Plezier en levensvreugde krijgen door de buikdansles
15 augustus 2019 

Plezier en levensvreugde krijgen door de buikdansles

Plezier en levensvreugde krijgen door de buikdansles. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Plezier en levensvreugde krijgen door de buikdansles doe je door eerst te ontspannen en te aarden. Daar krijg je energie van. De flow in je beweging op muziek maakt je blij.

Aankomen in je lijf

Tja de weg naar plezier en levensvreugde is voor iedereen verschillend. De een komt de studio binnen en gaat eerst even op de grond liggen. Een ander moet eerst even met iemand bijkletsen. Weer iemand anders merkt bij het aarden en centreren dat je alles los kunt laten. Alles wat belemmert en dan vooral het denken. Soms is het best wel even werken om weer aan te komen in je lijf.

Het is alsof een last van je schouders afglijdt

Anderen lopen de zaal binnen en ontspannen gelijk. Dat zijn meestal vrouwen die al lang op les zitten. De zaal wekt de herinnering aan de vele malen van ontspanning en plezier op. Het is alsof een last van je schouders afglijdt. En dat gebeurt gelijk als je de zaal binnen komt nog voor de les begint.

Plezier en levensvreugde krijgen door de buikdansles

Nadat je het lichaam hebt geopend en je bent geaard trek je een lange rok aan. Je bindt een sjaal om je heupen en de muziek gaat aan. De oosterse klanken  gaan je raken. Je mag vrij bewegen alhoewel je ook danstechniek mag gebruiken die je net hebt geleerd.

De beweging onderzoeken

Maar ik verzoek je wel om ermee te spelen en de beweging te onderzoeken. Het kan betekenen dat je een  beweging zo lekker vindt dat je erin wilt blijven. Dat mag. Je word zelfs gestimuleerd om een beweging zo veel als mogelijk te herhalen. Zodat je in de beweging zit. Plezier en levensvreugde krijgen door de buikdansles zit hem daarin. Soms kom je in een soort trance wat vergelijkbaar voelt als een kleine roes. Maar je bent compleet nuchter.

Last van emotie eten

Toen ik zelf begon met dansen lang geleden zat ik op West Afrikaanse dans. Ik had toen last van emotie eten. Telkens wanneer ik verdrietig was at ik veel te veel. Dat ging geleidelijk aan volledig over door het dansen. In de dansles kregen we wel wat danstechniek maar niet teveel. Het was de muziek samen met de herhaling van de beweging waardoor ik iedere keer een beetje in trance kwam. Er kwam een ongelofelijke levensvreugde en plezier in mij los. Zelfs dan wanneer ik aan het begin van de les mij niet zo lekker voelde.

Stralend weer naar huis

Ik had toen dezelfde ervaring die nu mijn leerlingen hebben. Soms komen ze moe binnen en gaan dan stralend weer naar huis.

Lekker erop los dansen kan dat in buikdans?

Ben je dan nog wel met buikdans bezig vraagt zich de een of ander af. Geloof mij de herhaling van danstechniek in combinatie met mijn oefeningen vooraf, de oosterse muziek en de vele gevorderde buikdanseressen in de les geven zo veel richting aan je vrije dans dat je vrije dans steeds meer buikdans word. Wanneer je dan zo ver bent om een lange rok met heupsjaal te dragen tijdens het dansgedeelte word dat effect nog meer versterkt.

Wat maakt jou blij?

Waardoor wordt je blij? Wat maakt je blij in de buikdansles? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Word je ook zo blij van een korting?

Je kan nu met de extra early bird korting inschrijven voor de buikdanslessen in Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Ook voor beide niveaus van de buikdansles in Zaandam kan dat. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Gun je jouw vriendinnen ook zo veel plezier en levensvreugde? Deel deze blog dan met je netwerk op Facebook en What’sApp.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Sa'adia
Door

Sa'adia

op 16 Aug 2019

Wat mij blij maakt, is alles loslaten. Ik gaap verschrikkelijk tijdens de warming-up en met elke gaap verdwijnt de spanning van een dag werk achter een computer. Zo komt er ruimte in mijn hoofd en sta ik open voor de muziek. Het is heerlijk om alleen nog maar muziek in mijn hoofd te hebben. Via mijn oren naar binnen een via de dans weer naar buiten.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 17 Aug 2019

Wat leuk om te horen dat juist het gapen tijdens de warming - up je zo goed doet. Gapen ontspant. Daarom word het ook vaak ingezet in theateropleidingen. En bij ons in de buikdansles. Het stimuleert het vrije ademhalen. Fijn hoe je beschrijft dat het de muziek is die dan je hoofd vult. En hoe je van binnen weer naar buiten gaat.

Riëtte
Door

Riëtte

op 16 Aug 2019

Wat ontzettend mooi gezegd Sa'adia ! Daar kan ik niets meer aan toevoegen, dus ik laat het maar zo ! XX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 17 Aug 2019

Leuk om weer van je te horen!

Sophia Gulmetov
Door

Sophia Gulmetov

op 17 Aug 2019

Wat een mooie blog Sabouschka! Het is voor mij zo kloppend wat jij schrijft. De muzieken en de bewegingen maken vreugde lis! Het doet iets in mijn lichaam, soms voel ik mij volgende dag nog anders! Ik voel dan een soort openheid en vrijheid in mijn lichaam! Het bewegen en dansen is een mooi iets...het gaat verder dan woorden. Geraakt worden door muziek is een bijzondere ervaring!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 17 Aug 2019

Wat lief wat je schrijft Sophia! De muziek en de bewegingen maken vreugde los. Zo fijn om te horen dat je het de volgende dag nog steeds merkt. Dat je dan vrijer beweegt ook in je dagelijks leven!

Milou
Door

Milou

op 17 Aug 2019

Ik wordt tijdens de Zaandam lessen stiekem toch ook nog steeds wel blij van het oefenen van het choreo gedeelte, dus stiekem ook wel een stukje techniek.Maar misschien ook wel omdat we de dansen/ technieken veel herhalen. Door het herhalen voel ik op de techniek geen druk en kom ik zelf wel steeds lekkerder in de dans te zitten. Vaak ga ik gedurende de lessen de dansen steeds leuker vinden. Dat maakt mij blij en enthousias Als ik dan de muziek van een dans in de auto op zet, krijg ik dat enthousiaste gevoel gelijk terug.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 19 Aug 2019

Wat super leuk om te horen Milou.

Reactie plaatsen