Waarom buikdansen bij goede voornemens hoort die je volhoudt
21 december 2017 

Waarom buikdansen bij goede voornemens hoort die je volhoudt

Waarom buikdansen bij goede voornemens hoort die je volhoudt. Na de feestdagen komt er een tijd waarin je na gaat denken over goede voornemens. Wist je dat veel mensen het niet volhouden om aan hun doelstellingen te blijven werken?


Je ziet het elk jaar weer opnieuw: de sportscholen lopen in januari vol. In maart zijn er nog maar minder dan de helft mensen aan het trainen. Hoe kan dat?

Regelmaat

Je gaat naar de sportschool wanneer je maar wilt. Op deze vrijblijvendheid reageren wij mensen vaak met niet meer gaan. Er is geen reden om vandaag te gaan. Morgen is ook een dag. En overmorgen weer. Waarom buikdansen bij goede voornemens hoort die je volhoudt. Je hebt een wekelijkse structuur. Er is regelmaat. De buikdansles is eens per week op een vaste avond.

Waarom buikdansen bij goede voornemens hoort die je volhoudt

Buikdansen is niet alleen maar bewegen. Je kan ook je ei kwijt. Je drukt jezelf uit op muziek. Je lichaamsbeweging wordt zo verbonden met emotie. Bij het buikdansen mag je alle emoties voelen en uitbeelden. Wanneer je daarin je draai eens gevonden hebt dan wil je het niet meer missen. Dan kom je trouw elke week. Ook dan wanneer je eens wat minder goed voelt. Je weet dat je altijd weer beter voelt na de buikdansles.

Net als in een yogales

De buikdansles is ook nog eens gezellig. Niet dat kletsen is toegestaan tijdens de les. Soms wel even in het begin wanneer we basistechnieken herhalen. Daarna is stilte en ga je naar binnen. Dat is net als in een yogales. Vanuit deze stilte en aanwezigheid kom je in de dans. Je staat jezelf toe om de muziek door je hele lichaam heen te laten gaan. Hoe minder je doet hoe meer dat gebeurt Dan word je net een struik en de muziek is net de wind die de struik doet bewegen. Dit is super leuk om te ervaren.

Cadeautjes

Na deze ervaring dans je soms samen. Andere keren krijg je de opdracht om naar de kernkwaliteiten van de ander te kijken. De ander danst dan voor je. Wij zitten in een binnenkring en de buikdanseressen staan in een buitenkring. Iedere buikdanseres heeft een vrouw als publiek. Na afloop kom je bij je publiek te zitten. Je hoort alleen maar dignen die goed gaan. Mijn leerlignen zijn telkens blij verrast dat ze zo veel goede dingen over zichzelf horen. Dat zijn net cadeautjes.

Gezellig

Door het onderlinge contact wat je met elkaar krijgt vormen soms vriendschappen. In elk geval is de buikdansles in Amsterdam en Haarlem evenals de dansmiddag in Utrecht altijd erg gezellig.

Wat maakt dat jij het volhoud? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdans cursus als kerstcadeau

Zit je nog niet op buikdansles en wil je een buikdans cursus als kerst cadeau? Dat kan! Ontvang dan ook gelijk de korting door je nog voor 27 december op te geven. Klik hier voor meer informatie. Om je aan te melden en klik dan op de stad van jouw keuze. Stuur dan een mail.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook enz.

Ik wens je fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en inspirerend 2018!
Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Riëtte
Door

Riëtte

op 22 Dec 2017

Het is precies zoals je schrijft ! Je lichaamsbeweging wordt zo verbonden met emotie. Bij het buikdansen mag je alle emoties voelen en uitbeelden. Wanneer je daarin je draai eens gevonden hebt dan wil je het niet meer missen. Dan kom je trouw elke week. Ook dan wanneer je eens wat minder goed voelt.Ik heb dat werkelijk zo ervaren en ik wil het niet meer missen ! Onze groep in Amsterdam is zo hecht en lief voor elkaar, dat doet mij goed !Iedereen fijne feestdagen gewenst ! Liefs Riëtte XX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 29 Dec 2017

Wat lief wat je hier schrijft Riëtte!

Reactie plaatsen