Buikdanslessen
Sabouschka
Buikdanslessen
01/09/2015
2 min
10

Ontspanning en lekker in je lijf gevoel door buikdans

01/09/2015
2 min
10

Ontspanning en lekker in je lijf gevoel door buikdans. Ik hoor van iedereen om me heen dat ze rustig de kerstdagen hebben verbracht evenals oud en nieuw. Het is winter. De winter is een periode van naar binnen gekeerdheid. Toch wil je waarschijnlijk wel blijven sporten. Hoe doe je dat ontspannen en toch fit blijven?

Sportschool

Bij sporten denk je misschien wel zo van “oh je ik heb geen zin maar dat moet dan maar weer”. En je sleept je naar de sportschool waar je je lichaam traint alsof het een ding is wat niet echt bij je hoort. Bewegen moet maar hoe dan als je vooral behoefte hebt aan rust en ontspanning?

8 tips om 2 vliegen met een klap te vangen: bewegen en ontspannen

1.) Zoek een sport die je leuk vind
2.) Gematigd bewegen geeft je alles wat je nodig hebt zonder onnodig extra vrije radicalen te produceren. Dan blijft ook je huid mooi uitzien. Als je ooit een burn out hebt gehad dan is dat heel belangrijk. Of als je topprestaties moet leveren op de werkvloer en liever geen burn out wilt kirjgen. Of als je al wat ouder bent.
3.) Als body en mind samen gaan tijdens de beweging dan ben je meer in evenwicht en beleef je meer plezier.
4.) Bewegen op muziek maakt dat je de tijd vergeet. Het veroorzaakt vanzelf wel de gevoelsexpressie bij jouw manier van lekker bewegen.
5.) Expressie verlenen aan je beweging op muziek is dan het toetje bovenop. Dan ga je vanzelf wel dansen.
6.) Als je een vrouw bent en je geniet dan ook nog eens extra van je vrouwelijke rondingen in je dansbeweging – of als je die niet hebt stel je je deze voor tijdens je dansbeweging – word je daar zachter, ronder en vrouwelijker door.
7.) Als je ontspannen word door te aarden dan kom je meestal al vanzelf uit je hoofd. Je biedt dan een tegenwicht aan het constante denken. Want je bent met al je aandacht bijvoorbeeld bij het contact wat je voeten hebben met de vloer.
8.) Als je dan met aandacht je beweging en de muziek volgt dan knap je vanzelf weer op. Voordat je het weet komt je passie, je hartstocht, terug en sta je te trillen van de vreugde en het geluk. Of sta je te niksen door lekker rustig en zacht in je heupen te wiegen alsof je met de muziek mee gaat neuriën met je lijf.

Waar knap jij het meest van op?

Wat is voor jou het leukst in de buikdansles? Waar knap jij het meest van op? Of als je nog niet op buikdansles zit waar heb je behoefte aan? Wat is jouw wens? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Ontspannen buikdansen

Buikdanslessen Amsterdam

Ontspannen buikdansen en plezier hebben dat kan je verwachten in de buikdanslessen in Amsterdam en in de buikdanslessen in Haarlem. De buikdanslessen in Amsterdam starten aanstaande woensdag weer, op 14 januari.. Er is nog plek. Je bent van harte welkom.
Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie.

Buikdanslessen Haarlem

De buikdanslessen in Haarlem, die op donderdag 15 januari beginnen, zitten al bijna vol. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Wil je nog meedoen? Dat kan. Wees er dan snel bij. Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter, Google en LinkedIn en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!
xxx
Sabouschka

 

Reacties
Categorieën