Buikdans als uiting van pure levensvreugde
04 juli 2019 

Buikdans als uiting van pure levensvreugde

Buikdans als uiting van pure levensvreugde. Oorspronkelijk gaat het daarom. Het delen van vreugde en leed. Lichamelijk expressie geven aan wat in je leeft. Jezelf daarin met andere vrouwen delen.  

Pure levensvreugde krijgt dan de ruimte. In de culturen van herkomst gaat het buikdansen daarom. Het gaat niet om technische beheersing maar wel om gevoelsexpressie. De buikdanseres brengt levensvreugde naar een feestje. Ze staat voor vreugde, geluk en vruchtbaarheid. Daarom mag je haar op geen Oosters huwelijk missen.

Je komt los van alles

In mijn buikdanslessen kom je los van alles. Eerst maak je weer contact met je lijf en ga je ontspannen. Wat vast zit komt los. Je voelt weer dat je een lijf hebt. Het gaat weer stromen. Je voelt je heel anders dan toen je de les binnen stapte. Veel lekkerder. Je bent gegrond en gecentreerd.  Spanningen in lage rug, nek en schouders zijn weg. Dan ga je een lange rok aandoen en en sjaal om je heupen binden. En ga je op in de mooie muziek.

Buikdans als uiting van pure levensvreugde

Soms kom je niet direct naar deze levensvreugde. Dan zit er iets voor. Verdriet of pijn wat je niet wilt hebben maar wel hebt zit ervoor. Deze moet je eerst weer voelen. Het wil gehoord worden. Tranen helpen daarbij. Die komen soms  samen met de ontspanning. Daarna smelt het weg. Vooral als het oud verdriet is wat we weggestopt hadden. Dat moet even weer gevoeld worden. Je hoeft het wat en waarom niet te weten. Alleen maar voelen is genoeg. Daaronder zit pure levensvreugde!

Delen van levensvreugde

Buikdans als uiting van pure levensvreugde. Dat deel je met andere vrouwen. Maar je deelt ook de minder comfortabele momenten. Je blijft zichtbaar in je dansexpressie ook wanneer de tranen komen. Dat raakt de ander. Alleen zo kan je het echt loslaten. Wanneer je dan de blijheid voelt tijdens het buikdansen dan maak je de ander ook bij.

Levensvreugde

Wat geeft jou de meeste levensvreugde in de buikdanslessen? Welke aspecten zijn het vooral? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Zomervakantie

Het is bijna zomervakantie voor mijn buikdans studio. In Utrecht is zondag nog een dansmiddag. In de andere steden is les vakantie. Tevreden kijken we terug op een zeer geslaagde voorstelling op 22 juni. Door de drukte daarvan heb ik mijn korte zomercursus in Amsterdam niet uitgeschreven. Die is woensdag al begonnen maar je kan nog meedoen.

Zomer workshop in Haarlem op 31 augustus

Binnenkort komt informatie over mijn zomer workshop in Haarlem. Die is op 31 augustus. 2 zomerlessen in Zaandam zijn op 3 en 10 september.

In week 38 beginnen alle lessen weer

In week 38 beginnen alle lessen weer. Praktische informatie volgt binnenkort. Inhoudelijk kun je hier op klikken.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Nelleke
Door

Nelleke

op 05 Jul 2019

De levensvreugde in de dans komt voor mij tot uiting in de expressie die ik in de dans kwijt kan. Mezelf uiten in de dans zoals ik ben, zonder oordeel. Ik merk bij mezelf dat ik steeds meer los kom in dat oordeel. Was er in het begin nog dat stemmetje van wat anderen zullen zeggen en het oordeel dat ik er nog niet veel van bak als beginner, is er nu dat heerlijke gevoel van vrij kunnen bewegen. Het gevoel van vrij kunnen zijn en dat tot uiting laten komen in de dans is onbeschrijvelijk. Puur geluk.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 06 Jul 2019

Wat fijn dat je ondertussen durft om jezelf in dans te uiten Nelleke. Super leuk dat je er steeds meer van je eigen innerlijk oordeel loskomt. We ontslaan de innerlijke rechter in de buikdansles! Wat goed dat je die vrijheid nu durft te pakken. En dat je dat zo een lekker gevoel geeft. Heerlijk. Daar gaat het mij om. Want vanuit deze vrijheid leer je ook verder en dan wel met veel meer plezier en zonder dat je het door hebt.

Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 05 Jul 2019

Een heel treffend verhaal Sabouschka. Vorige week schreef ik zelf nog op je blok dat ik blij wordt van dansen en dat ik los kom van alles. Nou las ik toevallig gisteren een artikel over zwaar getraumatiseerde vrouwen in een vluchtelingenkamp in Afrika. Zij hebben dingen meegemaakt die je je niet kunt voorstellen. Een van hen vertelde dat de vrouwen iedere dag samen dansen om los te komen van het gebeurde, maar vooral om sterker te worden. Het strookt helemaal met wat je over verwerken van verdriet schrijft. Zo zie je maar weer wat dansen met je kan doen. Zij weten het van nature.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 06 Jul 2019

Zij weten het omdat ze van een danscultuur komen. Van een cultuur waar dans nog een integraal bestanddeel van het dagelijks leven uitmaakt. Gelukkig dat ze dat daardoor nog weten van nature. In het noordelijk halfrond van de westerse geïndustrialiseerde wereld is men dit vergeten. Gelukkig komen er steeds meer onderzoeken die uitwijzen waarom we met zijn allen weer moeten gaan dansen. En dan niet alleen wanneer het goed gaat en je jong en slank bent. Nee juist ook dan wanneer het niet goed met je gaat moet je blijven dansen. Wanneer je ziek bent of al wat ouder of wat minder sterk en aan de dikke kant dan is het dubbel belangrijk om te blijven dansen!

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 11 Jul 2019

Ik ben bij de workshop authentic movement hoor! Daar begint voor mij de vrijheid en bron van mijn eigen expressie! Fijne zomer gewenst!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 13 Jul 2019

Wat leuk om te horen Jacqueline! De vrijheid van bewegen voor je eigen expressie. Zo mooi gezegd. Dan zie ik je 31 augustus voor de workshop authentic movement! Heb je het aanmeldingsformulier vandaag gestuurd.

Annemieke
Door

Annemieke

op 14 Jul 2019

Ook ik krijg bij de authentic movement tijdens de workshops in Utrecht altijd het gevoel van vrijheid. En vorige week zondag kon ik de vrijheid die ik voelde bij het dansen met ogen dicht ook behouden tijdens het voordansen voor mijn dansmaatje die dag. Dat had ik in al die jaren daarvoor nog nooit zo sterk ervaren.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 15 Jul 2019

Wat een doorbraak Annemieke! Gefeliciteerd!

Riëte
Door

Riëte

op 14 Jul 2019

Hi lieve Sabouschka, Fijn dat je lessen weer beginnen ! Ik heb het gemist en mijn lichaam zal die weldaad weer goed doen ! Ik hoop dat je een fijne vakantie hebt gehad ! Tot gauw XX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 15 Jul 2019

Hoi lieve Riëtte, Dat kan ik mij goed voorstellen. Voor jou zij mijn danslessen dubbel belangrijk. Zeker voor je souplesse en balans. Maar nog even wachten. De buikdanslessen in Amsterdam beginnen weer 18 september. Fijn om je dan weer te zien! xxx Sabouschka

Milou
Door

Milou

op 14 Jul 2019

Nu het zomer is merk ik hoe veel plezier ik uit het dansen haal. Ik mis het wekelijkse dansen echt! Om de leegte op te vullen ben ik in de sportschool een les Zumba gaan doen. Maar dat is toch echt niet hetzelfde als de buikdans lessen. Veel meer bezig met gekaderde pasjes. Tijdens het buikdansen voel ik mij een stuk vrijer en voel ik mijzelf, het buikdansen heeft iets eigens dat is toch al iets wat een hoop plezier geeft. Ik kan niet wachten tot de lessen weer beginnen!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 15 Jul 2019

Wat leuk om te horen Milou! Jij bent ook zo ontzettend vooruit gegaan dit jaar. Wat een grote doorbraak!!!!! Zo muzikaal en expressief. Het plezier spat ervan af wanneer je danst. Wat een verschil van dag en nacht met de eerste keer dat ik je ontmoette. Van verlegenheid naar muzikaliteit, eigenheid en een super mooie buidans. Je hebt dit allemaal ook weten te behouden op podium bij onze avondvullende voorstelling van 22 juni. Ik ben trots op je.

Claire
Door

Claire

op 15 Jul 2019

Ik geniet van de gedeelde levensvreugde in jou lessen. Ik heb van jou geleerd te dansen vanuit het hart!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 31 Jul 2019

Wat fijn dat je geniet van de gedeelde levensvreugde in mijn buikdanslessen in Amsterdam.

Reactie plaatsen