Yin yoga en yin buikdans

Yin yoga en yin buikdans dat zijn de vrouwelijke vormen. Je hebt binnen de yoga de yangstijlen. Die zijn er o.a. om power op te bouwen en spierkracht te verwerven. Binnen de yoga heb je de nu zo populaire yin yoga. Die is erop gericht om lang in een positie te blijven. Om te ontspannen in het ongemak. En het buikdansen dan?


Kom je bij het buikdansen ook je ongemak tegen? En kun je daarin dan ook ontspannen?

Ontspannen in het ongemak

Bij yin yoga zoek je een stretch op die net wat ongemakkelijk voelt. Dat is ontspannen in het ongemak. Bij yin buikdans zoek je jouw zachtheid weer op. Je doet niet alleen ronde zachte bewegingen. Het is ook de manier waarop je beweegt. Loslaten dus. En naar het motto: minder is meer. Yin yoga en yin buikdans.

Het moment van mijn grootste onzekerheid

Ik heb ooit ervaren dat ik mijn grootste kracht, kennis en vaardigheid tegenkom op het moment van mijn grootste onzekerheid. Dat was een eye opener voor mij geweest. Iets wat ik heb opgeschreven om het nooit meer te vergeten. Met deze inzicht heb ik al menig vrouw in mijn buikdansles geholpen om hetzelfde te doen. En dat met groot succes.

Yin yoga en yin buikdans

Yin yoga en yin buikdans leren jou om te ontspannen wanneer je anders juist spanning zou opbouwen. Yin buikdans stimuleert jou in plaats van technische hoogstandjes:
1.) Jouw beweging en de muziek te voelen.
2.) Je gevoel hierin te volgen.
3.) Te ontspannen wanneer je een emotie tegenkomt die je niet leuk vind.
4.) Open te blijven in je intieme gevoelsexpressie.
5.) Aanwezig te blijven wanneer iemand naar je kijkt.
Zo zie je de gemeenschappelijke noemer van yin yoga en yin buikdans.

Op zoek naar je vrouwelijkheid

De meeste stijlen in buikdans zijn de vrouwelijke vormen. Je zou dit yin buikdans kunnen noemen. Alleen is de manier van hoe het word aangeleerd best wel mannelijk. Tenminste in de meeste gevallen. Als beginnende buikdanseres ben je dan jaren op een yang manier bezig. Mannelijk dus. En dat terwijl je vaak juist op zoek bent naar je vrouwelijkheid.

Yin benadering

Wanneer het je grootste wens is om je vrouwelijkheid terug te veroveren kies dan voor de yin benadering. Dan laat je het los dat je wilt leren buikdansen. En zo leer je het toch. Net zoals je bij yin yoga loslaat dat het wat pijn doet die stretch. Yin yoga en yin buikdans.

Onzekerheden overwonnen

Heb jij ook onzekerheiden overwonnen door je gevoel te volgen bij het buikdansen? Of wil je dat graag? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Feest met voorstelling

Kom kijken naar yin buikdans en probeer het ook gelijk zelf uit. Ja het feest met de voorstelling komt eraan. 28 november is het zo ver. Het is de ideale manier om geinspireerd te raken. Tussen de optredens door kun je in de buikdans disco zelf je heupen swingen. Neem je vriendinnen en vrienden mee en vergeet zeker je sjaaltje niet….. Meer weten? Je kaart(en) alvast kopen via de voordelige voorverkoop? Klik dan hier.

Heel eenvoudig

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. Heel eenvoudig en snel: druk op de knoppen onderaan.

Opdat jij gaat stralen!

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Thera
Door

Thera

op 23 Oct 2015

Wat ik bij mijn laatste feedbacksessie geleerd heb, is dat ik teveel gefocused was op mijn heupbewegingen. Ik wilde dat te graag goed doen. Ik was er onzeker over. Toen gaf de groep feedback. Ze zeiden dat mijn heupen voldoende bewogen! Ik moest juist meer aandacht geven aan mijn handen en voeten! Meer bewustzijn erin leggen. Toen ik dat deed, was de dans veel interessanter en kwamen er nieuwe dingen naar voren. Ik kon meer in de expressie gaan. Me laten zien. Het was een waardevolle feedbacksessie. Bedankt.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 Oct 2015

Je was zo mooi Thera! Toen je voor de 2e keer danste met mijn instructies was er een groot verschil met de 1e keer.. Want je liet jezelf zien. Je raakte ons met je gevoel. Je trof ons direct in het hart. Dat vergt een enorme lef om zo jezelf te durven zijn met alles wat er is. En dat te laten zien. Dat schept dan ook banden tussen danser en publiek.

Riëtte
Door

Riëtte

op 23 Oct 2015

Wat leuk ! Ik herken wat je schrijft Thera, ik denk dat ik hetzelfde doe en mijn voeten en armen, handen krijgen minder aandacht van mij omdat ik dat moeilijker vind.... Wij hadden vorige week met 2 personen tegelijkertijd voordansen gedaan aan een imaginair publiek, toen werd me ook gezegd dat mijn heupen mooie achtjes maakten. Bij mij zal de volgende stap ook zijn expressie erin leggen en armen/handen en benen/voeten meer aandacht geven ! Groetjes Riëtte

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 Oct 2015

En vertrouwen dat je mooi bent in je dans wanneer je jezelf laat zien.

Femy
Door

Femy

op 26 Oct 2015

Ik liep ook tegen heel wat onzekerheden aan tijdens de danslessen, maar door de ontspannen en veilige sfeer tijdens de lessen kon ik daar doorheen gaan en dat heeft me al veel gebracht. Ik herken ook net als Thera wel dat sommige lichaamsdelen wel wat bewustzijn zijn nodig hebben. Zo heb ik al een hele tijd een hele verkrampte rechterhand tijdens het dansen, alsof dat mijn laatste houvast is, haha! Ik volg deze lessenreeks geen dansles bij Sabouschka, maar ik mis naast het dansen de ontspanning van de lessen ook! Ik heb dan ook veel zin in het feest van 28 november!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 03 Nov 2015

Heeft het je ook wat gebacht voor je dagelijks leven? Merk je verschil in je professie? Ik ben wel heel erg benieuwd. Wees mild tegenover jezelf. Het is altijd goed om meer lichaamsbewustzijn te verkrijgen. Tegelijkertijd is het belangrijk om te genieten van wat er wel al is. En jezelf te vergeven voor het feit dat je nog wat houvast nodig hebt. Wij missen je ook in onze lesgroep in Haarlem! Er word naar je gevraagd. Heel erg leuk dat je komt dansen op ons feest op 28 november. En super leuk dat we je in januari weer kunnen begroeten in de buikdansles!

symone
Door

symone

op 04 Nov 2015

wat leuk deze blog, je wees me er speciaal op Sabouschka en ik ga het zo proberen ! Jammer dat ik er morgen niet bij kan zijn maar volgende week ga ik helemaal yinnen

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 05 Nov 2015

Hoi Symone, Wat leuk dat je het gelijk gaat proberen. Dan zie ik je volgende week weer en gaan we lekker yinnen.... Groetjes, Sabouschka

Reactie plaatsen