Buikdansles in Zaandam

Buikdansles in Zaandam zijn er weer vanaf dinsdag 18 september. Dat is bij FluXus, Hof van Zaenden 65 bij station Kogerveld Zaandam. Dan loop je de trap naar beneden en steek je bij de stoplichten de straat over. Dan zie je het al. Kom je met de auto? Dan is er voor de deur vrij parkeren.


Voor beginners is de buikdansles in Zaandam van 20.00-21.30. Het eerste half uur krijg je basis danstechnieken. Van 20.30-21.30 komen de gevorderden erbij. Dan beginnen wij met een warming – up van waaruit het makkelijker buikdansen is.

Gevorderden

Daarna werken wij vanuit dansimprovisaties aan een buikdans. Van 21.30 – 22.00 is de buikdansles in Zaandam voor  gevorderden.  Gevorderde danstechnieken leer je. Op wens krijg je dan ook les in choreografie.

Buikdansles in Zaandam

Je wil soepel worden of dat blijven. Je hebt zin in een mooie houding zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Dansen heb je altijd al leuk gevonden. Vrouwelijker bewegen is iets wat je graag wilt leren. Je bent al bezig maar jouw lerares is gestopt. Kom dan meedoen.

Danstaal

Danstaal is net als de taal die wij spreken. Je hebt woorden nodig die je gaat leren. Grammatica verbind de woorden op de juiste manier. Wil je via taal communiceren zo is een stevige basis goed om vrij met taal om te gaan. Dan gebruik je taal om te communiceren met anderen en om jezelf uit te drukken.

Danstechnieken

Dat is net zo met een danstaal. Danstechnieken zijn de woorden die je leert. Maar hoe leer je de grammatica?

Je stopt me nadenken

Door mijn warming – up leer je de grammatica. Dat zijn zowel de overgangen van de ene beweging naar de andere alsook bewegingskwaliteiten. Mijn oefeningen vooraf helpen je om blokkades en spanningen kwijt te raken. Daardoor stop je met nadenken en kom je in de flow.

De taal van het buikdansen

Buikdansen gaat vanzelf. Je danst vanuit de emotie die de muziek in je oproept. Doordat je vanuit emotie buikdanst ga je mee in verschillende intensiteiten van de muziek. Zo leer je de taal van het buikdansen zonder dat je het merkt.

Danstechnieken om jezelf uit te drukken

Je gebruikt danstechnieken om jezelf uit te drukken in buikdans. Het is wel heel wat anders dan een dans samen te stellen uit danstechnieken. Wanneer je vrij met beweging en dans om wilt gaan dan heb je een stevige basis van danstechnieken nodig.

Eigen beweging

Deze basis kun je wel aanvullen met je eigen beweging. Als lang als je de juiste grammatica gebruikt is dat goed. Deze zal je vanzelf wel gebruiken omdat mijn warming – ups je daar brengen. Dan hoef je niet na te denken.

Moulaya neemt afscheid

Moulaya neemt afscheid met de voorstelling van aanstaande zaterdag 23 juni.  Ik heb de eer om haar buikdansles in Zaandam over te mogen nemen. Weet wel dat ik voor jou kom en niet voor mijzelf. Graag ga ik op jouw wensen in. Daarvoor moet ik deze wel kennen. Laat ze mij weten!

Buikdansen in vlees en bloed

Ik heb een eigen dans pedagogiek ontwikkelt die specifiek erop is gericht om het buikdansen aan westerse vrouwen te leren. En dan wel op een manier dat het buikdansen je in vlees en bloed gaat zitten. Dat je niet meer hoeft na te denken. Dat het gewoon een taal is die je spreekt. Toch ga ik graag op jouw wensen in.

Verschillende manieren om buikdansles te krijgen

Ik heb sinds 1994 een dansschool met lesgroepen in Amsterdam, Haarlem en Utrecht. In het begin vroeg ik aan al mijn leerlingen wat zij graag willen: les in choreografie of in improvisatie.

Improvisatie of choreografie

Ik kan lesgeven in improvisatie of choreografie. Mijn leerlingen wilden graag alleen improvisatie. Als danser vind ik dat je beide manieren nodig hebt. Ik begrijp het wel dat het voor jou een vrije tijdsbesteding is. Daarom pas ik mij aan jouw wensen aan.

Avondvullende show

Elk najaar is er een avondvullende show in Haarlem. Je kan namelijk ook via improvisatie tot een choreografie of een half – choreografie komen.

Je opent de deuren naar andere zintuigen

Wanneer je niet meer bezig bent met passencombinaties dan open je de deuren naar andere zintuigen. Je gaat jouw bewegingen voelen. Je luistert meer naar de muziek. Je kan ook een feed back sessie bij mij aanvragen.

Praat met mij wanneer je iets niet leuk vind

Toch sta ik er open voor om naar jou te luisteren van hoe jij graag les wilt hebben. Praat met mij wanneer je iets niet leuk vind of wanneer je iets gaat missen. Weet ook dat ik eens per jaar ook bij FluXus in Zaandam een show blijf verzorgen.

Show bij FluXus

De show bij FluXus staat gepland op 22 juni 2019. Ook biedt ik je een podium op 3 november  in Haarlem. Aanstaande dinsdag, 26 juni, kom ik  Moulaya´s laatste buikdansles geven. Ik zie je graag.

Om jou ten volle bloei te laten komen

Eerlijk gezegd heb ik eigenlijk 2 uur nodig om jouw volledig ten volle bloei te laten komen in de  buikdansexpressie. Na veel nadenken heb ik er toch voor gekozen om de les op anderhalf uur te houden. Dat wegens de prijs. Er is een Regular prijs en een Early Bird prijs.

Early Bird korting bij inschrijving tot 28 augustus

Je ontvangt de Early Bird korting wanneer je 3 weken voor begin van de cursus hebt betaald. Dat is op 28 augustus. Dan zijn 10 lessen maar € 1,- duurder.

Aanmeldingsformulier

Je was gewend om van Moulaya een factuur te krijgen. Ik verstuur geen facturen maar wel aanmeldingsformulieren. Dat vul je in, onderteken je, scan je in en je stort het desbetreffende bedrag. Doe je alles voor 28 augustus dan mag je gelijk het gereduceerde tarief betalen.

Langere Kerstvakantie

Er zijn 30 lessen per dansjaar en nog een repetitie les op 18 juni. De maand december is een wat langere kerstvakantie. Een korte winter cursus in december
is wel bespreekbaar.

Buikdansles in Amsterdam Haarlem en Utrecht

Wanneer je al bij mij buikdanst in Amsterdam, Haarlem of Utrecht kun je schrijven. Laat weten hoe jij naar een buikdans optreden komt. Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Deel deze blog heel graag met je netwerk op Facebook en door de mail door te sturen. Bedankt alvast.

Tot 23 juni voor Moulaya’s buikdans show in Zaandam!

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Iris
Door

Iris

op 22 Jun 2018

Ha Sabouschka, super leuk dat je nu ook in Zaandam les gaat geven! Zo zijn er nog meer steden waar vrouwen lekker kunnen ontspannen en heerlijk soepel kunnen worden!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 03 Jul 2018

Wat lief wat je schrijft Iris.

Riëtte
Door

Riëtte

op 04 Jul 2018

Ook ik wens je veel succes bij je nieuwe lesprogramma in Zaandam ! Je leerlingen daar zullen even moeten wennen aan je, maar al snel zullen ze verknocht aan je zijn, zoals mij dat in Kreta (2013) overkwam toen ik je voor t eerst zag dansen ! Meteen op onderzoek of je les gaf en waar en vanaf die les ben ik altijd blijven koen en ging zeer tevreden weer huiswaarts ! Dank je lieve Sabouschka om mij aan het dansen te krijgen...! XXX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 06 Jul 2018

Dank je wel voor je goede wensen Riëtte. Ik ben wel van plan om iets anders les te geven in Zaandam. Dat omdat de leerlingen die eerder bij Moulaya dansten andere wensen hebben. Ik zal voor de gevorderden een deel van de buikdansles in Zaandam een choreografie geven. Wat lief wat je schrijft. Ik ben blij dat je bent komen buikdansen. Dat je een doorzetter bent zag ik gelijk de eerste keer. Erg leuk om jouw ontwikkeling in het buikdansen te zien.

Reactie plaatsen