Vrouwelijk bewegen in je dagelijks leven

Vrouwelijk bewegen in je dagelijks leven

Vrouwelijk bewegen in je dagelijks leven wil je dat ook zo graag? Het helpt om je vrouwelijkheid te ontdekken in een omgeving waarin alleen vrouwen zijn die met hetzelfde doel bezig zijn.

Mocht je als kind je heupen swingen tijdens het lopen? Wanneer dat zo is dan heb je mazzel. Wanneer dat niet zo is dan kun je heupen alsnog bevrijden. Want je heupen willen swingen wanneer jij beweegt. Je kunt het  weer leren om natuurlijk en vrouwelijk te bewegen in je dagelijks leven.

Wat heb je nodig om je op en top vrouw te voelen?

1.) Geef het doelgerichte deel van je even rust.
2.) Reserveer wat ”me – time”.
3.) Kom in het ontvankelijke, contemplatieve deel van jezelf.
4.) Ontspan in je activiteiten.
5.) Trek een mooie jurk aan.
6.) Omgeef je met kleuren en geuren die je zintuigelijk prikkelen.
7.) Geniet van van gezonde lekkernijen zoals donkere chocola of dadels met amandelen.
8.) Luister naar muziek die je mooi vind.
9.) Sta jezelf toe om je lichaam te laten bewegen door de muziek.
10.) Wanneer je ergens naartoe loopt doe dat eens rustig en zonder doel.
11.) Duik de tijdloosheid in. Stel je voor dat je alle tijd hebt. Heerlijk zo tussendoor.
12.) Spreek af met een stel vriendinnen. Ga lekker op los kletsen en vergeet ook niet om even te dansen.
Al deze tips helpen jou om je op en top vrouw te voelen en vrouwelijk te bewegen in je dagelijks leven.

Vrouwelijk bewegen in je dagelijks leven

Kom eens een buikdansles doen. Dompel je onder in oosterse klanken. Probeer ongekende mogelijkheden uit om je lichaam te kronkelen net als een slang. Leer gracieus lopen met swingende heupen. Doe dat op muziek waarmee je een slang zou kunnen bezweren. Vrouwelijk bewegen in je dagelijks leven word een natuurlijk gevolg.

Meng je dagelijkse beweging met de dansbeweging

Meng je dagelijkse beweging met de dansbeweging wanneer je net begint met buikdans. Zo ervaar je het plezier van het echte dansen van begins af aan. Als gevorderde buikdanseres integreer je nieuwe danstechniek door ze te mengen met je eigen dans.

Dagelijkse bewegingen versus danstechniek?

Ik kom zelf vanuit een stroming in de postmoderne dans. De grondleggers van deze stroming vonden dat mensen op straat soms veel vrijer en natuurlijker bewogen dan getrainde dansers. Daarom begonnen zij ermee met ongetrainde dansers te werken om dansvoorstellingen te maken. Het dansen zonder aangeleerde patronen vonden deze rebelse dansers uit de zeventiger jaren veel interessanter. Net zoals je dagelijkse bewegingen mee kunt nemen naar dans zo kun je ook vrouwelijk bewegen in je dagelijks leven.

Hun oorsprong in mijn studie

Veel van mijn iedeeen over dans hebben hun oorsprong in mijn studie als uitvoerende moderne danser. Twee van mijn eigen dansleraren waren eerder dansers bij Trisha Brown.. Lees ook het interview van een van Trisha Brown’s dansers. 

Vrijheid

Ik zie al jaren dat vrouwen, die niet voorbelast zijn met de beperkingen van opgelegde eerder aangeleerde danstechniek, vaak veel mooier buikdansen. Ze kennen nog de vrijheid van de  dansexpressie. Ze kunnen nog hun ik eigen bewegingsmogelijkheden ontwikkelen en gebruiken in hun buikdans. Daarom ben ik huiverig met een te veel aan danstechniek. Danstechniek alleen is nog geen dansen.

Onstuimigheid en vrije expressie

Er werd ook van muzikanten gezegd dat ze soms de echte muziek kwijtraken wanneer ze naar het conservatorium gaan. De muzikanten worden dan braaf en schools. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kunt ook je onstuimigheid en vrije expressie behouden. Hetzelfde geld voor dans. Wil je dansen vanuit je buik? Wil je vrouwelijk bewegen in je dagelijks leven?

Soepeler en vrouwelijker

Merk jij verschil in de manier van hoe je loopt in je dagelijks leven? Beweeg je soepeler of vrouwelijker? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Onderdompelen in oosterse klanken

Wil je onderdompelen in oosterse klanken? Genieten van mooie buikdans, lekkere hapjes en een gezellige sfeer? Kom dan op zaterdag avond 28 november naar onze avondvullende buikdans voorstelling in Haarlem.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter, enz. door op de knoppen onderaan te drukken.

Opdat jij gaat stralen!

Groetjes,
Sabouschka

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Esther
Door

Esther

op 15 Oct 2015

Wanneer ik op zondag een workshop heb gedaan bij Sabouschka voel ik me die maandag daarna zeker soepeler. Dan beweeg ik voor mijn gevoel ook wat vrouwelijker want mijn heupen en rug zitten nog helemaal in het dansgevoel.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 15 Oct 2015

Wat fijn dat je het de maandag daarop nog steeds merkt dat je heupen en rug dan lekker los zijn.

Riëtte
Door

Riëtte

op 23 Oct 2015

Het vrouwelijk bewegen zit er bij mij van kinds af aan niet in.... Geen zussen als voorbeeld, maar 2 broertjes, een moeder die altijd zegt doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg en een vader die ook liever niet wilde dat ik een 'losbol ' werd, wat hij daar ook mee bedoelde.... Dus ik was in mijn kindertijd wel een lief, stil meisje in een jurkje, maar naarmate ik ouder werd en puber, koos ik ervoor om me stoer en jongensachtig te gedragen. Toen begon ook de disco periode en ontwikkelde ik mijn dansblokkade omdat altijd gezegd werd je kan niet dansen en ik werd uitgelachen ! Jaren later koos ik er daardoor voor om me een New wave uiterlijk aan te meten. Wat tegenwoordig Gothic heet. Voor het eerst jurken aan, maar wel zo dat je je afzet tegen de maatschappij. Zware make up, getoupeerde haren en weer niet dansen ! Uiteindelijk vele jaren later ontmoette ik Sabouschka en zij heeft me laten merken dat in jezelf gaan eerst betekend de oude frustraties eruit te gooien. Vandaar het vele huilen in de lessen ! Nu ben ik mezelf, draag mooie rokken tijdens de les en ook vaak thuis en zit goed in mn vel en probeer steeds kleine beetjes van die vrouwelijkheid tot mij te nemen, in gedrag en bewegingen ! Dank daarvoor Sabouschka ! X

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 25 Oct 2015

Oude informatie moet je als het ware eerst losweken uit je cellen. Zeker wanneer dit informatie is die je levensgeluk in de weg staat. Het is meer een toestaan dat er mag zijn wat is. En ondertussen ervaar je een andere kijk op de werkelijkheid. Nu snap ik je verbazing toen je van mede danseressen uit de groep voor het eerst hoorde dat je heel snel leerde dansen. Tegen de ervaring van vroeger, dat je werd uitgelachen wanneer je danste, kon je het zelf bijna niet geloven dat anderen je nu mooi vinden dansen. Op gegeven moment is de weegschaal in evenwicht. Dan is de nieuwe ervaring even groot aanwezig dan de oude. Dan ben je vrij. Je kunt namelijk kiezen.

Reactie plaatsen