Buikdans feest

Buikdans feest is er om je te inspireren. Bij de feed back sessie in mijn buikdansles in Amsterdam snapte een beginnende buikdanseres waarom ze absoluut naar het buikdans feest moet gaan.

Buikdans feest

Bij het buikdans feest zie je buikdanseressen die veel verder zijn. In feite zie je semiprofessionele dans. Elke buikdanseres uit mijn school maakt ook haar eigen choreografieën. Je ziet daardoor zo veel verschillende mogelijkheden van hoe buikdans kan zijn. Dat zie je allemaal bij dit buikdans feest.

Passie

Je ziet hoogopgeleide vrouwen dansen. Ze zijn van elke leeftijd en lichaamsbouw. Deze danseressen hebben allemaal hun eigen beroepen. Dans is hun passie. Net zoals dat voor andere hoogopgeleide mensen het bespelen van een muziekinstrument is. Ze willen zich op een totaal ander gebied dan de werkvloer verder ontwikkelen. Ze willen hun lichaam als instrument kunnen gebruiken. Dat om de emotie van de muziek in dans om te zetten. Velen willen hierin perfectie bereiken. Het is een boeiende reis naar binnen en weer terug naar buiten.

Introspectie en expressie

Introspectie gaat bij ons vooraf aan expressie. Je traint elke week in lichaamsbewustzijn. Je kijkt naar binnen. Je merkt op hoe je jezelf voelt op een avond. Je gaat jezelf niet pushen. Dat doe je al genoeg op de werkvloer. Nu ga je mee met jouw behoefte van dit moment. Je beweegt zo langzaam of zo snel zoals jij dat nodig hebt om weer op te laden. Je maakt bewegingen die lekker aanvoelen. Je volgt elke beweging met je volledige en ongedeelde aandacht. Doordat jij dat doet word je lichaam bewuster en je uitstraling sterker. Op het buikdans feest zal je danseressen zien met een sterke zeggingskracht en hoge muzikaliteit.

Inspiratie omzetten

Het leuke aan zo een combinatie van shows en buikdans feest is dan dat je alle inspiratie onmiddelijk zelf kan omzetten. Tussen de optredens door kun je zelf je heupen swingen.

Wat doe je met plankenkoorts?

Wat doe je met plankenkoorts? Wanneer je op gaat treden dan krijg je te maken met het fenomeen van plankenkoorts. Dat heeft iedereen in sterker of minder sterke mate. Ook professionals kunnen daar last van blijven houden. Het heeft veel meer met jou als mens te maken dan met het niveau van je dans. Je kunt het beste oefeningen doen om te aarden. De C- curve en het golven van je voeten zijn daar voorbeelden van.

Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips aan de andere optredende danseressen? Wat helpt jou tegen de zenuwen? Wat maakt dat jij de vloer volledig durft in te nemen? Dat je de anderen meeneemt in het verhaal wat je met jouw dans uitbeeldt? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

We hebben bijna full house. Wil je nog komen? Klik dan hier.

Deel dit bericht met je netwerk op de sociala media. Druk op de knoppen onderaan van dit artikel.

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Henriette
Door

Henriette

op 26 Nov 2015

Plankenkoorts is en raar ding! Voor mij is het het ergst vooraf en achteraf .... zelfs nu dat ik dit schrijf merk ik dat mijn handen een beetje warm en trillerig worden! Maar als ik er dan sta, vooral op moment dat ik de muziek hoor, is het anders. Ben ik danseres Henriette en geniet ik er heel veel van. Daarna weer de andere mij die denkt "wat heb je nou weer gedaan?". En elke keer ben ik erg blij dat ik het ook echt gedaan heb :-) Om "in mjn lijf" te komen vooraf zijn voeten golven en C-curves inderdaad ook mijn favorieten. Ook even met blote voeten op het podium lopen vind ik vaak fijn. Ik zie uit naar al het moois zaterdag!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 26 Nov 2015

Zo zie je maar weer dat zelfs de beste dansers daar last van hebben. Want jij bent een ontzettende goede en inspirerende buikdanseres! Jouw verhaal is heel herkenbaar ook voor mij. Want ook ik als professional blijf dit houden. Ik moet mezelf dan rustig maken met mijn eigen oefeningen. Warm - up via het lichaam voor de geest. Zodra ik er sta heb ik er geen last meer van. Dan neem ik de vloer in. Grappig dat je achteraf ook nog even plankenkoorts hebt! Ik had er vorig jaar wel bewondering voor je dat je nog zo veel activiteiten met je kinderen had ondernomen op de dag van de uitvoering! Al zo lang als ik optredens verzorg heb ik het liefst de hele dag voor mezelf als ik s'avonds het podium op moet. Het kan niet altijd maar ik vind het wel fijn. Het geeft mij rust.

Riëtte
Door

Riëtte

op 27 Nov 2015

Ja, die rust lijkt mij ook broodnodig voor zo'n optreden ! Goed slapen is dan ook heel belangrijk ! Met mijn nog weinige ervaring heb ik al wel gemerkt dat de muziek afspelen en vaak beluisteren mij ook al die rust gaf. En weten dat je alles van tevoren goed gepland hebt; zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zoals kleding, haar en make-up. Zeker ook het contact met de eventuele mede-danseressen, want zij zijn natuurlijk ook nerveus en samen kun je dat beter aan, steun en vertrouwen in elkaar heb ik toen heel goed gevoeld ! En dat is fijn ! Deze keer ben ik als toeschouwer aanwezig samen met mijn lieffie die ook wat lekkers voor de avond in elkaar zal draaien, en mijn lieve moeder ! LET OP; WIJ HEBBEN NOG 1 KAARTJE OVER AANGEZIEN 1 PERSOON VAN ONS GEZIN INEENS ANDERE PLANNEN HAD.... BIJ FULL HOUSE MAG DAT KAARTJE VOOR E 10,- VOOR JOU ZIJN ! TOT MORGEN ! Riëtte XX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 01 Dec 2015

Hele goede tips geef je hier Riëtte. De muziek net zo vaak beluisteren zodat je ze kan dromen. Het kennen van je muziekstuk geeft je buikdans structuur. Dat is zeker bij een half choreografie of een volledige improvisatie zeer belangrijk. Je tas de avond van tevoren al inpakken geeft mij ook altijd rust. En zeker het contact met de anderen met wie je danst wanneer je in een groep danst. Evenals even de ruimte verkennen. Fin dat je er weer was. Ik hoop dat je hebt genoten.

Sarah
Door

Sarah

op 28 Nov 2015

Heel veel plezier en succes vanavond dames xx

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 01 Dec 2015

Dank je wel Sarah! We kregen te horen dat mensen het een geweldig feest vonden met mooie optredens. Dat shows en feest vloeiend in elkaar overgingen. Ik had een stage manager dit jaar. Dat werkte ontspannend voor mij en maakte een strakke planning. En veroorzaakte de vloeiende overgangen. Dat houden we erin.

Riëtte
Door

Riëtte

op 02 Dec 2015

Wij waren ook zeeeeeeéér tevreden over deze avond ! We zijn ook echt tot het eind gebleven ! Dank je voor zo'n mooie voorstelling en inderdaad de vloeiende overgang tot feesten ! De vele hapjes en drankjes waren ook een succes ! Mijn moeder heeft ook nog met je gedanst, dat vond ze geweldig ! Groeten Riëtte & clan.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 Dec 2015

Ik ben heel blij om dat te horen Riëtte. Fijn dat jullie hebben genoten. Heel erg leuk ook dat je moeder altijd graag mee komt dansen. We zien elkaar weer na de wat langere kerstvakantie op 13 januari! Dan beginnen de buikdanslessen in Amsterdam weer. Groetjes, Sabouschka

Leny
Door

Leny

op 03 Dec 2015

Lieve meiden, ik heb genoten op het feest.....zoveel mooie vrouwelijke schoonheid en kracht en ieder op haar eigen manier en een eigen interpretatie. Ik geloof niet dat ik dat ooit ga doen/durven, al lijkt het me wel fantastisch om zo'n hele vloer te gebruiken met eigen bewegingen en de uitdaging aan te gaan om helemaal bij jezelf te blijven ,als je danst. Ik voel wel heel goed hoe 'authentic movement'-lessen dit mogleijk maakt. Ieder vrouw danste op haar authentieke manier, prachtig was het.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 Dec 2015

Dat klopt Leny, de regelmatig terugkerende lessen met authentic movement maken dit mogelijk. Dat was mijn droom toen ik nog moderne dans studeerde. Vandaar dat ik de danspedagogiek, die mij als moderne danser vormde, ging vertalen naar buikdans. Daardoor ben ik de enige in buikdansland waar je d.m.v. authentic movement de deuren naar de onbewuste beweging opent. En waar je tegelijkertijd deze 'ik eigen' onbewuste bewegingen integreert in jouw unieke buikdans. Dat geeft een exta dimensie vanuit een gedegen basis van danstechniek, Egyptische muziek kennis en bewegingskwaliteiten. Begin te dromen met het luisteren naar muziek. Totdat je verliefd word op een muziekstuk. Neem die muziek dan mee op reis. Luister en luister en luister nogmaals. Droom daarbij dat jij de vloer pakt. Ga dan in het nieuwe jaar beginnen erop te dansen. Concentreer je op jouw verlangen om de vloer volledig te pakken. Wie weet, soms worden dromen waar......

Reactie plaatsen