Actie om dansscholen weer te openen

Actie om dansscholen weer te openen. Dansen is goed voor je gezondheid. En toch zijn dansscholen voor volwassenen al maanden dicht. Waarom denkt de regering  dat buikdansen in kleine groepen met de ramen wagenwijd open en anderhalf meter afstand besmetting zou opleveren? Terwijl grote evenementen nu met sneltests weer wel mogen? Waarom niet dansscholen openen met of zonder sneltesten?


Dans daarom aanstaande donderdag 29 april om 17.15 op straat, in je tuin, op balkon of waar je maar wilt. Dans! Laat de wereld zien dat jouw dansschool weer open moet gaan! Wil je niet gezien worden omdat je buikdans te vrouwelijk en verleidelijk vindt? Dans dan thuis. Zet Egyptische muziek op en dans! Al ziet je dan niemand, maar het universum voelt je. Dans met al je aanwezigheid en power, dans dat de overheid niet meer anders kan dan de dansscholen weer te openen.

Actie om dansscholen weer te openen

Vertel aan mensen om je heen waarom dansen zo gezond is. Voer actie om dansscholen weer te openen. Het is niet alleen beweging. Het is beweging met gevoel. Dansen op muziek is niet alleen maar gezond voor spieren, longen, hart, botten en stofwisseling. Het is ook gezond voor je hersenen. En voor je psychische gesteldheid.

Actie om dansscholen weer te openen


Dansen is gezond

Dansen maakt dat je lekker in je lijf zit. Dat je nieuwe energie krijgt. Dansen speelt een grote rol bij het jezelf goed voelen.. Het verdrijft neerslachtigheid en eenzaamheid. Dansen brengt je niet alleen maar in balans. Je maakt door te dansen ook het gelukshormoon serotonine aan. Bij het vrije buikdansen in verbinding met andere vrouwen komt ook nog oxitocine vrij. Je voelt je met elkaar verbonden. In onze buikdanslessen dans je veel samen. Solidariteit onderling en nieuwsgierigheid naar elkaars ik eigen expressie versterken saamhorigheid. Deze saamhorigheid versterkt het plezier. Voer actie om dansscholen weer te openen. Want dansen versterkt je weerstand.

Pure belly dance wil snel weer open

Waarom moet onze dansschool snel weer open? Wat geeft het buikdansen van binnenuit jou? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 24 Apr 2021

Net voordat ik deze blog onder ogen kreeg, zat ik te denken hoe gelukkig ik mezelf prijs dat ik bij Sabouschka ben gaan dansen. Dat het dansen op alle vlakken gezond is kan ik vanuit mijn eigen ervaring beamen. Na een danssessie heb ik meer energie dan dat ik ervoor had en voelt mijn lijf soepel en ontspannen aan. Ik voel mij ook geestelijk ontspannen en ben blij. Door het samen dansen met anderen, ook al is het online, ervaar ik er veel plezier in en geniet ik nog meer. Afgelopen week heb ik een keer online gedanst in de groep waar ik normaliter mee dans. Ik had hen een tijd niet gezien. Ik was zo blij hen weer eens te zien en samen met enkelen in tweetallen te kunnen dansen en elkaar te spiegelen. Zij dansten zo mooi en verfijnd. Het spiegelen was nu voor mij een echte uitdaging, zoveel als ik in hun bewegingen zag. Ik hoop dat de dansschool weer snel open kan als het verantwoord is, want het zou zo leuk zijn om elkaar weer life te zien dansen.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 24 Apr 2021

Wat lief wat je schrijft Ine. Vanaf het eerste moment dat je bij me kwam dansen ging je altijd stralen zodra je danste. Dat is je grootste kracht die enorme uitstraling en het plezier wat je al meebracht. Nu heb je veel technieken geleerd en jezelf eigen gemaakt. Door je houding en armgebruik maakt je buikdans gebruik van verschillende ruimtelijke dimensies. Dat is erg mooi.Ik weet nog toen je voor het eerst kwam vertelde je mij dat je niet meer op blote voeten kon lopen omdat je zo veel pijn in je voeten had. Daardoor ging je me binnen schoenen dansen. Ongeveer een jaar later liet je mij weten dat je dat nu wel weer kan! Ik denk dat dit veel te wijzen is aan de oefeningen die we vooraf doen voor o.a. voeten en rug. Want wat niemand weet: voeten zijn vaak weerspiegelingen van je rug!Super fijn om te horen dat je er zo veel meer energie uit de buikdanslessen put. En dat zelfs desondanks dat ze online zijn! En dat je er soepel van wordt.Ja super leuk dat je weer eens in de Haarlem groep op donderdag online ging dansen! Je kreeg ook zo veel complimenten omdat ze zagen dat je verder ging ontwikkelen in de online buikdanslessen op woensdag! Duim voor me dat we snel weer open mogen en niet weer aan het einde van de rij pas.

Reactie plaatsen