Buikdansen in tijden van Corona

Buikdansen in tijden van Corona. We mogen niet meer in groepen buikdansen. Het gaat om leven en dood. Het Corona virus is erg besmettelijk. Je moet 1,5 m afstand houden.

De wereld zoals wij die kennen staat op zijn kop. Geen café is meer open en ook geen restaurant. Vreselijk voor de cultuursector, voor dansers, muzikanten, acteurs, sporters, ZZPers, ondernemers, kleinere en grotere bedrijven. Theaters en musea, sportscholen, dansscholen en yogastudio’s zijn dicht. Zelfs de scholen voor de kinderen zijn gesloten. En de kinderopvang is alleen nog maar open als noodopvang voor kinderen van ouders in de zorg.

Buikdansen in tijden van Corona

Juist nu is het nog belangrijker om te blijven bewegen. Het is belangrijk voor het immuunsysteem. En bewust ontspannen en te dansen op muziek is nu extra belangrijk. Jezelf kunnen blijven uiten op een niveau wat je verstand voorbij gaat, is nu noodzaak geworden. Buikdansen in tijden van Corona is nu digitaal. Alles gaat nu online. Gelukkig hebben we dat om nog contact te kunnen houden.

Buikdansen in tijden van Corona

Dingen die nu gebeuren kunnen een positief effect hebben

Ik vreesde al dat als we hieruit komen de wereld in een slag alleen maar nog digitaal is. Totdat ik gisteren op Duits tv bij de talkshow van Markus Lanz een Weense ‘Zukunftsforscher’ Matthias Horx heb horen praten. Deze man zag de dingen die nu gebeuren positief. Dat ons stressniveau sterk daalt, is duidelijk. Onze hersenen gaan veranderen en dan wel op een positieve manier. We zijn op ons zelf terug geworpen. We pakken weer de telefoon i.p. v. dat we een WhatsApp bericht versturen. Terwijl we afstand moeten houden komen we op een andere manier toch dichterbij.

Wat helpt jou?

Wat helpt jou nu om positief te blijven of te worden? Deel het met elkaar Schrijf onderaan in het kader. 

Buikdansen via Zoom

Binnenkort ga ook ik buikdans lesgeven via Zoom voor mijn huidige leerlingen. Dat ga ik op dinsdag voor de buikdansles in Zaandam doen van 19.45-21.45. Voor de buikdansles in Amsterdam op woensdag blijft de tijd van 20.00-22.00. De buikdansles in Haarlem zal van 18.45 – 20.45 les krijgen. De leerlingen van de buikdansles in Utrecht mogen mij laten weten op welke avond zij willen meedoen. Dan deel ik je daarbij in.  Ik moet nu veel leren op technisch gebied.  Want nog ben ik er niet klaar voor. Dat is wel de planning en ik hou je op de hoogte.

Wil je beschrijvingen van de meest effectieve warming – up voor het buikdansen?

Totdat ik weet hoe dat functioneert, ga ik op deze tijden thuis mijn oefeningen doen en buikdansen. Dat doe ik op dinsdag, woensdag en donderdag op onze lestijden. Fijn wanneer de een of ander dan ook meedoet al is er geen online contact. Wil je wat tips hoe je lekker in je lijf kan blijven? Beschrijvingen van de meest effectieve warming – up voor het buikdansen? Oefeningen waarbij je tegelijkertijd lekker lui kunt zijn en ontspant? Klik dan hier voor mijn gratis e- book.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Nelleke
Door

Nelleke

op 27 Mar 2020

In dit soort tijden is het zeker belangrijk dat je gebruik maakt van je creativiteit en daarom had ik het idee opgepakt om gewoon thuis te gaan dansen en heb daarvoor nog een aantal medecursisten van de dinsdagavonddans uitgenodigd. Ik dacht meubels aan de kant, muziek aan en gaan met die banaan. Uiteindelijk zijn Marcella en ik samen gaan dansen. Na de warming up de muziek aangezet en lekker dansen van binnen uit. Na een aantal dansen wilde we stoppen, maar de muziek speelde door. De muzieknummers werkte zo uitnodigend dat we hierna nog op nummers hebben gedanst. Ik denk dat in deze tijden het belangrijk is om goed bij jezelf te blijven en als er een manier is om goed bij jezelf te blijven is dat bij uitstek de dans!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 28 Mar 2020

Hoi Nelleke, dank je wel voor je initiatief hierin. Dat je mij liet weten dat je samen met je dochter Marcella met wie je samen op les zit thuis ging buikdansen. Fijn ook dat de muziek zo uitnodigend was dat jullie weer verder gingen buikdansen desondanks dat jullie gestopt waren. Ik heb dit opgepikt en heb al mijn groepen gestimuleerd om thuis te dansen op hun gewone lestijden. Ik heb opdrachten gegeven en zelf thuis ook oefeningen gedaan en gedanst. Dat geeft ook een verbinding. Het is krachtig. Het klopt dat het juist nu belangrijk is om te blijven dansen. Als een manier om bij jezelf te blijven, plezier te beleven en de broodnodige beweging te krijgen.

Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 27 Mar 2020

Wat mij helpt om positief te blijven is vooral de activiteiten die ik buitenshuis deed in huis voort te zetten. Ik heb het net zo druk als anders met schilderen, buikdansen en tai chi. Ik ben er zelfs meer mee bezig. Het meest fantastische is dat de cultuursector een handje meehelpt door online te gaan of via mail en whatsapp opdrachten of begeleiding te geven. Dat stimuleert extra om door te gaan, maar ook om contact met elkaar te blijven houden. Gisteren heb ik meegedaan met dansen en ik voelde me echt lekker in mijn vel zitten daarna. Ook leuk de tekenopdracht erbij. Allemaal veel liefde en sterkte gewenst in deze tijd en ik hoop iedereen weer gezond terug te zien. ❤️❤️❤️

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 28 Mar 2020

Dank je wel voor je goede wensen Ine. Fijn dat je mee hebt gedaan donderdag met het buikdansen. Super leuk om te horen dat je daardoor lekker in je vel kwam te zitten. We gaan verder zo. Elke donderdag avond voor de buikdansles in Haarlem, elke woensdag avond voor de buikdansles in Amsterdam en elke dinsdag avond voor de buikdansles in Zaandam.

Annemieke
Door

Annemieke

op 27 Mar 2020

Ook hier in Utrecht worden de meubels regelmatig opzij geschoven voor de nodige sport. Maar ook heerlijk dansen. Komt er een fijn liedje op de radio voorbij ga ik lekker mee swingen. Of ik zet een CDtje op met buikdansmuziek.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 28 Mar 2020

Wat goed van je Annemieke.

Corrie Versteeg
Door

Corrie Versteeg

op 27 Mar 2020

Ook ik heb geen problemen om de dagen in te vullen. Naast de dagelijkse bewegingen en af en toe een dansje wat me goed doet hebben wij de coördinatie van de hulplijn in de flat. Er wonen best veel ouderen en alleenstaanden. Wie hulp nodig heeft met boodschappen doen, ziek is of iets anders kan ons bellen. We hebben een lijst met mensen die om de beurt kunnen helpen. Ook die een maaltijd nodig hebben. Morgen bak ik een stapel pannenkoeken die ik ga verdelen en vlg. Wkend bloemen kopen in de polder en ook uitdelen. Dan snappen jullie wel dat de pauzes voor mijzelf worden ingevuld met wat ik op dansen heb geleerd en daarna een uurtje plat in bed met een boek. Heeft iemand nog ideeën voor me dan hoor ik dat graag. Ik wens iedereen een mooi wkend en weet dat uit deze surrealistische periode ook iets goeds zal komen. Lieve groet, Corrie

Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 28 Mar 2020

Corrie, wat ben je toch een engel. ❤️Mooi initiatief.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 28 Mar 2020

Wat ben jij goed bezig lieve Corrie. Fantastisch! Petje af! Je bent zo goed voor je medemens. Wat een lieve vrouw ben je toch. Ik ben ook blij dat je mijn oefeningen blijft doen en af en toe wat gaat buikdansen. Dan heb je in de drukte ook nog wat "me"time. Dat heb je hard nodig. En dank je wel voor je positieve blik. Dat hebben wij met zijn allen op dit moment hard nodig.

Reactie plaatsen