Bezinning op jezelf door buikdansen van binnenuit
19 december 2019 

Bezinning op jezelf door buikdansen van binnenuit

Bezinning op jezelf door buikdansen van binnenuit. De kerst is een feest der bezinning. Je gaat naar binnen. Naar de binnenste kring van familie en vrienden. Naar dat wat wezenlijk is in je leven. Buikdansen van binnenuit doet je bezinnen op je lijf.

Bezinning op jezelf door buikdansen van binnenuit. Hoe wil je je emotie omzetten in beweging op muziek? Beweging die plezierig voelt en goed doet. Zonder aan jezelf voorbij te gaan.

Onthaasten

In het digitale tijdperk waar we steeds effectiever worden is het dubbel belangrijk om ruimte vrij te maken waar we juist niet effectief hoeven te zijn. Dat is wat ook de toonaangevende Duitse filosoof Richard David Precht schrijft. Door de tijdsbeleving weer langzamer te laten worden onthaast je.

Bezinning op jezelf door buikdansen van binnenuit

Buikdansen van binnenuit kan daartoe bijdragen. Je ontspant en je maakt contact met je lichaam. Je laat zijn wat is. Vanuit deze state of mind, ga je op in de Egyptische muziek. Bezinning op jezelf door buikdansen van binnenuit gebeurt dan vanzelf.

Kijken naar waar je al goed in bent

Het contact onderling is niet gebaseerd op concurrentie maar juist op solidariteit. De vrouwen in mijn buikdanslessen stimuleren elkaar. Omdat we van binnenuit buikdansen stel je jezelf kwetsbaar op. Dan is het belangrijk dat de anderen in de les je daarin ondersteunen. Dat doen ze door zichzelf kwetsbaar op te stellen en ook door te kijken naar waar je al goed in bent.

Je zult het niet geloven waar je al goed in bent als mens

Je zult het niet geloven waar je al goed in bent als mens. Dat neem je dan wel mee in het buikdansen. Sommige vrouwen hebben ooit een muziek instrument bespeeld. Ze zijn dan gewoon heel muzikaal in hun buikdans. Anderen hebben vroeger danslessen gevolgd. Zij bewegen gelijk heel vloeiend en pikken nieuwe danstechniek snel op. Moet je regelmatig in je werk presenteren? Spreek je dan voor een grotere menigte van mensen? Dan zal je een sterke uitstraling in je buikdans hebben vanaf dag 1. Net zoals de binnenhuisarchitect haar buikdans gelijk ruimtelijk interessant neerzet.

Cadeautjes

Voor mij is leren dat wat al goed is groter maken. Daar aandacht aan te schenken. Daarom cultiveren we het geven van positieve feedback aan elkaar. De meeste vrouwen zijn blij verrast wanneer ze voor het eerst positief feedback over hun buikdans ontvangen. Het is wel eerlijke feedback over elkaars kernkwaliteiten. Het zijn net cadeautjes.

Kernkwaliteiten

Vanuit deze kernkwaliteiten leer je buikdansen. Soms krijg je ook een werkcadeautje. Dan hoor je aan welk aspect van het buikdansen je meer aandacht kan geven. Dat kan zo simpel zijn zoals je knieën ietsje gebogen houden of je benen bij elkaar. Of luister even naar de dums in de muziek. Wat zegt de muziek? Welk instrument volg je? Blijf je aan de oppervlakte en vertaal je elk getingel met verschillende bewegingen? Of duik je in de muziek en pak je de rust eronder? Wat sluit meer aan bij jouw gevoel vanuit het moment? Deze feedback krijg je pas nadat er werd benoemd waar je al goed in bent. Zodat het ook echt als cadeau voelt.

Welk cadeautje vond jij het leukst om te horen?

Ik weet het is al weer een tijdje geleden dat ik de les afsloot met deze vraag. Misschien herinner je nog wel een feedback wat je echt als cadeau voelde.  Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Kerstcadeau

Een tijdje terug belde mij een man. Hij wilde zijn vrouw een buikdans cursus cadeau doen voor de kerst. Hij heeft haar ook daadwerkelijk gelijk ingeschreven.  Ik ben zo benieuwd hoe zij het gaat vinden om zo een kerstcadeau te krijgen van haar man. Echt super leuk van hem.

Jezelf zo’n cadeau geven nog tot de kerst met korting

Je kan jezelf natuurlijk ook zo’n cadeau geven. Aandacht aan jezelf geven door bezinning op jezelf door buikdansen van binnenuit. Wees dan zoals deze liefhebbende man. Aarzel niet. Schrijf je gelijk in. Klik hier om nu met early bird korting in te schrijven voor de buikdans cursus in Zaandam, Amsterdam, Haarlem of Utrecht.

Ik wens je fijne dagen toe en een spetterend nieuw jaar met veel lijfelijk plezier!
Stuur vooral ook deze blog door en deel hem nog voor de kerst met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Henriette
Door

Henriette

op 19 Dec 2019

Hey hey, voor mij was het compliment die het meest indruk heeft gemakt niet als danser maar als kijker: Ik kreeg te horen van een danser dat ik keek zo dat zij er mooier van ging dansen. Ik had het niet meteen door, maar wat later, in de trein, sloeg het in als een bom: wat een superkracht is dat! Ik heb dit echt bij Sabouschka geoefent en nu dus ook bewust van geworden. Nu maar zien hoe ik het ook buiten de dans zou kunnen inbrengen :-)

Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 19 Dec 2019

Ja Henriette, dat was echt kijken met liefde. 😘

Henriette
Door

Henriette

op 20 Dec 2019

💖 inderdaad, vanuit jet hart. Maar wat is dat dan? Het is niet moielijk, en wel ontzettend plezierig. Ik denk dat je het ook moet durven. En de danser waarscjinlijk ook... iets met een diepe waardering en genoot van dat je iets van die persoon mag zien... eigenlijk niet alleen zien, maar beleven .Zo als Laila zegt: een groot cadeau.

Annemieke
Door

Annemieke

op 20 Dec 2019

Inderdaad een mooi cadeau om zo naar mensen te mogen kijken. Ik kan me nog herinneren van lang geleden -toen we in Utrecht nog wekelijks les kregen van Sabouschka- één van de medecursisten zwanger was en zo mooi danste met haar kindje in haar buik. Ze zag er prachtig en rustig uit. Dat heeft me toen tot tranen geroerd. Het is zo'n krachtig beeld, dat het nog steeds bij me is. En de mooiste feedback die ik zelf als cadeautje mocht ontvangen was dat ik op een instrumentaal stuk de woorden in de muziek was en dat er zoveel liefde uit mijn dans straalde.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 19 Dec 2019

Wat lief wat je schrijft Henriette. Ja het kan ook andersom. Dat is je innerlijke kracht die je tegelijkertijd gaat ontwikkelen. Ik ben benieuwd hoe het zich vertaald naar je dagelijks leven. Mogelijk ben je er niet bewust van en doe je het al.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 27 Dec 2019

Dat je net als de woorden op de muziek bent in je buikdans. Dat is wel een heel mooi compliment Annemieke.

Reactie plaatsen