Buikdansen via het net

Buikdansen via het net. Nu de lockdown weer verlengt is is buikdansen via het net een goed alternatief. Ik ben erg blij dat er op aangedrongen werd dat ik dat ging doen. Ondertussen heb ik een cursus buikdansen via Zoom opgezet. En ook de buikdansles in Haarlem gaat op het net door elke donderdag.  Naast dat je weer soepel wordt is het ook nog eens gezellig. Ja, buikdansen via het net is wel gezellig! We gaan zelfs samen buikdansen via Zoom!

Gisteren zijn we weer begonnen met de online cursus. Er zijn wat nieuwe vrouwen bij gekomen. Daarom hebben we eerst een voorstelrondje gedaan. En heeft iedereen haar wens verteld. Dat zijn wensen over je lichaam, over jezelf en over de dans. Wensen waaromheen je de buikdanslessen via Zoom meedoet. Wat ik daarmee bedoel, is dat je jouw grootste wens in je achterhoofd gaat houden tijdens de lessen. Dan word je niet afgeleid door bijvoorbeeld opeens danstechnieken als het belangrijkste te zien. Want dan zou je onmiddellijk in je hoofd gaan zitten. Dan zou het buikdansen worden vanuit nadenken. En daardoor de essentie missen van wat buikdans is. Dat is buikdansen vanuit  je gevoel.

Buikdansen via het net


Buikdansen vanuit je gevoel

Wanneer het je lukt om de overheersing van het verstand los te laten dan gaat een wereld voor je open. Dat doel bereik je makkelijk in mijn buikdansles ook via Zoom. Wat is dan het geheim? Het geheim is luisteren naar je lichaam. Waarnemen van de gewichtsverplaatsing. Daardoor zag ik de vrouwen gisteren in no-time steeds soepeler worden. Ook mijn nieuwe leerlingen. Iedereen buikdanste heel zacht en vrouwelijk. Sommige vrouwen gaven zich helemaal aan de muziek en beweging over. In Egypte snapten ze nooit ons westerse buikdansen vanuit het verstand. Alhoewel ze blij zijn met het geld wat ze verdienen door zich aan die behoefte aan te passen. Toch ben ik wel een voorstander van de traditionele manier van buikdansen. Vanuit je lijf, vanuit de muziek en je gevoel.

Buikdansen via het net

Wat vind je van de buikdanslessen via Zoom? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Wil je nog meedoen met buikdansen via het net?

Dat kan nog volgende week. Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie.

Deel deze blog graag met je vriendinnen op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

 

 

 

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Jamila
Door

Jamila

op 15 Jan 2021

Inderdaad Sabouschka, dat zeg je goed! "Wanneer het je lukt om de overheersing van het verstand los te laten dan gaat een wereld voor je open" Ik had er ook erg weerstand tegen tot we vorige week voor elkaar en met elkaar gingen dansen. Ik had nooit verwacht dat je toch contact met elkaar kan maken. Wel is het zo dat je erg je best moet doen als je moe bent, je voelt niet de energie van de anderen zoals je dat hebt in de les hebt. Gisteren moest ik daardoor toch afhaken ook al zag hele mooie bewegingen en uitstralingen bij de andere dames. Ik verheug me wel op de les van volgende week. Dan ben ik er hopelijk weer bij. Tot dan!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 15 Jan 2021

Wat lief wat je hier schrijft Jamila. Ik had dat eerder ook nooit verwacht dat samen dansen online kan. Dat je ook op deze manier echt contact met elkaar kan maken. Fijn dat je toch hebt doorgezet desondanks je aanvankelijke weerstand ertegen. Klopt, wanneer je moe bent dan kun je minder makkelijk energie tanken bij de anderen dan in de studio. Super fijn dat je er volgende week weer meedoet! Ik verheug me er ook weer op!

Femy
Door

Femy

op 15 Jan 2021

Hoi Sabouschka, Tot nu toe lukte me het niet de rust te vinden om de online lessen te volgen. Ik herken wat Jamila hierboven beschrijft, het kostte te veel energie en ik kon me er niet helemaal voor open stellen. (Al vond ik het wel heel tof dat je de online lessen bent gaan geven!) Woensdag was ik er voor het eerst sinds lange tijd weer bij de zoom-les en het voelde eigenlijk 'ouderwets' fijn. Bijna alsof we weer samen in de zaal waren! De oefeningen waren heerlijk ontspannen, ik heb met plezier gedanst en het spiegelen was ook heel leuk! Dankje voor de les en ik kijk uit naar volgende week! Groetjes Femy

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 15 Jan 2021

Zo leuk dat je er eindelijk weer bij was Femy. Ik had je gemist. Super fijn om te lezen dat online bijna net zo voelde dan van ouds in de studio. Ik ben zo blij om je volgende week weer te zien!

Dina
Door

Dina

op 27 Jan 2021

Zo goed Sabouschka dat ik weer bij jou buikdansles volg ! Weliswaar via zoom, maar toch was het als een thuiskomst na 2 jaar niet gedanst te hebben . Nu voel ik weer duidelijk wat ik gemist heb . Je fijne ontspannende begeleiding en het is zo inspirerend om met andere danseressen te dansen . Dit lukte ook via de zoom . Verheug me weer op vanavond!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 30 Jan 2021

Zo leuk om te horen Dina. Ik ben heel blij dat je weer terug bent gekomen naar de buikdanslessen. Al is het via Zoom. En dan is het toch een oplossing voor je omdat je anders lang zou moeten reizen. Grappig om te horen dat je nu pas weet wat je hebt gemist.

Reactie plaatsen