Op buikdansles om soepel te worden wanneer je ouder bent
29 augustus 2019 

Op buikdansles om soepel te worden wanneer je ouder bent

Op buikdansles om soepel te worden wanneer je ouder bent. In Nederland stop je vaak met dansen na je jonge jaren. Carrière, kinderen en voordat je het weet word je ouder en stijver. Zo jammer. Maar er is goed nieuws.

Je kunt weer soepel worden terwijl je plezier beleefd. Ik merk steeds weer dat er veel mensen zijn die niet graag naar de sportschool gaan. Het vrijblijvende karakter geeft je de vrijheid om vaak niet te gaan. Geen zin. Alweer moet je jezelf uitsloven. En weet je niet wie je vandaag weer tegenkomt. Het is veel leuker wanneer je niet merkt dat je aan het trainen bent. En wanneer je bekenden tegenkomt. Zoals bij een cursus.

Op buikdansles om soepel te worden wanneer je ouder bent

Waarom denkt iedereen dat het goed is om te gaan sporten onafhankelijk van je leeftijd? En waarom fronst men bij buikdans op oudere leeftijd met het voorhoofd? Is het omdat mensen denken dat je word opgeleid om dan later in een Turks restaurant op te treden? Of om op feestjes uit een taart te springen?

Buikdansen om fit en soepel te worden

Je kunt ook gaan buikdansen om fit en soepel te worden.  En ook om dat te blijven. Er zijn landen waar mensen hun hele leven dansen. Bijvoorbeeld in Spanje. Dan zie je opeens een oma opstaan en naar de dansvloer komen. Niemand die dat daar gek vind. En vaak zijn deze vrouwen nog steeds steengoede danseressen.

Dansen voor je plezier

In dansculturen dansen mensen onder elkaar voor hun plezier. Is er een feestje word bij ons meestal alleen gepraat, gegeten en gedronken. In dansculturen word er dan ook gedanst. Alle leeftijden door elkaar. Dik en dun. Man, vrouw en kinderen. Het is een sociaal gebeuren. Mensen communiceren op deze manier non-verbaal met elkaar.

Het maakt je lichaam vrij van spanningen

Op buikdansles om soepel te worden wanneer je ouder bent? We bootsen de feestjes na die mensen kennen die uit dansculturen komen. Het maakt je lichaam vrij van spanningen. Rugpijn en andere klachten verdwijnen geleidelijk aan. Voordat je het weet ben je weer net zo soepel dan toen je jong was.

Mag je op oudere leeftijd nog beginnen met buikdanslessen?

Wat vind jij ervan dat je op oudere leeftijd nog mag beginnen met buikdans? Waarom vind je het goed of waarom niet? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Ben je stijf geworden en wil je weer soepel worden?

Ben je vrouw en al wat ouder? En wat aan de stijve kant? Wil je weer soepel worden? Wel bewegen maar hou je niet van de sportschool? Hou je wel van dansen? Kom dan meedoen met de buikdanslessen die weer beginnen in week 38.

Een groep vrouwen van 25 tot 70 jaar

Je komt in een groep vrouwen van 25 tot 70 jaar. Authentieke expressie is belangrijker dan voldoen aan een plaatje.  Ontvang de korting voor 1 september en schrijf nu in. Klik daarvoor hier.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Annemieke
Door

Annemieke

op 30 Aug 2019

Elke zondag voor een workshop in Utrecht denk ik wel: " Oh, wel weer een lange middag hoor!" Maar die middag is meestal zo weer om. Nee, je bent nooit te oud om te (gaan) dansen. Dat geldt voor bijna elke dansvorm wat mij betreft. En jij houdt ook goed rekening met de mogelijkheden van iedereen. Jong/oud, maar ook met lichamelijke beperkingen door een blessure. Je geeft alternatieve bewegingen aan bij de warming-up. Verschil in leeftijd en de verschillende kwaliteiten die dat met zich mee brengt binnen de les vind ik een inspiratie. Je kunt van iedereen wat leren en oppikken. Bij de een is dat een beweging, bij een ander is dat uitstraling. En wat voor mij het belangrijkste is: Niet het presteren, maar het genieten van bewegen staat voorop. Ik merk dat ik nu ik ouder ben -veel meer dan vroeger- kan genieten van het moment in de dans en daardoor ook meer van mijzelf durf te laten zien.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 01 Sep 2019

Klopt dat geldt voor elke dansvorm dat je nooit te oud bent om te dansen.Ik ben zo bij dat je nu de prestatiegerichtheid hebt losgelaten. Dat het nu puur genieten is om de beweging die in je opkomt te volgen vanuit de muziek. Waardoor je buikdans nog mooier is geworden. je was altijd al goed. Nu ben je zachter. Je straalt helemaal.

Claire (a.k.a. Dancin Queen)
Door

Claire (a.k.a. Dancin Queen)

op 30 Aug 2019

Ik blijf dansen bij Sabouschka omdat het helpt echt om soepel te blijven, ik leer veel en geniet van dansen met de groep. Ik dans ook op electonisch muziek in clubs voor mijn eigen plezier en sommige mensen in het publiek vind het leuk dat ik op mijn leeftijd bij hun ook blijf dansen.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 01 Sep 2019

Wat fijn om te horen Claire dat je veel leert en geniet. Ik vind het geweldig dat je het durft om je volledig in het uitgaansleven te storten zelfs. Echt stoer.

Milou
Door

Milou

op 09 Sep 2019

De laatste de tijd zie je gelukkig steeds meer mensen van allerlei leeftijden sporten. In de lessen op de sportschool sta ik ook regelmatig tussen de gepensioneerde dames (die altijd veel soepeler blijken te zijn dan ik). Een tijdje geleden vertelde ook een collega van mij dat zij aan ballet deed, ook pas na haar 20e mee begonnen. Super leuk om te horen dat het daar ook kan.Bij buikdansen is het gelukkig al langere tijd geïntegreerd dat je dit je leven lang kan blijven doen. Maar eigenlijk zou zit toch voor alle sporten moeten gelden? Bewegen kent geen leeftijdsgrens zo lang als je, je bewegingen maar aanpast aan de grenzen van je lichaam. En daarvoor moet je enkel alleen goed naar jezelf leren luisteren. En dat leren wij van jou tijdens de buikdans lessen!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 12 Sep 2019

Dat zeg je mooi Milou dat bewegen geen leeftijdsgrens kent zo lang als je je bewegingen maar aanpast aan de grenzen van je lichaam. Klopt daar gaat het mij om.Het is trouwens ook het geheim van de oosterse vrouw. Het accepteren en mooi vinden van het lichaam wat je hebt. Ontspannen buikdansen zonder prestatiedruk. Plezier hebben van het feit dat je een lichaam hebt.

Reactie plaatsen