Buikdans is een ode aan de vrouw in je
Buikdans en Lifestyle
Sabouschka
Buikdans en Lifestyle
08/14/2020
2 min
4

Buikdans is een ode aan de vrouw in je

08/14/2020
2 min
4

Buikdans is een ode aan de vrouw in je. Wanneer schenk je al aandacht aan de vrouw in je? Wees eerlijk. Waarschijnlijk niet zo vaak.

Ik heb een vrouw in mijn online buikdansles die niet zo slank is dan wat ze zelf zou willen. Zij heeft gewoon borsten, buik en heupen. Een schoonheidsideaal uit de oudheid. Helaas dreigt deze schoonheid in onze overwaardering van het slank zijn verloren te gaan. In onze online buikdansles komt deze tijdloze schoonheid weer tot leven. Het is een ode aan de vrouw zoals wij van binnenuit buikdansen.

Haar ruggengraat is zacht en soepel

Samen met de andere vrouwen zoeken we naar kernkwaliteiten van elke vrouw in haar buikdans. Zij krijgt de feedback dat ze heel aards is. En dat dit ontzettend mooi is. Aards en sensueel. Sensueel zonder in obsceniteit om te slaan. Sensueel en heel esthetisch. Dat is echte poëzie in beweging. De beweging komt vanuit de voeten en gaat via de romp naar armen en handen. Haar ruggengraat is zacht en soepel. Dat zijn de moeilijkste danstechnieken in buikdans.

De moeilijkste danstechnieken in buikdans

1.) Een is om je beweging af te maken.
2.) De ander om alle spanning in je ruggengraat kwijt te raken.
3.) De beweging door het hele lichaam te laten stromen.

De vrouw in mijn online buikdansles heeft deze 3 danstechnieken nu onder de knie. Dat was een grote doorbraak voor haar. Buikdans is een ode aan de vrouw in je. Het lijkt wel alsof het buikdansen in de eigen huiskamer dit proces alleen maar nog bevorderd.

Buikdans is een ode aan de vrouw in je

Moet je dan al soepel zijn om mee te mogen doen?

Nee, dat hoeft niet. Je leert juist veel meer in het begin wanneer je wat stijf bent. Wanneer je veel spanning in je rug hebt. Want het eerste uur van deze 2 uur durende online buikdansles bevrijd je jouw lichaam van spanning. Je maakt je ruggengraat weer zacht. Je leert verder om je gewicht te laten zakken. En met je gewicht zakt je spanning naar de grond. Vandaar uit ga je de gewichtsverplaatsing in je buikdans volgen met je aandacht.  Je gaat ontspannen buikdansen.

Buikdans is een ode aan de vrouw in je

Buikdans is een ode aan de vrouw in je. Je zit lekker in je lijf. Dat voel je. Vanuit jouw sense of wellbeing maak je golvende bewegingen. Rondjes en achtjes zijn zo makkelijk wanneer de benen en voeten meedoen. Alles wat je dan nog hoeft te doen is het om je knieën te buigen en strekken in de beweging. Van daaruit is de rug heerlijk zacht en soepel. Je lijkt wel op een golf te dansen. Soms voel je de energie met het ritme opkomen. Dan tril je jezelf los.

Wanneer voel jij je op-en-top vrouw?

Wanneer voel jij je op-en-top vrouw? Heb je dat ooit ook in de buikdansles ervaren? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Kom meedoen met de online buikdansles

Kom meedoen met de online buikdansles op woensdagavond. Deze blijft ook na Corona nog bestaan. Vanaf 19 augustus kun je 4 lessen meedoen om te bepalen of het je bevalt.

€ 17,- korting

Wil je € 17,- besparen?  Bekijk dan de speciale kortingsactie voor het officieel inschrijven voor 26 augustus en klik hier.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook, WhatsApp enzovoorts.

Groetjes,
Sabouschka

Reacties
Categorieën