Wanneer je verdrietig bent dan buikdans
Buikdans en Lifestyle
Sabouschka
Buikdans en Lifestyle
09/23/2021
2 min
4

Wanneer je verdrietig bent dan buikdans

09/23/2021
2 min
4

Wanneer je verdrietig bent dan buikdans. Dansen wordt in verbinding gebracht met vrolijkheid. Dansen doe je wanneer je je goed voelt. Zo denkt de doorsnee. Moet je dan eerst goed voelen om te kunnen dansen? Of begin je pas goed te voelen nadat je hebt gedanst? 

Ik heb ergens gelezen: wanneer je verdrietig bent dan buikdans. Je kunt het kop in het zand steken wanneer je je slecht voelt. Wat je ook kunt doen is om actief jezelf uitdrukken met je lijf. Eerlijk gezegd is er niets fijner dan jezelf te laten zien. Juist dan wanneer je de wind niet mee hebt.

Je grens aangeven

Een van mijn leerlingen kwam afgelopen week binnen en ze zei helemaal niets. Ze ging rustig dansen en in haar gezicht kon ik aflezen dat ze zich niet zo goed voelde. Toen ik na een tijdje voorstelde om kleine stukjes dans voor te dansen gaf ze gelijk haar grens. Ze gaf aan dat ze daar niet aan mee wilde doen deze keer. Ik gaf haar een compliment daarvoor dat ze zo goed haar grens kon bewaken. Grappig genoeg had ze vrij snel toch wel zin in om voor te dansen nadat ze de anderen heeft gezien.

Zichtbaar blijven

Ze vroeg mij om advies hoe ze dat kon doen met het gevoel dat ze had. Ik vroeg haar eigenlijk om gewoon door te gaan met dansen zoals ze dat in de kring deed. Dat ze niet perse hoefde te kijken maar wel dat ze zichtbaar kon blijven in wat ze aan beweging deed. Ze dansten ingetogen en vel tegelijk. Een drama vol passie.

wanneer je verdrietig bent buikdans dan

Bevrijding van de druk om te moeten presteren

Daarna koos ze ervoor om even aan de anderen mede te delen hoe ze zich voelde en waarom. Ze vertelde kort wat ze die dag had meegemaakt. Dat bevrijde haar van de druk om te moeten presteren. Waardoor ze compleet zichzelf kon blijven in haar buikdans. Wanneer je verdrietig bent dan buikdans.

Haar dans werd heel vrolijk nadat ze eerst dramatische accenten had gezet

Ik liet hun steeds kleine stukjes voordansen aan elkaar. Meerdere keren. Ze werd telkens meer openen en minder dramatisch. Tegen het einde van de buikdansles werd haar dans heel vrolijk nadat ze eerst wat dramatische accenten had gezet. Volgens mij veranderde haar stemming ook ten positieve. Doordat ze zichzelf durfde te laten zien in haar ellende ging die ellende steeds meer weg. En maakte plaats voor vrolijkheid.

Geïnspireerd

Wat leuk was is dat er een andere vrouw geïnspireerd raakte en zei dat ze nu weet dat ze een volgende keer wanneer zij zich slecht voelt niet meer thuis hoeft te blijven. Komen buikdansen wanneer je verdrietig bent kan je zelf uit dat verdriet halen.

Stukken beter

Heb je dat zelf al een keer ervaren? Dat je niet zo goed voelde voor de buikdansles, dat je toch kwam dansen en je daarna stukken beter voelde? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Ook zin in om te leren jezelf uit te drukken?

Kom dan meedoen met een van de buikdans cursussen. Woensdag begint er weer een buikdans cursus online via zoom. Klik hier om gelijk in te schrijven.

Deel deze blog met je netwerk aan vriendinnen op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

 

 

 

Reacties
Categorieën