Buikdans als kunst spirituele expressie en als show
Buikdans en Lifestyle
Sabouschka
Buikdans en Lifestyle
06/28/2019
2 min
7

Buikdans als kunst spirituele expressie en als show

06/28/2019
2 min
7

Buikdans als kunst spirituele expressie en als show. Buikdans is een kunstvorm met een grote K.  Tegelijkertijd biedt het buikdansen je de kans om weer in balans te komen. Vanuit die heelheid een show geven maakt er iets heel moois van.

 

Body en mind met elkaar in balans brengen brengt je bij je heelheid. Dan is binnen en buiten in balans. De weg er naartoe is net als bij yoga. Je maakt contact met jezelf door contact te maken met je lijf. Hier zit je al dichtbij spiritualiteit. Er ontstaat dan ook kunst. Omdat het podiumkunst is zit er ook show element in.  Zo zie je maar hoe vele lagen buikdans heeft.

Buikdans als kunst spirituele expressie en als show

Buikdansen van binnenuit is kunst. Maar het is veel meer. Wanneer je kunst maakt ga je eerst naar binnen. Je maakt contact met je binnenwereld. Vanuit deze krachtige plek in jezelf komt je creativiteit op gang. Daarmee kom je weer terug naar de buitenwereld. Je wil  de mensen om je heen blij maken met je buikdans.  Dan maak je podiumkunst.  Dat kan de vorm van een show hebben. Dat is buikdans als kunst spirituele expressie en als show

Hou je van show

Wat vind jij het leukst aan het buikdansen? Hou je van show of  meer van het kunstaspect? Of geniet je ervan voor je innerlijke ontwikkeling?  Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Na onze prachtige show van afgelopen zaterdag bij FluXus in Zaandam wil ik het volgende evenement aankondigen in Haarlem.

Oosterse dans op kerkorgelmuziek op 30 juni bij festival zondag

Ooit oosterse dans gezien op kerkorgelmuziek? Dan is dit de primeur. Ook voor mij als professioneel Raqs Sharqi danseres, wordt dit een compleet nieuwe ervaring. Terwijl organist Jeroen Koopman en percussionist Tarique mij begeleiden, maak ik een mooie dans ter plekke.

In vervoering brengen

Laat je verrassen en in vervoering brengen door deze oeroude bewegingskunst en door de opzwepende klanken van trommels en oosterse orgelmuziek.

Orgel met oosterse dans en percussie

Muziek en dans 16.00-16.30 inde kerk van de doopsgezinde kerk. 3 ingangen Grote Houtstraat, Frankestraat, Peuzelaarssteeg.

Kom ook voor de 2 gratis oosterse dans workshops in de Brahgtzaal

12:30 – 13:30
14:00 – 15.30
Let op: alleen toegankelijk voor vrouwen, na aanvang geen toegang

Kennis maken

Als danseres en choreograaf nodig ik je uit om kennis te maken met een oeroude dansvorm: de Raqs Sharqi. Deze bewegingskunst ontstond ver voor onze jaartelling in het Midden-Oosten en werd van moeder op dochter doorgegeven – tot op de dag van vandaag.

Vanuit ontspanning ontstaan soepele, zachte bewegingen

Speciaal voor vrouwen die los willen komen van perfectionisme, hun hoofd rust gunnen en contact willen maken met hun gevoel, ontwikkelde ik een eigen danspedagogiek. Met een unieke warming-up zorg ik voor geestelijke en lichamelijke ontspanning. Vanuit die ontspanning ontstaan soepele, zachte bewegingen.

Sierlijk en sensueel – en vrij!

Deze oosterse dans maakt je sierlijk en sensueel – en vrij! Het maakt niet uit of je dik of dun bent, jong of oud: iedereen kan meedoen. Je ontdekt jouw kwaliteiten in een sfeer van warmte en solidariteit. Je leert bewegen van binnenuit. De Raqs Sharqi is een fantastische manier om speels, sterk én soepel te worden. Bovendien kan je met deze prachtige dans op een fijne manier je rugpijn te lijf.

Kom je ook naar festival zondag? Klik dan hier.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, WhatsApp enz.

Tot zondag in Haarlem!
Groetjes,
Sabouschka

 

 

Reacties
Categorieën