Soepel worden in tijden van Corona

Soepel worden in tijden van Corona. Nu je mogelijk thuis moet werken valt een hoop vanzelfsprekende beweging weg. Behalve dan wanneer je het gelukt bezit om in een groot huis te wonen met tuin. Maar ook dan is het fijn gerichte oefeningen te doen. 

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het erg vindt dat we met zijn allen thuis moeten zitten. Gelukkig worden al weer wat restricties opgeheven. Maar je zult nog wel veel meer thuis zijn dan anders.

Ik wil je iets geven

Toen ik Egyptische spreektaal aan het leren was leerde ik een gezegde: “El Haraka Baraka”. Dat betekent “beweging is een zegen”. Daarom wil ik je juist in deze tijden iets geven. Dat zodat soepel worden in tijden van Corona een eitje is.

Instructiefilm om soepel te worden in tijden van Corona

Ik heb een instructiefilm gemaakt. Die film gaat niet over het buikdansen. Waar hij wel over gaat zijn somatische oefeningen. Oefeningen die je op de grond gaat doen. Oefeningen met een zeer aangenaam na effect.

Soepel worden in tijden van Corona

Het geheim van een soepele rug

Door deze vooroefeningen ga je jouw coördinatie verfijnen. Ze zijn het geheim van  een soepele rug. Zit je bij mij op buikdansles  in Amsterdam, Haarlem of Utrecht dan ken je ze. We doen ze vaak met de regelmatig terugkerende les van authentic movement. In Zaandam zijn er kortere lessen waardoor er geen authentic movement is. Ken je ze nog niet? Ga dan ook mijn film downloaden.

Soepel worden in tijden van Corona

Deze oefeningen die je bij mij soms voor het buikdansen doet maken dat je lekker in je vel zit. Het buikdansen gaat je dan heel makkelijk af. In deze instructiefilm ga je daarna niet buikdansen. Wat doe je dan wel? De zonnegroet uit de yoga. Wil je dat niet? Dan doe je alleen de eerste 10 filmpjes mee. In elk geval soepel worden in tijden van Corona gebeurt met deze oefeningen.

Ga jij de film downloaden?

Ga jij de film downloaden? En waarom? Of waarom niet? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Je krijgt de film van mij cadeau

Je krijgt de film cadeau van mij. Vergeef mij alleen voor het geval er hier en daar wat foutjes nog in zitten in de presentatie. Niet in de inhoud. Er hebben verschillende professionals aan gewerkt.

Om de dag een korte film

In elk geval krijg je om de dag een kort filmpje toe gestuurd.  Het zijn 17 filmpjes. Hopelijk is daarna ons normale leven weer terug. En kunnen we verder gaan met live buikdanslessen in de studio. Klik hier om de film te downloaden.

Delen

Deel deze blog graag met je netwerk. Misschien zijn er meer mensen die baat zouden hebben van mijn oefeningen! Daarom deel hem!!!!

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Marcella
Door

Marcella

op 08 May 2020

Ik vond het samen dansen heel fijn met Zoom, en jou oefeningen zorgen er toch voor dat ik spoel blijf. Zelf had ik daar niet opgekomen, want dat is er de druk van de dag. Dat vergeet ik dat soort dingen. De oefeningen zijn kort, dus het is ook fijn om tussendoor te doen.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 08 May 2020

Wat leuk wat je schrijft. Ja ik vond het ook fijn dat we elkaar tenminste via Zoom kunnen zien en samen buikdansen. Super fijn dat je mijn oefeningen helpen om soepel te blijven en dat je ze gewoon eventjes tussendoor doet.

Ute
Door

Ute

op 08 May 2020

Oh heel graag kijk ik naar de filmpjes. In deze tijd van 'naar binnen' doe ik dat ook heel graag alleen in mijn huiskamer. Alles werkt dan mee in de algehele verstilling. Ik geniet ook vooral in deze tijd ♡♡

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 08 May 2020

Wat goed om te horen Ute dat je ook kunt genieten in deze tijd. Ik ben heel benieuwd wat je van mijn filmpjes vindt nadat je de film hebt gedownload. En welk gevoel in je lijf je mijn oefeningen geven.

Milou
Door

Milou

op 08 May 2020

Hopelijk kunnen we snel weer in het echt dansen! Fijn dat jij ons deze handvatten biedt om toch thuis te kunnen bewegen. En natuurlijk ook de lessen met Zoom. Jammer dat ik vanwege gebrek aan ruimte even niet mee kan doen. Maar we mogen straks weer buiten sporten. En wie weet kan ik dan ook weer beginnen met lekker buiten dansen. (Als ik mij over mijn schaamte heen weet te zetten). Maar niets gaat toch boven het bij elkaar komen en het samen dansen. Wanneer het weer kan, ga ik er extra van genieten omdat het nu ineens niet meer zo vanzelfsprekend is!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 08 May 2020

Dat klopt wat je schrijft Milou, het meer kunnen waarderen wanneer het er weer wel kan. Ik hoop heel erg dat je over je schaamte heen kunt zetten en dan gewoon in de buitenlucht mee gaat doen met buikdansen via Zoom. Tot snel!

Els Tengenhart
Door

Els Tengenhart

op 08 May 2020

Ik heb woensdag meegedaan met Zoom. Ik vond het leuk om te doen. Toch heel anders dan zelf muziek opzetten en daarop dansen. In de praktijk kom ik daar niet toe. Dit was prima voor mij. Ik doe woensdag zeker weer mee.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 13 May 2020

Wat fijn om te horen dat de buikdansles woensdag op Zoom toch een grote meerwaarde heeft. Je hebt ook super mooi gedanst vorige keer. Tot vanavond weer!

Annemieke
Door

Annemieke

op 08 May 2020

Ik las vandaag toevallig een artikeltje dat kinderen minder lenig zijn en niet meer slagen voor de "buktest". Dus komt mooi op tijd Sabouschka. Liefs en succes met de zoomlessen.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 13 May 2020

Jeetje wat erg Annemieke. Het viel mij inderdaad ook al op dat veel kinderen al een beetje stijf zijn. Gelukkig niet allemaal.

Reactie plaatsen