Trommelsolo dansend levensvreugde opwekken
25 februari 2016 

Trommelsolo dansend levensvreugde opwekken

Trommelsolo dansend levensvreugde opwekken. Dat is een essentieëel onderdeel van mijn buikdanslessen.

Wanneer je bij mij op buikdansles zit zal je geen choreografie moeten dansen op een trommelsolo. Ik geef je wel buikdanstechnieken. Dat zijn bewegingen die je kunt maken. Ik geef je vooral de daaronderliggende techniek. Ik leer je hoe je het buikdansen op een trommelsolo opbouwt. Hoe je vanaf de grote lijnen steeds subtieler word. Trommelsolo dansend levensvreugde opwekken vind ik wel het belangrijkste element.

Kijk bijvoorbeeld naar deze film. Natuurlijk heb ik samen met de muzikant geoefent. Maar we bleven wel het vrije spel van improvisatie handhaven.

Trommelsolo dansend levensvreugde opwekken

Trommelsolo dansend levensvreugde opwekken. Ik leer je te luisteren naar de muziek. Hoe weet je wanneer je beter op de plek kunt blijven? Hoe volg je de opbouw van intensiteit in de muziek? Hoe maak je jouw beweging meer intens? Hoe ga je trillen en rillen van plezier?

Inspiratie

Ik hoor vaak van mijn beginnende leerlingen dat ze het zo fijn vinden dat er zo veel inspiratie om ze heen is. Dat ze zo blij zijn om samen met de gevorderden op buikdansles te zitten. Dat ze daardoor zo veel sneller leren. Ik zie dat ook en ben steeds positief verrast. Door levensvreugde op te wekken tijdens get dansen leer je buikdansen zonder dat je het door hebt. Kijk even naar het vrije samenspel met elkaar in een trommelsolo in de film hieronder.

Spannend

Ik heb trommelmuziek altijd al spannend gevonden. Ik herinner mij nog goed hoe ik voor het eerst op de konga zat te trommelen. Hoe ik altijd was te vinden op festivals waar de trommeslag nooit stopte. Hoe ik dagen achter elkaar trommelde met anderen samen en soms ook alleen. Ik kreeg dan ook de bijnaam “the bongo girl’.

Trance

In mijn eerste Afrikaanse dansles op trommelmuziek raakte ik gelijk in trance. Toen ik de switch maakte naar buikdans bleef ik deze vrijheid in de trommelsolo altijd behouden. Trommelsolo dansend levensvreugde opwekken is wat ik ook voor jou wil bereiken.

Levensgeluk

Heb jij ooit die vrijheid en dat levensgeluk ervaren met het dansen van een trommelsolo? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Zelf ervaren?

Wil je dat eens zelf ervaren? In al mijn buikdanslessen het hele jaar door blijft het opwekken van  levensvreugde tijdens het buikdansen een terugkerend element van de les. Wil je binnenkort meedoen met de buikdanslessen in Amsterdam? Klik dan hier om in te schrijven.

Gun je deze levenvreugde ook andere vrouwen? Deel dan deze blog op je netwerk via Facebook. Twitter enz.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Claire
Door

Claire

op 25 Feb 2016

Mooi gedanst Sabouschka. Ik geniet van het dansen op de trommel solo's in jou lessen tijdens de dans spelletjes.

Claire
Door

Claire

op 25 Feb 2016

Mooi gedanst Sabouschka. Ik geniet van het dansen op de trommel solo's in jou lessen tijdens de dans spelletjes.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 26 Feb 2016

Dank je wel voor je complimenten, Claire. Fijn dat je van het dansen op een trommelsolo tijdens het kringspel houd.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 26 Feb 2016

Dank je wel voor je complimenten, Claire. Fijn dat je van het dansen op een trommelsolo tijdens het kringspel houd.

jacqueline
Door

jacqueline

op 29 Feb 2016

Super leuke ervaring om werkelijk in direct contact te staan met de muziek(vertolker). Ik heb het ervaren als extra opzwepend en ik werd er erg blij van!

jacqueline
Door

jacqueline

op 29 Feb 2016

Super leuke ervaring om werkelijk in direct contact te staan met de muziek(vertolker). Ik heb het ervaren als extra opzwepend en ik werd er erg blij van!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 29 Feb 2016

Jij ging ook helemaal los! Erg leuk om te zien hoe jij je erin gooide.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 29 Feb 2016

Jij ging ook helemaal los! Erg leuk om te zien hoe jij je erin gooide.

Iris
Door

Iris

op 01 Mar 2016

Ha Sabouschka, Trommelsolo's vind ik altijd heerlijk. Ik kan mezelf er helemaal in verliezen en tril dan lekker met de trommel mee. Zo keer ik in mezelf, in mijn lijf. Maar trommelsolo's lenen zich er ook uitstekend voor om juist contact te zoeken met andere danseressen, bijvoorbeeld in het kringspel. Ik krijg er meteen zin in ;-)

Iris
Door

Iris

op 01 Mar 2016

Ha Sabouschka, Trommelsolo's vind ik altijd heerlijk. Ik kan mezelf er helemaal in verliezen en tril dan lekker met de trommel mee. Zo keer ik in mezelf, in mijn lijf. Maar trommelsolo's lenen zich er ook uitstekend voor om juist contact te zoeken met andere danseressen, bijvoorbeeld in het kringspel. Ik krijg er meteen zin in ;-)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 02 Mar 2016

Wat leuk om te horen dat je met het buikdansen op een trommelsolo binnen en buitenwereld met elkaar in verbinding brengt. Super tof dat je er gelijk zin in krijgt. Ik zie je zondag voor de buikdans workshop in Utrecht!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 02 Mar 2016

Wat leuk om te horen dat je met het buikdansen op een trommelsolo binnen en buitenwereld met elkaar in verbinding brengt. Super tof dat je er gelijk zin in krijgt. Ik zie je zondag voor de buikdans workshop in Utrecht!

Reactie plaatsen