Online buikdansen op Zoom

Online buikdansen op Zoom. Sinds de Corona crisis zitten we met zijn allen thuis. Sportscholen zijn dicht en dansscholen ook. Er is een nieuwe trend ontstaan: online les op Zoom. 

Ondertussen geef ik ook al een aantal weken – of zelfs maanden –  buikdansles op Zoom. Persoonlijk moest ik er eerst handig in worden. Maar nu kan ik echt lesgeven en doen mijn online lessen weinig onder aan mijn buikdanslessen in levenden lijve. Alhoewel er niets gaat over buikdansles in levenden lijve!

Vooral de magie die wij wekelijks met onze dans bewerkstelligen mis ik

Dit is wat Laila, een van mijn vergevorderde leerlingen uit de buikdansles in Haarlem, schrijft: “Ik moet eerlijk zeggen dat ik jou en je buikdanslessen erg mis. Vooral het samen zijn, elkaars energie voelen, meegaan met die ander, uitgedaagd worden in de dans. Ik mis het allemaal. Vooral de magie die wij wekelijks met elkaar met onze dans bewerkstelligen, mis ik allemaal. Wat in eerste instantie gewoontjes is geworden elke donderdagavond dansen. Is nu voor mij iets kostbaars geworden.”

Een grote levensles

“Deze situatie is een grote levensles in waardering, acceptatie, verwondering, loslaten. Een tijd van inkeer, een grote les voor de mensheid. Ik hoop dat wij hier met zijn allen er wijzer en liefdevoller uitkomen. Zodat we met allen de dingen niet meer als vanzelfsprekend gaan zien. Maar de wonderen er achter.”

Online buikdansen op Zoom

Online buikdansen op Zoom

Online buikdansen op Zoom is een klein beetje beter dan niets. Sommige van mijn leerlingen doen liever toch niet mee. Ze houden te veel van de buikdanslessen in levenden lijve in de studio. Daar worden ze beter gecorrigeerd. De energie van elkaar maakt dat, al kom je moe binnen, je gaat energiek weer naar huis. Daar gebeurt een soort besmetting in de positieve zin. Een besmetting met levensenergie, met sprankeling. Alsof je een batterij samenbrengt met andere batterijen en die laden dan op. Online buikdansen op Zoom is anders. Elke buikdanseres is in haar eigen woonkamer. Sommige vrouwen bloeien dan wel helemaal op.

Wat vind je van de online buikdanslessen op Zoom? Of wat mis je in de online buikdanslessen van wat je wel gewend bent van de buikdanslessen in levenden lijve? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.  

Wil je meedoen met de online buikdansles op Zoom?

Ervaar het gemak van de online buikdanslessen op Zoom. Doe eens mee op woensdagavond van 20.15-22.00. Elke woensdag tot de zomervakantie.  De eerste les krijg je van mij cadeau. Voor meer informatie of om je aan te melden klik hier.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook, Twitter enzovoorts.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Caroline Keijzer
Door

Caroline Keijzer

op 05 Jun 2020

Voordeel van de on line lessen is dat je na het voor dansen van alle danseressen feedback krijgt. En iedereen ziet weer andere kwaliteiten. En on line dansen is beter dan helemaal niet dansen. En je ziet ook danseressen van alle groepen. Nadeel is dat je minder met elkaar kunt dansen. In het echt kun je elkaar beter zien. Dus ik zou live nooit in willen ruilen voor alleen on line. Maar onder de huidige omstandigheden is het allerbelangrijkste dat ik kan blijven dansen

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 05 Jun 2020

Goed om te horen dat je het als een voordeel ervaart om van alle danseressen feed back te verkrijgen nu bij de buikdanslessen op Zoom. Wat fijn om te horen dat je het live dansen niet zou willen missen. En dat klopt online buikdansen is zeker beter dan helemaal niet buikdansen. Fijn dat je meedoet!

Els Rengenhart
Door

Els Rengenhart

op 05 Jun 2020

Ik heb nu 5 x meegedaan en ben echt een fan geworden van de lessen op Zoom. Ik vind het prettig om eens in de week te dansen. Dat lukt niet vanuit Groningen bij Sabouschka. Ik merk zelfs dat ik vrijer dans dan in de groep. Het is leuk dat ik een aantal deelnemers ken uit Utrecht. En de anderen leer ik via Zoom steeds beter kennen. Ik hoop dan ook dat de Zoom lessen doorgaan - ook na Corona

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 05 Jun 2020

Jij bloeit ook helemaal op sinds je buikdansles krijgt in je eigen huiskamer. Ik ben van plan om ook na Corona nog buikdansles op Zoom te geven. Zodra op woensdag ook de buikdanslessen in Amsterdam weer van start gaan ben ik van plan om op maandag avond buikdansles op Zoom te blijven geven. Het zou leuk zijn dat je dan ook mee blijft doen.

Annemieke
Door

Annemieke

op 05 Jun 2020

Ik doe niet mee aan de zoomlessen. Thuis dansen deed én doe ik toch wel. Dat borrelt bij mij gewoon op. Op Egyptische muziek of een lekker nummer op de radio. Maar wat ik nu voor mijn lichaam wel echt mis is het uitgebreid opwarmen wat we doen in de Utrecht groep. Daarmee kom ik tot de diepere lagen in mijn lichaam. En ik mis natuurlijk de groepsdynamiek.

Jamila
Door

Jamila

op 05 Jun 2020

Hoi Sabouschka, Ik ben helemaal met Caroline eens, heel fijn dat de online danslessen mogelijk zijn. Dankjewel Sabouschka dat je dat (hoe ingewikkeld het ook is) toch doet. Super ook van de dames die je daarbij helpen. heel erg bedankt allemaal. Ondanks dat, hoop ik ook dat we heel snel toch weer samen kunnen dansen. Ik krijg zoveel energie van al onze dansmaatjes. Dus tot snel inchaAllah.

Henriette
Door

Henriette

op 06 Jun 2020

Niets gaat boven echt met elkaar zijn! Zoom is toch zeker heel erg veel beter dan niets! Meestal in elk geval: soms heb ik zo veel last van technologie dat niet wilt zo als ik, of ik zit al de hele dag al et zoomen: dan toch ff niet. En dat kan natuurlijk ook 😋 Leuk inderdaad dat ook mensen van verder weg makkelijker mee kunnen doen! Wat ook bijzonder is: zonder de energie van de anderen kan je misschien zelfs nieuwe dingen van jezelf ontdekken; misschien is dat ook wat Els merkt? Blijkbaar kon ik zelf bij een andere zachtheid komen; misschien juist verzacht door het gemis? En natuurlijk had ik.het niet zelf door: het kwam uit de feedback :-) Op veel manieren dus een ontdekking: Dank je wel Sabouschka!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 07 Jun 2020

Wat lief wat je schrijft Henriette. Je had een enorme doorbraak de vorige keer bij de buikdansles op Zoom! Een wens die je zo vele jaren had werd opeens vervuld. En dat terwijl je al zo een mooie buikdanseres bent, die ook iedereen inspireert. Die zachtheid verkrijgen is niet iets wat je kunt "doen". Je kunt haar alleen uitnodigen, elke keer opnieuw. Dat doe je o.a. d.m.v. mijn uitgebreide warming-up. Dat maakt niet alleen het lichaam zacht. Het brengt je ook naar andere zijns toestanden. Van daaruit kun je vanuit de verbeelding buikdansen. Tenslotte komt het dan wanneer je het het minst verwacht. Doordat we kernkwaliteiten benoemen naar elkaar toe wordt het pas bewust. Met aandacht en zonder oordeel kijken naar elkaars buikdans. Zo krijg je de terugkoppeling van een kwaliteit die je vaak niet bewust van bent. Je kunt deze kwaliteit in het begin ook niet vasthouden. Dan verdwijnt ze meteen weer. Je kunt wel het gevoel wat je had onthouden. En eraan terug denken. Toen je daar zo stond achter het gordijn van het raam in je huiskamer en de eerste tonen van de muziek ging afwachten voordat je ten voorschijn kwam. Dat kan je anker zijn.

Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 11 Jun 2020

Ook ik kan me vinden in de opmerkingen dat het heel erg fijn is om met elkaar te dansen en tijdens het dansen contact met elkaar te hebben. Het is erg stimulerend en leerzaam. Bovendien zie je als je een nieuwe techniek aangereikt krijgt beter hoe het kan of moet. Maar inderdaad beter online dan niet. En dat is niet het enige. Ik heb ook de meerwaarde ontdekt van het meer vanuit je eigen gevoel te dansen. Het minder afgeleid zijn door wat er in de groep gaande is. Ik kan er echt wel van genieten en voel beter wat er in mijn lichaam gebeurt. De eerste keer dat ik online mee deed met de grondoefeningen was voor mij een openbaring. Nadat ik. Eten na de oefeningen ging staan, had ik het gevoel dat ik een stuk beton was, zo zwaar voelde ik mij. Totale ontspanning. Die nacht heb ik ook heeeeel diep geslapen. Vanmiddag mag het zo nog wel even doorgaan, ook al mis ik het iedereen in levende lijve te zien. Blij dat je ons de kans biedt Sabouschka.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 16 Jun 2020

Dat je meer contact met je lichaam en gevoel hebt door niet afgeleid te zijn door de groep dat zou je kunnen behouden. Ook dan wanneer je weer wel in de groep danst. Dan hou je het contact met je eigen lichaam terwijl je toch laat inspireren. Het is wel hoge kunst om te kunnen schakelen tussen binnen en buiten. Maar oefening baart kunst. Fantastisch dat het een openbaring was toen we weer het echte uitgebreide warming up deden vooraf aan het buikdansen. Dan verandert je lichaam van zijns toestand. Alle spanning verdwijnt. Zo fijn om te horen dat je daarna zo diep hebt geslapen!

Sarah
Door

Sarah

op 06 Nov 2020

Bedankt voor de les afgelopen woensdag, Sabouschka. Ik voelde zoals gewoonlijk een enorme weerstand om er 's avonds, in de woonkamer, aan te beginnen, maar mijn buik voelde na de warming up een stuk minder vol en zwaar.

Reactie plaatsen