Buikdans en Lifestyle
Sabouschka
Buikdans en Lifestyle
03/03/2017
2 min
10

Hoe kan ik mijn werkstress verminderen

03/03/2017
2 min
10

Hoe kan ik mijn werkstress verminderen? Dat gaat je Iris vertellen.


Mijn naam is Iris en ik ben 32 jaar oud. Ik dans nu 7 jaar bij Sabouschka. Ik werk als advocaat in Amsterdam. Ik heb een baan die vrij onregelmatig is met veel pieken en ook veel uren.

Lekker uit mijn hoofd

Daarom vind ik het heerlijk om bij Sabouschka te dansen omdat ik dan lekker uit mijn hoofd in mijn lijf kan. Ik kan dan werken aan meer bewustzijn in mijn lichaam, soepelheid en ook wel vrouwelijkheid, een gevoel van sensualiteit.

Combinatie van oefeningen met buikdans

In de buikdanslessen hebben we een combinatie van bewustzijnsoefeningen om body en mind te openen en voor te bereiden op het buikdansen en ook danstechnieken. Vervolgens gaan wij buikdansen op oosterse muziek en kan je alles meenemen in de dans. Hoe kan ik mijn werkstress verminderen? Juist door deze combinatie.

Alleen voor vrouwen

De buikdanslessen zijn alleen met vrouwen. Dat vind ik heel relaxt en ook heel gezellig. Als je daar zin in hebt dan kun je veel contact zoeken, ook in de dans. Soms kunnen wij als groep dansen en veel verbinding maken. Dat vind ik heel leuk.

Van verschillende leeftijden en posturen

Je komt veel verschillende vrouwen tegen met verschillende type banen en levens. Zij zijn ook van verschillende leeftijden en posturen. Dat maakt allemaal niet uit. Als groep kun je daar lekker met elkaar samen dansen.

Hoe kan ik mijn werkstress verminderen?

Ik kan mijn werkstress verminderen door de buikdanslessen omdat ze mij veel soepelheid in mijn lichaam geven, bewustzijn en ook meer balans.

Tegenhanger van mijn kantoorbaan

Dat omdat het een mooie tegenhanger voor mijn kantoorbaan is waar ik altijd en veel achter de computer zit, veel moet nadenken en veel aan het lezen ben. Sabouschka’s combinatie van oefeningen gevolgd door de vrije bewegingsexpressie op oosterse muziek, helpen mij om een goede balans met mijn werk te vinden.

Voor vrouwen die zich in 1 van de 7 punten herkennen zouden de buikdanslessen van Sabouschka effectief zijn:

1.) meer balans willen vinden,
2.) een fijne afwisseling met een kantoorbaan zoeken,
3.) de hele dag veel moeten staan
4.) die stijf van het zitten of staan worden
5.) die het lekker vinden om te dansen
6.) die het leuk vinden om iets met muziek te doen
7.) die een klacht hebben, zoals rugklachten.

Rugpijn

Er zijn veel dames in de groep die een klacht hebben, zoals rugpijn of een andere soort klacht. Het is fijn om te zien hoe zij na verloop van tijd beter in hun vel komen te zitten. En dat door de oefeningen, gevolgd door de vrije dansexpressie, soms ook de klacht gaat verdwijnen.

Onregelmatig werk

Door mijn onregelmatig werk kom ik ook onregelmatig naar de buikdansles in Amsterdam op woensdag avond. Sabouschka biedt mij de kans om gemiste lessen op een zondag middag in te halen. Dat doe ik graag omdat ik dan 3 lessen in een klap kan inhalen. Deze cursus is in Utrecht. Het loont de moeite om er naartoe te reizen omdat je op zo een middag nog veel meer diepgang kan bereiken.

Wat helpt jou?

Wat helpt jou het meest om stress te verminderen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Wil je weten wat mij zo drijft, waar ik vandaan kom en waarom ik doe wat ik doe? Klik dan hier.

Deel deze blog graag ook met je netwerk op Facebook, Twitter enz.

Groetjes,
Sabouschka

 

hoe kan ik mijn werkstress verminderen

 

spirituele ontwikkeling en buikdans

tarab spiritueel buikdansen

Reacties
Categorieën