Meer bewegen
Buikdanslessen
Sabouschka
Buikdanslessen
01/08/2016
2 min
8

Meer bewegen

01/08/2016
2 min
8

Meer bewegen. Na de kerst en Oud en Nieuw het vet weer van je heupen halen. Dat is de wens van veel mensen voor na Corona. Wil jij ook meer bewegen?

Meer bewegen. Hoe hou je het vol? Ben je een fan van de sportschool? Ga je graag vrijblijvend elke dag of 3 keer per week sporten? Liever hardlopen? Of ga je vrijwillig elke week eens naar het zwembad om baantjes te trekken? Meer bewegen omdat het moet?

Meer bewegen

Ben je het type wat houd van yoga? Of doe je aan Tai Chi of Chigong? Hou je gewoon meer van dansen? Meer bewegen houd je het langst vol wanneer je een vorm van meer bewegen vind die je leuk vind.

Hou je van dansen?

Wil je in een stramien van vaste passen en naar jezelf kijken in de spiegel? Of wil je liever lekker vrij jezelf uitleven met je gevoel erbij? Vind je meer bewegen en weer soepel worden een goed idee? Gracieus en sierlijk leren bewegen als extra? Dat zodat iedereen op straat naar je om gaat kijken?

Probeer eens te buikdansen

Dan maak je ronde sensuele bewegingen op zwoele geheimzinnige muziek. Je volgt simpelweg de rondingen van je lichaam in de muziek. Rondjes en achtjes maak je met je heupen. Daarbij ontspan je. Wanneer je het hele lichaam laat trillen op opzwepende ritmes dat is pas echt meer bewegen.

Langer volhouden

Maar onderschat vooral de rustige gelijkmatige bewegingen niet. Het zwieren helpt jou net als Tai Chi en Qigong om meer bewegen te verbinden met het langer volhouden. Gelijkmatige beweging is juist zo gezond. Ook voor mensen die snakken naar ontspanning.

Het extra van buikdansen

Het extra van buikdansen is dat het ook het zintuigelijke aspect stimuleert. Dat doet dansen op muziek. Daarom is het ook zo goed voor je hersenen.

Dansen bevordert intelligentie

Hoogleraar klinische neuropsychologie Eric Scherder schrijft dat dansen de intelligentie bevordert. Kinderen die dansen ontwikkelen hun brein. Volwassenen die hun hele leven blijven dansen zullen later minder last krijgen van achteruitgang in hun hersenen. Voor ouderen is dansen een manier om hun hersenen te beschermen.

De 8 voordelen als je voor meer bewegen voor buikdans kiest

1.) Het is ontzettend leuk.
2.) Zelfvertrouwen neemt toe
3.) Je word weer soepel en vrouwelijk
4.) Lichte rugpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon
5.) De bloedsomloop word gestimuleerd
6.) Vetweefsel word omgezet in spierweefsel
7.) Je traint je hersenen gelijk mee
8.) In een groepsverband houd je een sport langer vol

Wat is je motivatie?

Wat heeft jou ooit doen besluiten om te gaan buikdansen? Wat is je motivatie? Wat is je droom? Zou je het anderen aanraden en waarom? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Je kans

Wil jij ook meer bewegen en weer soepel worden? Altijd al hebben willen buikdansen? Dan is dit je kans. Wacht niet te lang en schrijf je nu in voor de buikdanscursus in de vorm van maandelijkse workshops op zondagmiddag. Het is in een vaste groep. Je zult daarom altijd dezelfde vrouwen in de cursus tegenkomen. Het begint op  zondag 6 juni 2021. Mits het dan weer mag van de regering.

De korting loopt nog tot 16 mei 2021. Wil je eerst een proefdag volgen? Dat kan. Klik hier dan voor meer informatie.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter enz.

Groetjes,
Sabouschka

 

Reacties
Categorieën