Buikdans Intensive Utrecht maandelijkse zondag middagen
27 april 2017 

Buikdans Intensive Utrecht maandelijkse zondag middagen

Buikdans Intensive Utrecht maandelijkse zondag middagen is een cursus eens per maand op zondag middag. Dat heeft het intensiteitsniveau van 3 buikdanslessen achter elkaar.


De buikdans Intensive Utrecht maandelijkse zondag middagen is voor vrouwen die op werkdagen s’avonds geen tijd hebben. Voor vrouwen die niet in de regio Haarlem – Amsterdam  – Zaandam wonen is dit een uitkomst. Het loont de moeite om eens per maand naar het midden van Nederland te reizen voor een hele middag lekker ontspannen buikdansen. De deelnemers komen uit het hele land en zelfs helemaal vanuit Maastricht en Groningen.

Gratis parkeren bijna voor de deur

Een bijkomende luxe is het gratis parkeren op 5 minuten loopafstand buiten de Singel. De studio is ook op loopafstand van Utrecht centraal.

Energie opwekkend

Gezien de aard van de werkwijze wekken deze dansmiddagen eerder energie op dan dat ze vermoeiend zijn. Er is afwisseling tussen ontspannende fysieke oefeningen en het buikdansen.

Een dansmiddag begint om 12.30 uur

Een dansmiddag begint om 12.30 uur en eindigt om 18.00 uur. Rond 15.30 uur is er een half uur pauze. Tussendoor worden korte eetmomenten ingelast in overleg met de aanwezigen. Drinken is gedurende de hele dansmiddag toegestaan. Neem je waterfles mee!

Zachte, volle, swingende heupen en een soepele rug

Zachte, volle, swingende heupen en een soepele rug. Dat ervaar je bij het buikdansen van binnenuit.

Je loopt met wiegende heupen

Je loopt met wiegende heupen. Je beweegt vaak op een klein oppervlak en met veel gevoel. Je kronkelt je lichaam net als een slang. Je smelt en gaat op in de muziek. Of je laat je hele lijf trillen en vibreren.

Je gaat jouw vrouwelijkheid weer ontdekken

Je gaat jouw vrouwelijkheid weer ontdekken, voelen en leven. Jouw lichaam laat je bewegen vanuit je hart als de vrouw die je bent.

Voor wie is deze buikdans intensive Utrecht eens per maand op zondag middag

De buikdans Intensive Utrecht maandelijkse zondag middagen is voor vrouwen van tussen de 25 en 55 + die lekker in hun vel willen zitten. Ben jij een vrouw met een baan en de hele dag maar met je hoofd bezig? Wil je meer balans verkrijgen tussen je verstand en je gevoel? Dan is dit de perfecte cursus voor jou.

Buikdans Intensive Utrecht maandelijkse zondag middagen

Voor de buikdans Intensive Utrecht maandelijkse zondag middagen zijn vrouwen welkom die zin in hebben om naar binnen te gaan. Je kweekt moed en creativiteit om expressie te geven aan jezelf. Je deelt je non-verbaal met anderen via buikdans. De vaste jaargroep biedt je een goede bedding.

Ook vanaf beginnersniveau

Als je deze eigenschappen bezit of wilt ontwikkelen dan mag je ook vanaf beginnersniveau meedoen. Als beginner kom je in een creatieve omgeving terecht waar je veel inspiratie op kan doen.

Als gevorderde buikdanseres

Als gevorderde buikdanseres ben je vanzelfsprekend welkom. Aangezien het gros van de groep al vele jaren buikdanst zal jij je al snel in de groep thuis gaan voelen.

Wil je meedoen met de Intensive in Utrecht maar kun je een van de data niet?

Gemiste dansmiddagen kun je bij de buikdanslessen in Amsterdam of Haarlem inhalen. Een dansmiddag telt voor 3 buikdanslessen. Is dat voor jou niet mogelijk dan bestaat de mogelijkheid om je gemiste workshop als cadeau aan iemand anders te geven die je dan mee mag nemen naar de eerstvolgende try out dansmiddag. Lukt je dat ook niet. Dat krijg je in elk geval van mij een mooi cadeau.

Heb je ooit een dansmiddag op zondag bij dansstudio Pure Bellydance ervaren?

Heb je ooit een dansmiddag op zondag bij Pure bellydance ervaren? Of zit je toevallig al in de Utrechtse groep en maak je het maandelijks mee? Deel dan jouw ervaringen met anderen. Schrijf graag onder in het kader.

De buikdans Intensive in Utrecht van maandelijkse zondag middagen begint

De Buikdans Intensive in Utrecht van maandelijkse zondag middagen begint op zondag 06 juni 2021. Mits het dan weer wel mag. Deze dansmiddag is ook los te volgen voor de try out.

Snelle beslissers korting

Maak gebruik van de snelle beslissers kortingsactie Let op de kortingsactie loopt nog tot 1 september middernacht. Schrijf je nu gelijk in! Klik hier.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter, Google en LinkedIn en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Riëtte
Door

Riëtte

op 28 Apr 2017

Hallo allemaal ! Gisteren een fijne koningsdag gehad ? Wij ook ! In Utrecht heb ik 1x een inhaalles gevolgd. Het voelde als een warm bad, veel bekende gezichten van het jaarlijkse feest in Haarlem en meiden die ik nog ken van de wordshop week in Kreta ! Gezien de tijd die ik dan bezig zou zijn, maakte ik me een beetje zorgen, maar nee > inderdaad brengt deze middag juist energie ! Ik ging weer stralend huiswaarts ! Groetjes Riëtte X

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 29 Apr 2017

Dat is het leuke aan het inhalen en aan de jaarlijkse buikdansevents in Haarlem. Dan voel je deel van de community van pure bellydance. Fijn dat het ook bij jou energieverhogend werkt om zo de diepte in te gaan door een hele middag bezig te zijn.

Sarah
Door

Sarah

op 30 Apr 2017

Ik ben in 2007, na ongeveer een jaar buikdanservaring, bij Sabouschka komen dansen in Utrecht. Sabouschka is gespecialiseerd in de Egyptische buikdans, met veel nadruk op eigen expressie, en dit spreekt me erg aan. Bij mijn eerste les zag ik dat er heel veel gevorderde buikdanseressen bij haar dansen en vroeg me af of ik er al wel klaar voor was. Gelukkig had ik snel door dat de buikdanslessen bij veel verschillende niveaus prima aansluiten en ik kon meteen goed meedoen. Nu, zo'n tien jaar laten, ben ik een van de gevorderde buikdanseressen en dans ik nog steeds met veel plezier bij Sabouschka. Dankzij de opzet van de les kunnen beginners en gevorderden prima samen dansen. Sabouschka laat bijvoorbeeld de techniek achter een basisbeweging zien, en vervolgens verschillende variaties die bij verschillende niveaus passen. Omdat de lessen niet alleen op techniek zijn gericht, maar ook veel op muziekinterpretatie en expressie, zie ik dat ik ook nog veel kan leren van minder gevorderde mededanseressen. Een hele middag dansen is absoluut niet vermoeiend. De les is heel rustig opgebouwd, met een goede voorbereidende warming up. En als je een keer echt niet zo lekker in je vel zit en liever wil kijken dan zelf wil dansen, dan is dat ook geen enkel probleem.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 01 May 2017

Hoi lieve Sarah, Ik vind het fijn dat je zo gedetailleerd mijn dansmiddagen in Utrecht hebt beschreven. Ik ben happy dat je laat weten dat je nog steeds met veel plezier bij me danst Ik kan het ook zien. Je hebt een mega stap gemaakt 2 jaar geleden. Je expressie is zo sterk geworden, van een zacht lief meisje naar een vrouw met power! Je hebt je de buikdans nu echt eigen gemaakt. Jouw persoonlijkheid drukt zich uit in je buikdans. Dat is sindsdien nieuw. Je hebt stap voor stap ernaartoe gewerkt. Nu is het er en dat blijf je houden. Buikdans word nu je tool voor expressie. Het word dan steeds leuker omdat je steeds meer van jezelf erin kwijt kunt. Ik ben blij om van je te horen dat je als gevorderde buikdanseres door hebt dat we van elkaar kunnen blijven leren ongeacht het niveau. Dank voor je grote toewijding en voor alles wat je hier schrijft.

Suzan
Door

Suzan

op 01 May 2017

Ik dans al 12 jaar bij Sabouschka. Ik ben bij haar op les gegaan omdat ik wist dat ze precies zou werken aan wat mijn zwakke punten waren. Ik was altijd goed in techniek geweest maar slecht in improviseren en verlegen bovendien. Ik was meer denkerig dan gevoelsmatig bezig en liep daardoor tegen een grens aan. Meteen vanaf de eerste les was ik onder de indruk van Sabouschka. In mijn ogen waren de aanwijzingen wat zweverig (ik ben exact opgeleid). Maar ze had steeds gelijk! Zij kan daadwerkelijk zien of ik mijn aandacht wel in mijn enkels heb en of ik ‘in mijn bekken ben’. Ik lette goed op en probeerde te snappen wat deze bewegingsexpert nou bedoelde. En iedere keer als ik bij een beweging of oefening dacht “dit voelt lekker” zei Sabouschka mooi Suzan of zoiets. Ze ziet het meteen en ze is eerlijk in haar complimenten. Haar opwarmings methode is fenomenaal. Oefeningen waarvan je denkt, “wat heeft dat nou met buikdans te maken?”, blijken je exact te geven wat je nodig hebt. Een volle rug, een heerlijk gevoel in je houding, zwevende armen, noem maar op. Via authentic movement leert Sabouschka je jouw bewegingsimpulsen te volgen en een oordeel erover weg te laten. Dansen wordt zo ‘zijn’ in plaats van ‘doen’. Langzamerhand ging ik genieten van het dansen en verraste ik mezelf met mijn eigen bewegingen. En nu ga ik regelmatig op een vrije middag lekker voor mezelf dansen omdat het zo fijn is om te doen. En mijn lichaamsbewustzijn is door haar lessen toegenomen, vaak blijft zo’n zondag les wel 2 tot 3 dagen lang een aandachtig gevoel in je lichaam geven. Je leert ook beter kijken naar dans, je voelt aan wat er klopt en wat niet. En vaak denk je van mensen in je kennissenkring die-en-die zouden wel baat kunnen hebben bij haar lessen. Maar niet iedereen is te porren voor ‘buikdans’. Eigenlijk jammer want je hebt er veel meer aan dan dat alleen. Dankjewel Sabouschka, je hebt een wereld voor me geopend! Suzan

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 01 May 2017

Hoi Suzan, Ik vind het echt super dat je uitspreekt wat velen in een eerste buikdansles met mij zullen denken. Dat soms mijn aanwijzingen "zweverig" over kunnen komen en dat mijn oefeningen op het eerste gezicht niets met buikdans te maken blijken te hebben. Dat je bij nader onderzoek dan achterkomt dat mijn aanwijzingen juist heel aards zijn omdat ze wel werken. Wat ik hier met onderzoek bedoel is onderzoeken hoe het voelt en wat die aanwijzingen in je lichaam teweeg brengen. Dat de schijnbaar niet met buikdans te maken hebbende oefeningen juist nodig zijn om die bewegingskwaliteiten, die oosterse buikdans zo mooi maken, te verwerven. Ik heb jou zien opbloeien de laatste jaren. Ik vond het zo fijn om te horen dat je op een feest lekker vrij hebt kunnen dansen. Dat dit iets was wat je vroeger nooit durfde en nu wel. Je hebt ook een heel mooie dans laten zien op onze voorstelling. Dank je wel. Ik hoop je nog vele jaren te mogen begeleiden op jouw dansweg. Groetjes, Sabouschka

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 07 May 2017

Lieve Hennie, Ik ben blij om te lezen hoe je de dansmiddagen ervaart en wat de meerwaarde van de Buikdans Intensive in Utrecht voor jouw dagelijks leven betekent. Ik vind het ook fijn om te horen dat je herkent, dat serieus bezig zijn met lichaamsbewustzijn, uiteindelijk naar de vrijheid van bewegingsexpressie heeft geleid. Groetjes, Sabouschka

Reactie plaatsen