Hoe kan ik mijn goede voornemens volhouden en sporten
23 december 2016 

Hoe kan ik mijn goede voornemens volhouden en sporten

Hoe kan ik mijn goede voornemens volhouden en sporten? Al gauw is het weer de tijd van de goede voornemens. Hoe kan je die dan wel volhouden? Dat is de vraag die je jezelf misschien nu stelt.


Zoals je weet maakt inactiviteit dat je lichaam onvoordelig verandert. Deze schoonheidskwesties zijn wel goed om aan te kaarten omdat schoonheid vaak een weerspiegeling is van gezondheid. Inactiviteit maakt je op den duur namelijk ziek.

5 voordelen van sporten op een rijtje (buikdans is een sport)

1.) Door te buikdansen word en blijf je soepel
2.) Je behoud kracht, spier- en botmassa
3.) Sporten en zeker buikdansen maakt dat je balans blijft houden
4.) Je blijft vitaal en levenslustig
5.) Dansen in het bijzonder houd je hersenen in topvorm

Door te buikdansen word en blijf je soepel

Wanneer je gaat buikdansen dan word je vanzelf wel geleidelijk aan soepel. Je smeert als het ware je gewrichten. Je rekt en strekt zachtjes je spieren. Je doet dat in golvende bewegingen met heupen, rug, buik, schouders, armen, handen, benen en voeten.

Je behoud kracht, spier- en botmassa

Door de pliés* behoud je spier – en botmassa in je voeten, benen, heupen, buik en lage rug. Je krijgt mooi gevormde benen en billen. Je kracht neemt toe. Je zult verbaasd zijn hoe snel je opeens trappen omhoog vliegt… Tijdens het buikdansen gebruik je benen en voeten namelijk op deze manier.
• = het buigen van beide knieëen en het jezelf met de voeten afzetten tegen de grond bij het weer omhoogkomen.

Sporten en zeker buikdansen maakt dat je balans blijft houden

Door de verfijnde bewegingen in buikdans neemt je balans toe. Dit proces word nog versterkt door de body mind technieken aan het begin van elke door mij gegeven buikdansles.

Je biljft vitaal en levenslustig

Sporten – en dansen is een sport – zorgt ervoor dat je goed voelt. Je ontspant en laat al je zorgen achter je. Wanneer je buikdans verkiest als jouw vorm van sport dan word nog eens je gevoel extra aangesproken. Door vrij te bewegen op muziek duik je eventjes in een andere wereld.
Op fysiologisch vlak maak je endorfines * aan. ( *= feel goed stofjes).

Dansen in het bijzonder houd je hersenen in topvorm

Dansen houd je hersenen in topvorm. Dansen spreekt alle hersenkwabben aan. Via de expressie in buikdans ga je van snel naar langzaam en andersom. Dat doe je altijd vloeiend; je gaat van een snelheid naar de andere en van een gevoel naar het andere. Dit alles word versterkt door de muziek en doordat je innerlijk word aangesproken. Het klinkt misschien gek maar het is waar: dat houd je hersenen in topvorm!

Wat gebeurt er wanneer je inactief bent?

Je kent ze wel, mensen die er niet zo een zin in sporten hebben. Mensen die denken dat ze wel genoeg bewegen in het dagelijks leven. Ik heb gehoort dat er mensen zijn die moeite hebben om hun schoenen aan of uit te doen. Of die moeite hebben om iets te pakken wat boven hun hoofd ligt. Inactivieit maakt niet alleen maar stram en stijf. Het kan nog vele malen erger.

De gevolgen van niet sporten (bij het ouder worden) zijn vele malen groter

Botontkalking, verminderen van spiermassa (deze word dan omgezet in vetmassa), hoge bloeddruk, overgewicht, obesitas, te hoog cholesterol gehalte, hoge bloedsuikerspiegel en (ouderdoms) diabetes, hart – en vaatziekten, verstoorde hormoonhuishouding, dementie, depressie, vervroegde dood, enz.

Hoe kan ik mijn goede voornemens volhouden en sporten?

Hoe kan ik mijn goede voornemens volhouden en sporten? Door iets met beweging in groepsverband te doen. Het gevoel wat bewegen je kan geven is leuk evenals de gezelligheid die bijvoorbeeld buikdansen met zich mee brengt. Voor velen geldt dat het in groepsverband sporten of buikdansen bijdraagd aan het plezier. Dat maakt het makkelijker om het sporten vol te houden. Het is een stok achter de deur.

Hoe houd jjj het vol

Hoe houd jij het vol om regelmatig te buikdansen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdansles in groepsverband maakt het makkelijker om het sporten vol te houden

Kom meedoen met de buikdansles in Amsterdam of de buikdansles in Haarlem. Woon je te ver weg? Doe dan mee aan de cursus van maandelijkse zondag middag buikdans workshops in Utrecht.

Hoe kan ik mijn goede voornemens volhouden en sporten?

Zet je goede voornemens gelijk in actie om en schrijf je vandaag nog in. Dan heb je een stok achter de deur. Je ontvangt dan ook een korting. Klik hier.

Ik wens je fijne dagen en een gelukkig, gezond en swingend nieuw jaar!

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter enz.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Riëtte
Door

Riëtte

op 23 Dec 2016

Het blijven bewegen is heerlijk voor mij ! In het bijzonder het buikdansen waar ik mijn wens heb gelegd om mijzelf steeds makkelijker te uiten, dat is ook meteen mijn voornemen voor komend jaar ! Iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst ! Liefs Riëtte X

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 23 Dec 2016

Wat een goede wens. Zo blijft bewegen en buikdansen leuk. Ik begeleid jou graag verder naar de verwezenlijking van deze mooie wens. Insgelijks voor jou ook een gelukkig nieuw jaar toegewenst!

Leni Minderhoud
Door

Leni Minderhoud

op 23 Dec 2016

Ik zie erg naar uit om de proefles in Haarlem en daarna de serie in Utrecht mee te maken! En nu nog meer , fijne dagen!

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 23 Dec 2016

Te gek dat je mee komt doen en dat je daarop verheugd. Ik ben ook blij om jou te mogen begroeten in de proefles in Haarlem en in mijn buikdans cursus van maandelijkse workshops op de zondag middag in Utrecht. Insgelijks ook voor jou fijne dagen toegewenst.

Leni
Door

Leni

op 24 Dec 2016

Ik zeg het ook overal in m'n netwerk dus wie weet, krijg ik nog meer vrouwen enthousiast ;-)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 30 Dec 2016

Dank je wel Leni! Het zou leuk zijn wanneer dat lukt.

Sa'adia
Door

Sa'adia

op 13 Jan 2017

Elke dag probeer ik even tijd te maken om te dansen. Als is het maar een paar minuten. Het stimuleert mij dat mijn lichaam er zoveel baat bij heeft. Mijn ruggengraat blijft soepel en het geeft zoveel ontspanning in mijn lichaam. Wat natuurlijk vooral helpt, is dat we samen zoveel plezier hebben in de dansles. Het is een hechte groep waarin het fijn thuiskomen is.

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 18 Jan 2017

Fantastisch dat je elke dag even de tijd neemt om te dansen gewoon omdat je merkt dat het je goed doet.. Dat klopt onze groep is een hechte groep waarin je thuis kunt komen. Ik heb er heel veel zin in om donderdag weer te beginnen met de buikdansles in Haarlem.

Petra
Door

Petra

op 16 Apr 2017

Ik doe thuis ook nog vaak de oefeningen uit jouw lessen Sabouscka, ze maken me soepel en zacht. Vooral dat 'golven' met de ruggegraat doet mij goed merk ik. Het voelt helemaal niet als hard sporten en 'moeten'. Het is alleen even er de tijd voor nemen. Ook tijdens de lessen wordt er altijd goed voorbereid. Als je eerst contact maakt met je lichaam en de oefening doet ter voorbereiding, dan gaat het dansen ook meer vanzelf.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 17 Apr 2017

Inderdaad het is alleen maar tijd maken voor jezelf. Fijn dat je mijn oefeningen blijft doen thuis en dat je merkt dat je er soepel en zacht van word.

Reactie plaatsen