Hoe kan ik mijn werkstress verminderen
03 maart 2017 

Hoe kan ik mijn werkstress verminderen

Hoe kan ik mijn werkstress verminderen? Dat gaat je Iris vertellen.


Mijn naam is Iris en ik ben 32 jaar oud. Ik dans nu 7 jaar bij Sabouschka. Ik werk als advocaat in Amsterdam. Ik heb een baan die vrij onregelmatig is met veel pieken en ook veel uren.

Lekker uit mijn hoofd

Daarom vind ik het heerlijk om bij Sabouschka te dansen omdat ik dan lekker uit mijn hoofd in mijn lijf kan. Ik kan dan werken aan meer bewustzijn in mijn lichaam, soepelheid en ook wel vrouwelijkheid, een gevoel van sensualiteit.

Combinatie van oefeningen met buikdans

In de buikdanslessen hebben we een combinatie van bewustzijnsoefeningen om body en mind te openen en voor te bereiden op het buikdansen en ook danstechnieken. Vervolgens gaan wij buikdansen op oosterse muziek en kan je alles meenemen in de dans. Hoe kan ik mijn werkstress verminderen? Juist door deze combinatie.

Alleen voor vrouwen

De buikdanslessen zijn alleen met vrouwen. Dat vind ik heel relaxt en ook heel gezellig. Als je daar zin in hebt dan kun je veel contact zoeken, ook in de dans. Soms kunnen wij als groep dansen en veel verbinding maken. Dat vind ik heel leuk.

Van verschillende leeftijden en posturen

Je komt veel verschillende vrouwen tegen met verschillende type banen en levens. Zij zijn ook van verschillende leeftijden en posturen. Dat maakt allemaal niet uit. Als groep kun je daar lekker met elkaar samen dansen.

Hoe kan ik mijn werkstress verminderen?

Ik kan mijn werkstress verminderen door de buikdanslessen omdat ze mij veel soepelheid in mijn lichaam geven, bewustzijn en ook meer balans.

Tegenhanger van mijn kantoorbaan

Dat omdat het een mooie tegenhanger voor mijn kantoorbaan is waar ik altijd en veel achter de computer zit, veel moet nadenken en veel aan het lezen ben. Sabouschka’s combinatie van oefeningen gevolgd door de vrije bewegingsexpressie op oosterse muziek, helpen mij om een goede balans met mijn werk te vinden.

Voor vrouwen die zich in 1 van de 7 punten herkennen zouden de buikdanslessen van Sabouschka effectief zijn:

1.) meer balans willen vinden,
2.) een fijne afwisseling met een kantoorbaan zoeken,
3.) de hele dag veel moeten staan
4.) die stijf van het zitten of staan worden
5.) die het lekker vinden om te dansen
6.) die het leuk vinden om iets met muziek te doen
7.) die een klacht hebben, zoals rugklachten.

Rugpijn

Er zijn veel dames in de groep die een klacht hebben, zoals rugpijn of een andere soort klacht. Het is fijn om te zien hoe zij na verloop van tijd beter in hun vel komen te zitten. En dat door de oefeningen, gevolgd door de vrije dansexpressie, soms ook de klacht gaat verdwijnen.

Onregelmatig werk

Door mijn onregelmatig werk kom ik ook onregelmatig naar de buikdansles in Amsterdam op woensdag avond. Sabouschka biedt mij de kans om gemiste lessen op een zondag middag in te halen. Dat doe ik graag omdat ik dan 3 lessen in een klap kan inhalen. Deze cursus is in Utrecht. Het loont de moeite om er naartoe te reizen omdat je op zo een middag nog veel meer diepgang kan bereiken.

Wat helpt jou?

Wat helpt jou het meest om stress te verminderen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Wil je weten wat mij zo drijft, waar ik vandaan kom en waarom ik doe wat ik doe? Klik dan hier.

Deel deze blog graag ook met je netwerk op Facebook, Twitter enz.

Groetjes,
Sabouschka

hoe kan ik mijn werkstress verminderen

spirituele ontwikkeling en buikdans

tarab spiritueel buikdansen

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Riëtte
Door

Riëtte

op 03 Mar 2017

Wat een mooie foto van je Iris !Ook ik herken veel uit je verhaal. De rust met de oefeningen doet mij erg goed, daar word ik 'zen' van....Het samenzijn met andere vrouwen (sisters) vind ik ook erg leuk en is soms ook grappig ! Het uitwisselen van feedback na een dans is heel leerzaam en wat ik het leukste vind is het 'spiegelen' met een danspartner, daar leer ik ongemerkt toch wel veel van.Wij zaten ook samen in de 1e Kreta workshop in 2014, en je danste ook mee op mn moeders 82e verjaardag, dat geeft ook een band ! Liefs Riëtte en succes in je carrière X

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 07 Mar 2017

Ja het is een prachtige foto van Iris! Wat een beauty!Fijn dat de rust je ook goed doet die de oefeningen vooraf je geeft.Het uitwisselen van feed back laat je jouw kernkwaliteiten als mens beter herkennen. Dat omdat je jezelf als mens meeneemt in de buikdans. Wij zijn zo gewend om kritisch naar onszelf en naar elkaar te kijken. Terwijl leren zo veel plezieriger is wanneer je dat groter maakt waar je al goed in bent. Dan verdwijnt dat wat je minder vind vanzelf wel. Bijkomend effect: veel van wat er leuk aan je is dat weet je vaak nog niet eens. Zo leer je nog eens meer over jezelf. Dat voelt dan als een cadeau :).Je hebt zo ontzettend mooi gedanst afgelopen woensdag bij het spiegelen. Wat de kwaliteit van jouw buikdans uitmaakte was de doorvoelde beweging. Die heb ik zo nog niet eerder bij je gezien.Ja je leert ontzettend veel ook van elkaar. Ik geef de buikdansles zo dat je optimaal gebruik kunt maken van het feit dat er zo veel goede buikdanseressen op les zijn.

Femy
Door

Femy

op 07 Mar 2017

Leuk dat je jouw ervaring beschrijft, Iris! jammer dat je niet altijd bij ons in Amsterdam kunt dansen, maar het is inderdaad fijn dat het mogelijk is om bij de andere groepen in te halen. Door het inhalen in andere groepen leer je de andere danseressen ook een beetje kennen, dat vind ik er ook leuk aan. Ik merk zelf altijd dat, zodra ik in de les kom en met de eerste oefeningen begin (meestal bij het voeten afrollen) ik meteen begin te ontspannen. Dat uit zich meestal in enorme heel erg veel gapen :) Spiegelen vind ik ook heel leuk. Het is inderdaad leerzaam, je wordt vaak verrast door de bewegingen van een ander. Je leert er goed van observeren en het kan heel ontspannend zijn om je op deze manier te concentreren op de bewegingen van de ander en tegelijkertijd deze in je eigen lichaam te voelen

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 09 Mar 2017

Wat fijn Femy dat je het ook waardeert dat je mag inhalen in een andere groep en stad. Ik waardeer deze toewijding altijd door je dan ook in de andere groep even voor te stellen en te ontvangen.Goed om te horen dat je gelijk bij de eerste oefening gaat ontspannen. Super leuk dat je het spiegelen leerzaam vind. Gisteren had je een perfecte partner voor jouw wens; zij leeft zich werkelijk uit en verzint daardoor hele grappige bewegingen. Dat was mooi om bij jou weer te zien.

Lieke
Door

Lieke

op 07 Mar 2017

Ik kan alleen maar beamen hoe heerlijk het is - en ook hoe belangrijk het voor mij is - om naast een drukke baan helemaal uit je hoofd te gaan en lekker te dansen. Alles loslaten, lekker in je lijf en genieten.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 09 Mar 2017

Fijn dat je kunt beamen wat Iris verteld. Alles loslaten en jezelf herinneren dat je niet alleen uit een verstand bestaat. Dat je ook nog eens een heerlijk lichaam hebt waarvan je kunt genieten en waarmee je jezelf kunt uitdrukken.

Petra
Door

Petra

op 18 Apr 2017

Na de les van Sabouschka is mijn hele hoofd leeg en voelt mijn lijf weer helemaal heerlijk soepel. Ook als ik lang heb stilgezeten, dan maak ik tussendoor de buikdans bewegingen die ik tijdens de les heb geleerd. Zelfs als ik bij het aanrecht sta :-) Onder leiding van Sabouschka wordt buikdansen meer een way of live om te ontspannen en te genieten van je lijf. Want ook tussen de bedrijven door kun je even muziek opzetten en je werkstress helemaal loslaten.

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 18 Apr 2017

Wat goed om te horen welk diepgaand effect mijn buikdansles op je heeft. Fantastisch dat je ook tijdens het werk af en toe opstaat en wat oefeningen doet of buikdansmuziek aanzet. Dat kan jij wat beter zo toepassen omdat je als zelfstandige thuis werkt. Maar aan het aanrecht bij het afwassen wat bewegingen doen kan elke vrouw toepassen. Dat maakt het afwassen leuk en de vaatwasser overbodig :) Anders doe je het onder het koken wel.

Asala
Door

Asala

op 02 May 2017

Soms kom ik met mijn hoofd binnen vol met drukke indrukken van werk. Als we dan beginnen met de warming up ben ik nog niet echt “geland in de les”. Dit gebeurt vaak pas halverwege met oefeningen op muziek of pas aan het eind. Het gebeurt echter nagenoeg altijd.Ik kan stress verminderen door bij de warming up goed mijn voeten voelen bij het afwikkelen en goed in 1 been mijn aandacht te vestigen. Daarna volgt het andere been en daarna de heup draaien. Voor mij werkt het goed om helemaal bij de voeten te beginnen. Het letterlijk van mijn top tot mijn teen je aandacht vestigen.

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 07 May 2017

Wat fijn dat je de dagelijkse beslommeringen en werkstress zo goed kunt loslaten in de buikdansles in Haarlem.Leuk dat je ook beschrijft hoe je dat tijdens de mindfulness training van het warming- up doet. Aanwezigheid in je voeten en benen maken het pas mogelijk om die mooie buik-, heup- en armbewegingen te doen.Je bouwt een huis ook vanaf het fundament. Je bouwt van beneden naar boven. Dat is net zo in buikdans.Eerst komen de bewegingen van benen en voeten. Daarna pas snapt je lichaam de bewegingen van heupen en buik. Daar kun je al veel plezier aan beleven. Dat ontspant je dan nog eens extra. Zo is het niet erg dat je geduld moet beoefenen voordat opeens de bewegingen van de armen en handen kloppen.Dat is bij jou al langer zo en heel leuk om te zien.

Reactie plaatsen