die jou aanspreekt.

Welke bewegingen voelen lekker?

Wanneer je een beweging hebt gevonden die lekker voelt blijf die dan volhouden. Maak je niet druk om variatie. Variatie komt ook dan wanneer je de intensiteit van de muziek volgt en je gevoel uitdrukt. Dat heeft soms wat tijd nodig en soms komt het gelijk.

Buikdans is jouw middel om genot en plezier, jezelf mogen uiten, beweging en stress release met elkaar te verbinden

Wanneer je bij mij komt buikdansen dan verwacht ik niet van je dat je mij of iemand anders gaat pleasen. In tegendeel: buikdans is jouw middel om genot en plezier, jezelf mogen uiten, beweging en stress release met elkaar te verbinden.

Dat is de reden dat vrouwen uit het hele land komen reizen

Mijn buikdansles lijkt dan ook meer op een yogales. Dat is heel anders dan wat je in andere buikdanslessen zult gaan vinden. Het verschil is dat je bij mij vanuit de inhoud leert buikdansen. Het vormgericht een buikdans leren samenstellen vanuit passencombinaties kun je overal vinden. Dat is de reden dat vrouwen uit het hele land komen reizen om te leren buikdansen in Utrecht op de zondag middagen.

Gratis parkeren bijna direct voor de deur

Utrecht ligt in het midden van Nederland. De studio ligt op loopafstand van Utrecht centraal. Je kunt gratis parkeren op 5 minuten loopafstand buiten de Singel. De tijden zijn zo gekozen dat je ook vanuit de verste uithoek niet te vroeg hoeft op te staan en niet te laat thuis komt.

Wat vind je er leuk aan?

Leren buikdansen in Utrecht doe je dat al? Heb jij ooit eens een workshop in Utrecht meegedaan? Of dans je bij mij in Amsterdam of Haarlem? Wat vind je leuk aan mijn buikdanslessen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Leren buikdansen in Utrecht

6 juni begint de 3e reeks van de cursus Buikdans Intensive in Utrecht weer. Mits het dan weer wel mag. Wil je ook meedoen? Zorg er dan voor dat je de vroeg boek korting en de extra speciale actie niet misloopt. Schrijf je daarvoor in voor 16 mei. Om in te schrijven klik hier.

Deel deze blog graag me je netwerk op Facebook, LinkedIn, Twitter enz. Alvast bedankt!

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Sandre Douma
Door

Sandre Douma

op 13 Aug 2017

Het leuke aan de workshops in Utrecht is dat je echt de tijd hebt om goed te ontspannen, in je lijf te komen en vervolgens op te gaan in de dans. En dat in een leuke groep vrouwen. Alle ruimte om veel plezier te hebben samen. Bijzonder aan de cursus van Sabouschka is het ontbreken van haat en nijd.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 13 Aug 2017

Wat lief wat je schrijft Sandre! Dat vind ik zo belangrijk dat wij vrouwen onderling elkaar opbouwen i.p.v. afbreken.

Riëtte
Door

Riëtte

op 14 Aug 2017

Wat een goed item SANDRE !In onze wereld buiten de buikdansles bestaat zoveel haat en nijd dat het in onze buikdansles gewoon opvalt hoe fijn wij met elkaar omgaan !Het authentieke vrouwen vrouwengevoel van vriendinnen onder elkaar komt hier echt naar buiten, dat is zo fijn !In mijn werk heb ik altijd veel met vrouwen gewerkt, en de venijn en afgunst merk je in veel dingen, achter je rug om roddelen en gemene dingen zeggen over elkaar.Hier kom je tot rust met gelijkgestemde vriendinnen die je respecteren zoals het eigenlijk in de hele wereld hoort te gaan, met leren van elkaar en samen plezier beleven !Liefs Riëtte XX

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 16 Aug 2017

Ik zet al mijn kennis van groepsprocessen in om die haat en nijd te voorkomen. Daar tegenover staat wederzijds respect, Dat vormt de basis van hoe wij in mijn buikdanslessen met elkaar omgaan. Alleen dan kun je werkelijk openen en jezelf lichamelijk uitdrukken.

Jamila
Door

Jamila

op 18 Aug 2017

Ik ben hier zo mee eens!!! Dat is voor mij ook waarom ik zo graag bij je op les zit en graag ook de gemiste lessen of in Amsterdam of in Utrecht (zo'n fijne zaal) inhaal. Groetjes

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 18 Aug 2017

Wat lief wat je schrijft Jamila! Ik ben ook altijd blij wanneer je komt inhalen. Fijn dat je van deze gelegenheid gebruik maakt. Ja de zaal in Utrecht is zo mooi.

Claire
Door

Claire

op 19 Aug 2017

Ik hoop dat veel vrouwen zich inschrijven. Jou dans lessen zijn echt de moeite waard!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 19 Aug 2017

Dank je wel voor je goede wens lieve Claire.

Reactie plaatsen