Buikdans van binnenuit
Sabouschka
Buikdans van binnenuit
10/22/2015
2 min
8

Yin yoga en yin buikdans

10/22/2015
2 min
8

Yin yoga en yin buikdans dat zijn de vrouwelijke vormen. Je hebt binnen de yoga de yangstijlen. Die zijn er o.a. om power op te bouwen en spierkracht te verwerven. Binnen de yoga heb je de nu zo populaire yin yoga. Die is erop gericht om lang in een positie te blijven. Om te ontspannen in het ongemak. En het buikdansen dan?


Kom je bij het buikdansen ook je ongemak tegen? En kun je daarin dan ook ontspannen?

Ontspannen in het ongemak

Bij yin yoga zoek je een stretch op die net wat ongemakkelijk voelt. Dat is ontspannen in het ongemak. Bij yin buikdans zoek je jouw zachtheid weer op. Je doet niet alleen ronde zachte bewegingen. Het is ook de manier waarop je beweegt. Loslaten dus. En naar het motto: minder is meer. Yin yoga en yin buikdans.

Het moment van mijn grootste onzekerheid

Ik heb ooit ervaren dat ik mijn grootste kracht, kennis en vaardigheid tegenkom op het moment van mijn grootste onzekerheid. Dat was een eye opener voor mij geweest. Iets wat ik heb opgeschreven om het nooit meer te vergeten. Met deze inzicht heb ik al menig vrouw in mijn buikdansles geholpen om hetzelfde te doen. En dat met groot succes.

Yin yoga en yin buikdans

Yin yoga en yin buikdans leren jou om te ontspannen wanneer je anders juist spanning zou opbouwen. Yin buikdans stimuleert jou in plaats van technische hoogstandjes:
1.) Jouw beweging en de muziek te voelen.
2.) Je gevoel hierin te volgen.
3.) Te ontspannen wanneer je een emotie tegenkomt die je niet leuk vind.
4.) Open te blijven in je intieme gevoelsexpressie.
5.) Aanwezig te blijven wanneer iemand naar je kijkt.
Zo zie je de gemeenschappelijke noemer van yin yoga en yin buikdans.

Op zoek naar je vrouwelijkheid

De meeste stijlen in buikdans zijn de vrouwelijke vormen. Je zou dit yin buikdans kunnen noemen. Alleen is de manier van hoe het word aangeleerd best wel mannelijk. Tenminste in de meeste gevallen. Als beginnende buikdanseres ben je dan jaren op een yang manier bezig. Mannelijk dus. En dat terwijl je vaak juist op zoek bent naar je vrouwelijkheid.

Yin benadering

Wanneer het je grootste wens is om je vrouwelijkheid terug te veroveren kies dan voor de yin benadering. Dan laat je het los dat je wilt leren buikdansen. En zo leer je het toch. Net zoals je bij yin yoga loslaat dat het wat pijn doet die stretch. Yin yoga en yin buikdans.

Onzekerheden overwonnen

Heb jij ook onzekerheiden overwonnen door je gevoel te volgen bij het buikdansen? Of wil je dat graag? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Feest met voorstelling

Kom kijken naar yin buikdans en probeer het ook gelijk zelf uit. Ja het feest met de voorstelling komt eraan. 28 november is het zo ver. Het is de ideale manier om geinspireerd te raken. Tussen de optredens door kun je in de buikdans disco zelf je heupen swingen. Neem je vriendinnen en vrienden mee en vergeet zeker je sjaaltje niet….. Meer weten? Je kaart(en) alvast kopen via de voordelige voorverkoop? Klik dan hier.

Heel eenvoudig

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. Heel eenvoudig en snel: druk op de knoppen onderaan.

Opdat jij gaat stralen!

Groetjes,
Sabouschka

Reacties
Categorieën