Egyptische Buikdansbewegingen
Sabouschka
Egyptische Buikdansbewegingen
06/03/2016
2 min
10

Buikdans techniek heup cirkel

06/03/2016
2 min
10

Buikdans techniek heup cirkel is een beweging waar je uit kunt rusten. Je maakt dit rondje met je heupen op de melodie in de muziek.

In mijn buikdanslessen noem ik de heup cirkel ook de “break”. Want je neemt een pauze in je buikdans en je blijft daarbij leuk kijken.

Isolatietechniek

Persoonlijk ben ik geen fan van isolatietechniek. In het westen word er grote waarde aan gehecht. Daardoor zie ik nog steeds buikdanseressen, die delen van hun lichaam bevriezen om ze stil te kunnen houden terwijl een ander lichaamsdeel beweegt. Dat is niet alleen maar slecht voor je want je bouwt zo enorme spanningen op. Het ziet er dan ook heel gespannen uit. De buikdans techniek heup cirkel kan dan juist lage rugpijn veroorzaken. En dat is helemaal niet nodg.

Buikdansen als levensgevoel

In de landen van herkomst is er niemand bezig met de isolatietechniek.Buikdans is daar een levensgevoel. Vrouwen in Egypte buikdansen om zichzelf uit te drukken. Ze buikdansen om zich met andere vrouwen te delen. Het is gezellig om samen te buikdansen. Een meisje groeit meestal op met buikdans in de huiselijke sfeer. Het danst op familiefeestjes met haar moeder, oma, tante en grote zus. Tegen de tijd dat zij volwassen is kan zij ook perfect isoleren. Want oefening baart kunst. De isolatietechniek ontstaat dan heel natuurlijk. Ze is er niet mee bezig. En opeens is het er dan.

Full body movement

In mijn professionele dans opleiding tot modern danser was full body movement een toverwoord. Ik heb dit concept meegenomen naar mijn buikdanslessen. Want ik houd van een golvende rug, soepele heupen en mooie zachte armen en handen. Dat vind ik sensueel en vrouwelijk. Dat wil ik aan jou leren. Een leuke bijkomstigheid is het dan dat dit onwijs lekker voelt. Je voelt je dan op en top vrouw.

Voorbereidende oefeningen voor de heup cirkel

1.) Doe je pliés. Dat is buigen en strekken van de knieëen. Strekken doe je terwijl je bij het omhoog komen jezelf met je voeten afduwt tegen de grond.
2.) Doe het golven van je voeten. Een uitgebreide beschrijving van deze oefening vind je in mijn E-book “Lekker in je Lijf dankzij Buikdans”. Dat kun je gratis downloaden via mijn website. Klik dan hier.

Buikdans techniek heup cirkel

Buikdans techniek heup cirkel hoe doe je dat?

1.) Plaats je voeten parallel heupbreedt.
2.) Haal je knieëen van het slot. Doe een ‘micro bend’. Dat betekent buig ze een klein beetje.
3.) Stretch je heupen zo ver naar voren als mogelijk. Laat je bovenlijf naar achteren gaan.
4.) Stretch je heupen zo ver naar achteren als mogelijk. Beweeg je bovenlijf tegelijkertijd naar voren.
5.) Stretch je heupen naar rechts. Laat je bovenlijf naar links gaan.
6.) Stretch je heupen naar links. Laat je bovenlijf naar rechts gaan.
7.) Maak er nu een rondje van. Maak de beweging wel veel kleiner zodat ze soepel word.
8.) Zet Arabische muziek op en doe de heupcirkel op de melodie.
9.) Wissel van richting wanneer je met je heupen voren bent.

Wanneer maak jij een heupcirkel

Wanneer maak jij een heupcirkel in je buikdans? Welke momenten kies je daarvoor in de muziek? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Deel deze blog met je netwerk op Twitter, Facebook, Whatsapp enz.

Groetjes,
Sabouschka

Reacties
Categorieën