8 redenen om buikdansles te volgen
28 augustus 2016 

8 redenen om buikdansles te volgen

8 redenen om buikdansles te volgen. We weten dat we moeten sporten. Maar is buikdansen dan ook een vorm van sport? Buikdans is topsport.

Elke spiervezel in je lichaam word aangesproken. Je werkt aan souplesse, kracht en uithoudingsvermogen. Buikdansen op muziek werkt daarnaast rustgevend en bevordert emotioneel evenwicht.

8 redenen om buikdansles te volgen

1.) Buikdansen is gezond.
2.) Je blijft in vorm want je doet aan sport.
3,) Buikdansles maakt dat je alle spanningen in je lichaam loslaat. Je wordt soepel.
4,) Je ontspant volledig en laadt je batterijen weer op.
5.) Je kan je emotie kwijt in dans en muziek.
6.) Je ervaart plezier.
7.) Je creëert vriendschappen met je medecursisten.
8.) Je activeert vooral het gebied rondom je buik en ook je lage rug, heupen, bekken, benen en voeten.

Buikdansen is gezond

Je hoort het wel vaker:gematigde beweging is gezond. Buikdans biedt jou de mogelijkheid in je eigen tempo te bewegen. De ene dag ben je misschien moe. Dan beweeg je langzaam.De andere dag ben je vol energie. Dan laat je de vonken ervan afspatten. In beide gevallen activeer je de spieren, de bloedsomloop en de lymfestroom. Als je al wat ouder bent dan hebben je botten zelfs baat bij een gezonde belasting. Volgens neuropsycholoog en hoogleraar bewegingswetenschappen Erik Scherder houdt dansen op muziek je hersenen gezond. Al deze dingen kunnen door buikdans jouw werkelijkheid worden.

Je blijft in vorm want je doet aan sport

Je uithoudingsvermogen stijgt. Je krijgt een mooie dynamische houding. Je spieren worden wel gevormd en stevig. Spierweefsel vervangt vetweefsel. Je krijgt krachtige benen, beweegelijke heupen en een soepele rug.

Buikdansles maakt dat je alle spanningen in je lichaam loslaat. Je wordt soepel.

Wanneer je een buikdansles vindt waarin je van binnenuit buikdanst, dan laat je alle spaningen in je lichaam los. Zeker wanneer dit nog ingeleidt word door oefeningen, waarbij je jouw aandacht naar binnen richt. Het loslaten van spanning is de eerste stap op weg naar souplesse. Je word soepel door de zich steeds herhalende ronde zachte bewegingen van buikdans,

Je ontspant volledig en laadt je batterijen weer op

In mijn buikdansles besteed ik veel aandacht aan warming- up. Door de oefeningen uit de yoga, moderne dans en chigong ontspan je. Je hebt daardoor het gepieker in je hoofd uitgezet. Je volgt de gewichtsverplaatsing van jouw beweging met aandacht. Daardoor ben je beter in staat om van binnenuit te buikdansen.dans Je krijgt een zachte en vrouwelijke bewegingskwaliteit. Buikdansen ontspant. Dit alles laadt je batterijen weer op.

Je kan je emotie kwijt in dans en muziek

Wanneer je bij mij op buikdansles gaat dan kan je emotie kwijt in dans en muziek. Wij dansen in een kring. De spiegels aan de wand hang ik dicht. Danstechniek word je aangereikt om ze te gebruiken voor dat wat jij wilt zeggen met je beweging. Danstechniek gebruik je in mijn buikdansles niet om je buikdans daarmee samen te stellen. De muziek bied jou de mogelijkheid om die laag uit te kiezen waar je een klik mee hebt. Ik noem in de muziek “duiken”. Soms moet iemand dat nog leren. Heb je geen zin in elke trommelslag aan de oppervlakte? Ga dan op zoek naar de lage diepe ‘dums’ of laat je dans rustig meevoeren op de melodie.

Je ervaart plezier

Je ervaart plezier doordat je lijf lekker aanvoelt. Lees nog meer over de 8 redenen om buikdansles te volgen.

Je creëert vriendschappen met je medecursisten

In mijn buikdansles zie ik geleideijk aan veel vriendschappen met medecursisten ontstaan. Enkele van mijn trouwste leerlingen hebben zelfs al spontaan een eigen dansgroep Chakchouka gevormd. Onlangs hebben ze op de Midnight Walk in Leiden een avondvullend programma verzorgd dat door 1400 toeschouwers is bekeken. Ik ben er trots op dat ik deze danseressen heb mogen opleiden en mijn danskwaliteiten aan hun heb kunnen overdragen. Nieuwe deelnemers worden in mijn groepen warm onthaald. In mijn buikdansles maakt je instapniveau niet uit. Iedereen is begonnen met wat die in zich heeft. Je vertrekpunt is wie je bent als mens en wat je kan of nog niet kan. We accepteren elkaar zoals we zijn.

Je activeert vooral het gebied rondom je buik

In de basis activeer je je voeten, benen, heupen, lage rug en je buik. Vandaaruit werk je verder omhoog naar je borstkast, schouders, armen en handen. De mate waarin je erin slaagt om zo je lichaam te openen zal zich vertalen in je gelaatsexpressie. Dat maakt dat je gaat stralen.

Wat heeft buikdansen jou gebracht?

8 redenen om buikdansles te volgen. Wat heeft buikdansen jou gebracht? Wat betekent de buikdansles voor jouw werk en privéleven? Deel het met elkaar.Schrijf onderaan in het kader.

Heb je zin om vanaf september mee te komen dansen?

Schrijf je vandaag nog in voor de buikdans cursus in Amsterdam en ontvang de korting van € 33,- op jaarbasis. Klik hier voor de actiecode en meer informatie. Scrol naar beneden en klik dan nog een keer op de groene knop voor het aanmeldingsformulier.

Buikdansles Haarlem

Woon je in Haarlem en omgeving? Dan is de uiterlijke kortingstermijn een dag langer, 1 september.

Deel deze blog met je vriendinnen op Facebook,Twitter enz.

Opdat jij gaat stralen!
Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Jamila
Door

Jamila

op 31 Aug 2016

Hoi Sabouschka, Iedere vrouw zou moeten buikdansen. Al is het maar even zodat ze weet wat het is. Er even aan proeven om haar eigen vrouwelijkheid te ontdekken. Dat is wat buikdans mij heeft gebracht. Komend uit een Arabische cultuur waar de man de "baas" is wilde ik toen ik jong was altijd een jongen zijn. Want die mogen alles doen en zeggen wat ze willen. Ik had mijn zachtheid verdrongen. Jaren later verhuisde ik naar Nederland en ik voelde het gemis van huis. Dat heb ik in jouw danslessen teruggevonden. Door met allemaal lieve dames (zusjes) te dansen heb ik die zachtheid weer kunnen terugvinden en omarmen. Nu voel ik me helemaal mij zelf in het dansen en ben ik erg blij dat ik een vrouw ben met vrouwelijke vormen. Dankjewel Sabouschka en alle medecursisten. Jamila

Riëtte
Door

Riëtte

op 03 Sep 2016

Ook ik ben nog steeds mijn vrouwelijkheid proberen te durven uiten. In Nederland opgegroeid, maar met een erg autoritaire vader, 2 broertjes die altijd met zn 2en waren en ik mocht niet meespelen van hun... Mijn moeder luisterde naar mijn vader, dus die deed ook niet aan die 'vrouwen onzin"! Mede door deze dingen heb ik nooit geleerd mijn vrouwelijk te voelen. Ik leerde mezelf wel leuk te kleden en op te maken, maar van wie moest ik dan vrouwelijk bewegen leren ? Tot ik in de zomer van 2013 Sabouschka ontmoette in hotel Coral, waar wij al 6 jaar kwamen. Bij haar ben ik op buikdansles gegaan en langzaam begin ik te begrijpen hoe de vrouw in mij naar buiten komt ! Riëtte XX

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 04 Sep 2016

Dat is zo leuk om te zien hoe je jezelf steeds meer durft te uiten in je buikdans, Riëtte. Hoe je steeds minder er over zit te piekeren welke stapjes je 'moet' maken en de dans steeds meer uit je lichaam laat komen. Fijn om te zien hoe je daardoor zachter en vrouwelijker beweegt.

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 04 Sep 2016

Wat lief wat je schrijft Jamila. Zo fijn om te horen dat je het gemis van thuis in mijn buikdansles terug hebt gevonden. Fijn dat het dansend contact met de andere vrouwen in de buikdansles je een gevoel van zusjes hebben geeft, waardoor je zachtheid en vrouwelijkeheid weer toelaat in jezelf. Super dat je nu ook blij bent met je vrouwelijke vormen! Je bent ook een hele mooie danseres!

Lieke
Door

Lieke

op 31 Aug 2016

Als buikdansen sport is, dan is het wel de leukste sport die er is. Zelf noem ik het liever een goede reden om niet te hoeven sporten. Ik heb niets met sport (en competitie) maar dansen is super. Behalve dat het gezond is levert het ook nog iets moois op. Doen dus!

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 04 Sep 2016

Dat klopt buikdansen is gezond en ook nog leuk om te doen. Er ontstaat als bijna vanzelf dan ook nog iets moois. Zelf heb ik ook niets met competitie. Ik wil dat vervangen door elkaar juist te versterken. Dat gebeurt in mijn buikdansles door positief feed back aan elkaar te geven. Wat neemt de ander al mee naar de dans? Als je komt vanuit de exacte vakken heb je meestal een goed ruimtelijk inzicht. Dat vertaald zich in interessant ruimtegebruik in de dans. Bespeel je een instrument of zing je? Dan ben je meestal muzikaal. Zat je vroeger op ballet? Dan heb je een natuurlijke mooie houding en ben je het gewend om bewegingen af te maken. Geef je presentaties op je werk? Dan heb je meestal uitstraling. Zo leer je naar dat te kijken waar de ander al goed in is. Door dat weer over jezelf te horen leer je ook nog eens om jouw kernkwaliteiten te benoemen. Zo kun je ook van elkaar leren. Op deze manier leren buikdansen en sporten geeft veel plezier.

Sa'adia
Door

Sa'adia

op 31 Aug 2016

Aan sport heb ik een grondige hekel. Buikdansen vind ik heerlijk. De dans is dus mijn 'redding'.

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 04 Sep 2016

Fijn om te horen dat buikdansen je 'redding' is. Zo blijf je in vorm terwijl je iets aan beweging doet wat je ook nog eens erg veel plezier geeft.

Jamila
Door

Jamila

op 06 Sep 2016

Inderdaad Sa'adia, sporten is vreselijk maar dansen is echt heerlijk dus als dansen ook sporten is dan is dat onze redding. Van sporten wordt ik zo snel moe maar dansen houd ik wel uren vol.

Sa'adia
Door

Sa'adia

op 31 Aug 2016

Ook is het bevrijdend om intens vrouwelijk te mogen zijn in deze prestatiegerichte en hectische samenleving.

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 04 Sep 2016

Daar zeg je wat. Intens vrouwelijk mogen zijn biedt je een belangrijk evenwicht in deze prestatiegerichte maatschappij waar je altijd maar "je man" moet staan.

jacqueline
Door

jacqueline

op 04 Sep 2016

Wat mooi wat jullie allemaal schrijven! Wat leuk om te zien dat ieder vanuit een andere motivatie maar met evenveel plezier kan buikdansen! En daarmee onderschrijf ik volledig Jamilla haar standpunt : ik gun iedere vrouw het bukdansen! Ik hou zelf erg van sport en vooral het spel. Mijn eigen lijf en persoon echt te voelen en vrij te mogen bewegen in samenspel met anderen en dat alles op muziek! Ik weet niks beters!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 15 Sep 2016

Wat leuk dat je enthousiasme zo ervan afspat Jacqueline! Ja dat stukje van een teamsport vind je wel in mijn buikdansles. Maar dan wel zonder de competitie. Nooit bij stilgestaan.

Sarah
Door

Sarah

op 18 Sep 2016

Hihi, ik kan me wel vinden in een aantal reacties hier. Ook ik vind sport afschuwelijk en was ook overal slecht in met gym. Toen ik ging studeren heb ik een jaar genoten van nóóit meer gymles! Maar daarna voelde ik dat het toch wel goed zou zijn als ik weet iets aan lichaamsbeweging deed. Ik had inmiddels ontdekt dat ik in casual dansen bij het uitgaan niet zo slecht was, dus zocht ik uit watvoor danslessen er in mijn woonplaats werden aangeboden en zo ben ik bij buikdans uitgekomen! Op dit moment dans ik toch voor andere redenen (want als lichaamsbeweging zou ik toch weer wat meer moeten oefenen ;-) ). Het heeft me veel meer gegeven: een goede houding, meer zelfvertrouwen, comfortabeler zijn met expressie en ook in anderen een goede houding en expressie herkennen. Ik zie beweging nu anders en hoor muziek anders, dat is een leuk "bij-effect". Daarnaast heb ik veel heel lieve dames ontmoet via buikdans. En inderdaad, de lessen van Sabouschka zijn heel goed voor ontspannen en opladen. Ik probeer er daarom ook altijd tijd voor te maken, helemaal als ik het juist druk heb met andere dingen.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 19 Sep 2016

Wat leuk om nog eens jouw verhaal te lezen over het sporten en de gym. En over jouw ontdekking dat je casual dansen wel altijd leuk vond. Wat lief wat je vertelt wat mijn buikdans workshops jou verder nog geven naast de beweging. Heel goed dat je er daarom juist ook dan tijd voor probeert te maken wanneer je het druk hebt.

Asala
Door

Asala

op 18 Apr 2017

Sinds het najaar van 2003 kwam jouw danslesgroep op mijn pad na eerdere buikdansles bij Marijke Minnema. Haar lessen werkten al aanstekelijk en maakten mij altijd blij. Bij jouw lessen leerde ik vervolgens diverse technieken, bewegingen die ik niet eerder kende in mijn lichaam en wat dat doet met mijn emoties, de verstilling van de mind die zich hierin mag ontvouwen. Het zelf een dans maken was voor mij eng en volstrekt nieuw, voor 2003 had ik geen enkele ervaring met creatief bezig zijn. Danslessen bij jou opent na 13 jaar steeds opnieuw mijn hart om inspiratie te mogen ontvangen uit de dans zelf, haar muziek, de diverse ritmes, mededanseressen en de wijze waarop jij elk jaar weer nieuwe liedjes combineert om de dieptes hierin te ondersteunen voor je leerlingen. Dans ervaar ik als een ware “satsang”.

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 29 Apr 2017

Wat leuk dat je toen bij Marijke Minnema was begonnen. Zij was namelijk meerdere keren als deelnemer bij mijn intensieve dansweken in de Dordogne in Frankrijk. Ik had in die periode veel buikdanseressen en buikdans leraressen in mijn internationale dansweken. Op de foto zie je ons bij zo een dansweek die ik nu dan op Kreta in Griekenland geef. Mooi hoe je omschrijft welke invloed het ontdekken van o.a. diepliggende spieren op je emoties heeft. En hoe de verstilling van de mind zich hierin mag ontvouwen. Dank je wel voor jouw complimenten. Wat lief wat je schrijft over de diepe inspiratie die mijn buikdanslessen je na 13 jaar nog steeds geven. Fijn dat je dit als "satsang" ervaart. Exact dat is hetook wat ik zelf beoog. Ik vind het zo belangrijk om het spirituele aspect van het buikdansen weer te doen opleven.

Reactie plaatsen