Zelfverzekerd optreden door buikdans
11 februari 2016 

Zelfverzekerd optreden door buikdans

Zelfverzekerd optreden door buikdans. Wil je op kantoor zelfverzekerder rondlopen? Sta je voor de klas en heb je meer pit nodig? Moet je regelmatig voor een groep presenteren op je werk? Dan zou het buikdansen in een van mijn groepen je daar echt wel bij helpen.

Zelfverzekerd optreden door buikdans. Hoe kan dat nou dat je door het buikdansen zelfverzekerder word? Nou ik hoorde net gisteren van een van mijn leerlingen dat ze zelfverzekerder voor de klas staat.

Zelfverzekerd voor de klas staan

Mijn leerling is net afgestudeert als docent Frans. Het was een hele overwinning voor haar. Ik zag dat haar al mooie buikdans sindsdien nog mooier is geworden. Haar uitstraling en fysieke zeggingskracht zijn weer vergroot.

De bijdrage van het buikdansen

Ik vertelde haar dat. Ze gaf aan dat haar stagebelegeleider ook opmerkte dat ze zelfverzekerder voor de klas staat. Zelfverzekerd optreden door buikdans. Wat is daarbij de bijdrage van het buikdansen?

Zelfverzekerd optreden door buikdans

In mijn buikdansles biedt ik volop de gelegenheid om voor elkaar op te treden. Dan sta je er even. Veel mensen vinden dat in het begin best eng. Deste leuker wanneer je achteraf hoort wat je er al kunt. Vaak hoor je positieve dingen over jezelf waar je nog niets van af wist. Heb je dat gevoel van onzekerheid wel overwonnen dan wil je niet anders meer. Je zelfbewustzijn neemt enorm toe. Zelfverzekerd optreden door buikdans.

Je hebt een script nodig

Wanneer je voor de klas staat heb je een script nodig. Wanneer je een presentatie op je werk doet heb je ook een script nodig. Wanneer je met buikdans optreedt heb je ook een script nodig. De volgende keer geef ik je een script voor jebuikdans. Blijf me volgen.

Wat heeft jou geholpen?

1.) Is er iets wat je ooit van een ander na je optreden in de les hebt gehoord waar je erg blij om werd?
2.) Zelfverzekerd optreden door buikdans. Ben jij zelfverzekerder gaan worden door te gaan buikdansen?
3.) Wat heeft jou geholpen om de schroom te overwinnen toen je de eerste keren ging optreden voor een ander?
4.) Moet je in je werk prestentaties geven of sta je voor de klas? Hebben de buikdanslessen een positieve impact hierop?
5.) Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdans workshops

De buikdans workshops in vaste groep beginnen weer op zaterdag 2 april. Het zijn workshops om heerlijk de tijdloosheid in te duiken en met je lijf bezig te zijn. Je laadt ook weer helemaal op. De locatie is in Utrecht. De meeste vrouwen komen vanuit andere steden aangereist. De tijden zijn zo uitgekozen dat je zelfs vanuit Groningen en Maastricht kan komen. Woon je in de omgeving van Utrecht is dit een grote luxe. Je kunt ook eenmalig meedoen op 2 april om het even uit te proberen. Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie.

Ken jij ook vrouwen die kampen met onzekerheid?

Ken jij ook vrouwen die kampen met onzekerheid? Stuur dan deze blog naar haar. Deel hem ook op je sociale netwerken zoals facebook enz.

Opdat jij gaat stralen!

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Riëtte
Door

Riëtte

op 11 Feb 2016

Hallo allemaal ! Ja Saboush, ik ben zeker wel zelfverzekerder geworden van jouw lessen ! Absoluut ! Mijn overstrekte knieën tijdens het lopen zijn veranderd in soepele knieën ! Wat mn mensendiecktherapeute na jaren niet lukte, lukte jou echt veel sneller ! Nu weet ik al niet beter meer om te 'sinken'! Ook liep ik echt met de voeten naar binnen en struikelde daardoor best wel eens. Ik ben op een juiste houding gaan letten, ook met mn rug, waar ik gelukkig bijna nooit last van heb, maar de neiging tot overstrekken heb ik wel en dat houd ik in de gaten met regelmatig de Ccurve te doen. Dit zijn mijn lichamelijke voordelen van de bellydance. Als ik nu echter een kopje koffie bestel en ik word aangesproken met 'jongedame' dan ben ik best wel blij, want zo jong kan je lijken met 53 jaar en dat zit niet in een potje of tubetje ! In mijn leven heb ik best vaak met menigten/vergaderingen/tentoonstellingen moeten spreken en daar had ik geen moeite mee, maar in de buikdansles voel ik mijn onzekerheid echt opkomen al ik ineens alleen voor 2 mede danseressen op moet treden.... Dan slaat de paniek ook bij mij toe ! Maar dat is onzekerheid over mijn performance als buikdanseres en daar ben ik té perfectionistisch in, ik wil het persé allemaal goed kunnen neerzetten en door onzekerheid in mijn hoofd/mind en teveel denken ga ik houterig en stram bewegen en doen mn armen niet wat ik wil, en als het lied uiteindelijk is afgelopen geef ik aan de 2 die keken een hèhè knuff en zeggen beide 'je hebt heel mooi gedanst hoor' ! Dan besef ik me weer dat alles wel goed komt.... Riëtte X

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 12 Feb 2016

Zo zie je maar weer dat de waarneming van binnen heel anders kan zijn dan wat anderen zien. Je waarnememing wordt gekleurd door je eigen oordeel. Wanneer je heel streng voor jezelf bent dan zal je altijd weer iets vinden waarom je jezelf niet goed vind buikdansen. Wees mild voor jezelf. Gelukkig helpt jou het eerlijke feed back van je mededanseressen daarbij. Wanneer je die innerlijke rechter ontslaat dan wordt het leren dansen pas echt leuk. Dan weet je ook dat de weg belangrijker is dan het doel. Wat lief wat je schrijft dat mijn danslessen - met alle oefeningen en persoonlijke aandacht - je sneller en meer hebben geholpen dan jaren van Mensendieck therapie. Fjn dat je daar zo veel baat ook in je dagelijks leven van hebt. De C-curve doet echt wonderen. Zeker dan wanneer het je gewoonte is om te overstrekken. Super leuk ook dat je door de positieve invloed van het lichaamswerk en het dansen nu ook jonger word geschat.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 12 Feb 2016

Helaas helaas helaas heb ik de authetic movement/grondwerkles moeten missen vandaag!! Dit is echt een favoriet onderdeel van je lessen voor mij. En als ik er dan bij bedenk dat je waarschijnlijk zachtjes die prachtige baladi muziek erbij opgezet zult hebben.... . Ah wat heb ik moeten missen vandaag!!! Met pijn in het hart!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 12 Feb 2016

Hoi lieve Jacqueline, Ik miste je ook werkelijk gisteren. Zo jammer dat je deze les hebt gemist. Een troost: over een aantal weken is er nog eens zo een les waarbij je zo diep van binnenuit mag buikdansen. Want jij en de anderen vroegen mij al zo vaak om deze soort les 2 keer in een lessenreeks van 10 te geven. Dus de 2e keer komt er aan. En kom je niet ook inhalen in Utrecht op zaterdg 5 maart? Dat is de 3e workshop van de workshop reeks en dan doen we ook de lekkere grondoefeningen en authentic movement. Wat resulteert in diep van binnenuit buikdansen.

Reactie plaatsen