waarom buikdansen van binnenuit goed voor je is
Buikdans en Lifestyle
Sabouschka
Buikdans en Lifestyle
02/27/2020
2 min
8

4 redenen waarom buikdansen van binnenuit goed voor je is

02/27/2020
2 min
8

4 redenen waarom buikdansen van binnenuit goed voor je is. Je weet dat beweging goed voor je is. Er wordt ook steeds meer bekend erover dat dansen goed is voor je hersenen. Maar kun je ook spanningen losschudden bij het buikdansen?  

Diepe spanningen in het bekkengebied schud je af bij het buikdansen. Daarnaast geef je een interne massage aan al je organen terwijl je kronkelt als een slang. Heeft dat dan ook nog een effect op je geest?

4 redenen waarom buikdansen van binnenuit goed voor je is

  1. Je schudt en trilt spanningen weg
  2. De houding verbeterd
  3. Je wordt weer soepel
  4. Somberheid verdwijnt

Dat zijn de 4 redenen waarom buikdansen van binnenuit goed voor je is.

Je schudt en trilt spanningen weg

Buikdans bestaat o.a. uit kleinste trillende bewegingen. Deze gebeuren van binnenuit. D.w.z. je gaat naar de middenlijn van je romp. Je maakt eerst contact met je lijf. Ik geef je daarvoor specifieke oefeningen. Zo verdeel je het lichaamsgewicht gelijkmatig over beide voeten. Vanuit de voeten zet je de trilling in. Wanneer je knieën van het slot zijn, gaat dit heel makkelijk. D.m.v. schudden en trillen gaan ook dieper gelegen spanningen weg.

De houding verbeterd

Wanneer je mijn specifieke oefeningen doet, verandert er iets in je houding.
Na zo een oefening voel je altijd even na. De verleiding om jezelf weer terug te zetten in een strakke houding probeer je te weerstaan. Belangrijk is het loslaten van wat je denkt dat een goede houding is. Een goede houding is net als bij een jong kind. Dat denkt niet na over zijn houding. Het heeft gewoon een fantastisch goede houding.

4 redenen waarom buikdansen van binnenuit goed voor je is

Je wordt weer soepel

Wanneer je op deze manier met je houding omgaat, word je vanzelf weer soepel. Geaard en gecentreerd zijn, betekent o.a. dat je de dieper gelegen spiergroepen versterkt. De spieren aan de oppervlakte mogen dan zacht worden. Dat bereik je door je bewustzijn te richten op je botsstelsel. Dat doe je tijdens de oefeningen vooraf. Bij het buikdansen mag je net zo vrij bewegen zoals de baby. Door deze vrijheid van beweging terug te veroveren word je sneller weer soepel dan door welke yogales dan ook.

Somberheid verdwijnt

Wanneer je het durft om jezelf over te geven aan de muziek en je eigen bewegingsimpuls dan ga je intens genieten. Somberheid verdwijnt. Daarvoor moet je je mindset iets veranderen. Kom naar de buikdansles met de intentie om lekker te ontspannen en met je lijf bezig te zijn. Wanneer je wel met de intentie komt om te leren buikdansen dan staat je het verstand in de weg. Leren jonge kinderen uiteindelijk lopen door erover na te denken? Net zo is het met het leren buikdansen.

Wat is jouw reden?

Wat is jouw reden om te buikdansen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Wil je komen buikdansen in Amsterdam of in Haarlem?

Dat kan binnenkort weer. De buikdanslessen in Amsterdam en Haarlem beginnen weer op 1 en 2 april. De Early Bird korting is op 11 maart voor de buikdanslessen in Amsterdam en op 12 maart voor de buikdanslessen in Haarlem. Wil je meer informatie of gelijk inschrijven? Klik dan hier.

Wil je komen buikdansen in Zaandam?

De buikdanslessen in Zaandam beginnen weer op 31 maart. De Early Bird korting is op 10 maart. Voor meer informatie en/of inschrijven voor de beginners klik hier en voor de gevorderden, klik hier.

Vind je dit artikel waardevol? Deel hem met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

Reacties
Categorieën