Droom weg met buikdansmuziek

Droom weg met buikdansmuziek. Voel je komt naar andere oorden. Maak je verlangen naar de verre wijde wereld wakker en droom weg met buikdansmuziek.

Na een werkdag op kantoor kom je tot rust in een totaal andere wereld. Je maakt je lichaam los. Spanningen verdwijnen net als sneeuw voor de zon. Je rug word weer soepel net als die van een slang. Droom weg met buikdansmuziek en beweeg erop. Maar HOE doe je dat dan?

Droom weg met buikdansmuziek

De meeste mensen vinden buikdansmuziek gelijk heel erg mooi. Het kan ook zijn dat je er juist niet van houdt. Ik zelf was er ooit op slag verliefd op buikdansmuziek. Elke zomer hoorde ik vrachtwagens met Turkse muziek naar verre landen reizen. Ik droomde ervan om mee te gaan. Ik droomde van het oosten. Ik wilde naar een totaal andere wereld.

Zich mooi bewegende vrouwen

Die wens vervulde ik mezelf zodra ik volwassen was. Ik ging op reis naar verre oorden. Daar zag ik zich mooi bewegende vrouwen. Ik zag hoe ze kruiken met water op hun hoofden droegen. Ik zelf woonde daar op een halfeiland midden in de natuur. Ik begon ook dagelijks een kruik water op mijn hoofd te dragen. Wij hadden tenslotte water vanuit het dorp nodig.

Buikdansen

Toen ik weer terug in Europa was ben ik al snel begonnen te buikdansen. Ik zocht naar die mooie ronde bewegingen die ik zag bij de vrouwen in mijn andere wereld. Ergens nam ik die ervaring van deze bijzondere reis met me mee. Ik wilde ook hier meer vrouwen zien die zo mooi en elegant bewegen. Dat wilde ik om me heen verspreiden. Buikdans vanuit een droombewustzijn geven jou de gelegenheid om dit te bereiken. Droom weg met buikdansmuziek.

Kronkelen net als een slang

Mijn voorbereidende oefeningen maken je lichaam zacht. Je komt tegelijkertijd met twee voeten op de grond te staan. Je gaat aarden. Net als de vrouwen op mijn reis. Dat is een voorwaarde om je lichaam zacht te maken. Wanneer je daarna begint te kronkelen net als een slang dan lijkt het alsof je geen botten meer hebt. Droom weg met buikdansmuziek en kronkel er lekker op los.

Pasjes aan elkaar rijgen

Je kunt pasjes aan elkaar rijgen om tot een dans te komen. Zo word dat meestal gedaan bij een dansles voor amateurs. Daar is niets mis mee. Je kunt dan snel iets aan een ander laten zien wat je hebt geleert. Voor mij is dit niet veel anders dan wiskunde. Je moet scherp blijven en je leert met je hoofd. Het rationele denken, waar we al de hele dag mee bezig zijn, komt je dan goed van pas.

Talent

Je krijgt onderscheid tussen diegenen met veel talent en diegenen met weinig talent. Dat komt omdat er geen aandacht is voor de manier van HOE je beweegt. Droom weg met buikdansmuziek is dan niet mogelijk. Je doet exacte passen op de muziek. Net als bij exacte vakken.

Structuur in de muziek herkennen

Er is ook een andere manier om structuur te volgen. Het leren kennen van de buikdansmuziek. Natuurlijk is elke stroming van buikdansmuziek net weer anders. Je hebt meerdere landen waar buikdans thuis is. In mijn buikdanslessen dansen we bijna uitsluitend op Egyptische muziek. Daar ga ik je volgende week meer over vertellen. Blijf me dus volgen….

Wegdromen?

Kan jij tijdens de buikdansles ook soms wegdromen met de muziek? Wat heb jij ervoor nodig om dat te kunnen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Buikdanslessen Amsterdam

Droom weg met buikdansmuziek wil jij dat ook? En dan tegelijkertijd ook soepel worden? De buikdanslessen in Haarlem zitten al helemaal vol. In Amsterdam zijn er nog wat plaatsen beschikbaar. Laatste kans om deze winter nog mee te doen. Daarna sluit ik de groep om het leerproces te waarborgen. 30 en 31 maart open ik de groepen opnieuw. Dan kun je weer meedoen of een proefles volgen. Wil je liever nu nog meedoen? Klik dan hier.

Wil je mij helpen om deze blog te verspreiden? Deel hem dan op je sociale netwerken zoals Facebook, Twitter enz. Dat kan heel makkelijk door onderaan op de knoppen te drukken.

Opdat jij gaat stralen!
Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Stephanie
Door

Stephanie

op 21 Jan 2016

Ik vind Egyptische, Turkse og Griekse muziek ook zo mooi. Ook al versta ik niks er van. Je hoort en voelt de bezieling in de muziek. Heerlijk is dat!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 22 Jan 2016

Omdat de muziek zo veel gevoelsexpressie heeft is ze universeel.

Stephanie
Door

Stephanie

op 22 Jan 2016

Ja mooi gezegd

Leny
Door

Leny

op 23 Jan 2016

Afgelopen donderdag voelde ik mij inderdaad in een droomwereld opgenomen door de prachtige, verstilde, bijna meditatieve muziek. Sabouschka, kan je de naam nog een keer opschrijven, ik kan dat niet onthouden...... Na een volle dag werken en even over de drempel moeten om naar buikdansen te gaan, voelde ik bij de muziek de mogelijkheid om alles van de dag achter me te laten en te doen wat mijn lichaam aangeeft, heerlijk is dat ,zonder denken meegaan in de melodie.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 Jan 2016

Fijn om te horen dat je werd beloont voor de moeite om na een volle dag werken toch nog te komen. Het muziekstuk heet: "Streams on The Nile". Het is van Muhammad Sultan. Het staat op de CD: Egypte, Muhammad Sultan, Ahla Leila.

Femy
Door

Femy

op 23 Jan 2016

De oefeningen aan het begin van de les zorgen er voor dat ik beter in contact kom met m'n lichaam en ontspan. Wanneer we daarna beginnen te dansen op muziek helpt het mij het beste om mijn ogen dicht te doen, om de muziek goed te kunnen horen en te voelen. Dat helpt me om de impulsen van mijn lichaam beter te kunnen (en durven) volgen. Afgelopen les vond ik dat heel fijn, toen we de muziek voornamelijk met onze handen en armen moesten volgen. Ik sloot daarbij ook mijn ogen. Toen ik daarna met mijn ogen open danste voelde ik me vrijer!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 Jan 2016

Wat leuk dat je beschrijft welke elementen jou helpen op weg naar vrijheid in beweging, dans en expressie!

Else
Door

Else

op 23 Jan 2016

Het is inderdaad heerlijke, meditatieve muziek waar we de laatste 2 lessen op gedanst hebben, zou ook graag willen weten hoe die muziekstukken heten. -)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 Jan 2016

Fijn dat je deze heerlijke meditatieve muziek ook zo mooi vind Else. Ik heb de naam van de mzuiek boven gegeven in mijn antwoord op Leny.

Else
Door

Else

op 24 Jan 2016

Dank je. Heb net even op You Tube gekeken naar Muhammad Sultan. Lekkere muziek! Muziek om met gesloten ogen op te dansen. Dat vind ik op dansles ook fijn om te doen, dan wordt het echt meditatie.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 26 Jan 2016

Dat klopt dat het hele mooie muziek is. Muziek om weg te dromen. Fijn dat je het waardeerd dat je in de buikdansles vaker met de ogen dicht mag dansen. Daardoor kom je bij jezelf. Je voelt jouw lichaam beter. De muziek word intenser. Deze ervaring kan je daarna weer meenemen naar het buikdansen met je ogen open.

Riëtte
Door

Riëtte

op 24 Jan 2016

De Arabische muziek heb ik pas echt goed leren kennen sinds ik bij Sabouschka op les kwam. Vreselijk mooi in melodie en ritmes die ook heel mooi naast elkaar ieder hun eigen stijl hebben en toch bij elkaar passen ! En zo kan ik kiezen waar ik op wil dansen de melodie of het ritme. Maar vooral als er ook nog bij gezongen wordt spreekt mij dat erg aan. Natuurlijk Oum Kalthoum met Enta Omri, super beroemd en de vertaling is heel gevoelig. Dat legt zij ook echt in haar stem ! Sins mijn kinderjaren houd ik al erg van muziek, maar dat was toch wel westerse muziek. Nu ben ik dus ook fan van Arabische zang met als mijn favoriet Ahmed Adaweya ! Zo'n mooie stem en al zoveel jaren; als klein jochie stond hij al op het podium en nu nog steeds ! https://youtu.be/YATdH_vNiQ8 Groeten Riëtte

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 26 Jan 2016

Wat leuk dat je nu Arabische muziek zo hebt leren waarderen. Dat geeft ook gelijk verbroedering. Doordat dit muziekgenre zo anders is dan westerse muziek betovert het je. Het is je deur naar een andere wereld. En dat zeker wanneer je zelf mag kiezen door welke bril je de muziek hoort. Dat je de kleur die jij hoort mag uitdrukken in jouw buikdans. In Arabische muziek spreekt men over 'lon'. Dat betekemt kleur. Zang voegt dan nog een extra dimensie toe. In de Egyptische muziek worden bekende liederen ook vaak door melodie instrumenten overgenomen. Maar echte zang is natuurlijk nog intenser. Wat fijn dat je fan bent geworden van Ahmed Adaweya. Ik heb zijn muziek in het begin van mijn loopbaan leren kennen. Dat was toen ik van het mengelmoes buikdansen naar de Egyptische Raqs Sharqi ben over gewisselt. Hij legt heel veel gevoel in zjn stem....

Reactie plaatsen