Voorbereiden voor buikdans show

Voorbereiden voor buikdans show. Het kan zijn dat je graag een keertje wilt optreden. Dat kun je in het begin het beste in je familie –of vriendenkring doen. Of op een buikdans feest met optredens die jouw buikdansschool organiseert.

Er zijn 4 verschillende gebieden waarop het verstandig is om je voor te bereiden.
1.) Je mindset
2.) De muziek
3.) Je lichaam
4.) Je kostuum

Voorbereiden voor buikdans show

Het is belangrijk om je te realiseren dat er van alles bij komt kijken bij het voorbereiden voor buikdans show. Je eerste dansoptreden heeft veel voorbereiding nodig. Hoe beter je de verschillende onderdelen voorbereid hoe meer voldoening je eruit kunt halen.

Je mindset

1.) Je moet je realiseren dat je een keuze moet gaan maken betreffende welk muziekstuk je uitkiest.
2.) Blijf bij die keuze ook op het moment dat het moeijlijk word. Door het wisselen van het muziekstuk verandert er niets, behalve dat je opnieuw moet voorbereiden voor buikdans show.

De muziek

De relatie met je muziekstuk is net als het verliefd worden. Je leeft in een roes en je bouwt een relatie op. Een nieuwe verliefdheid is net zo; alles blijkt vanzelf te gaan. Er zijn geen obstakels. Zodra het moeijlijk word gaan sommige mensen niet verder. Ze zoeken dan liever een nieuw object voor hun liefde.

Een relatie aangaan met je muziek

Met een muziekstuk is het net zo. Eerst word je verliefd op een muziekstuk. Je gaat erna luisteren. Je gaat weg dromen.Tenslotte ga je op je uitgekozen muziekstuk thuis dansen.
Je gaat een relatie aan met de muziek. Dat hoort bij voorbereiden voor buikdans show.

Waar moet je naar luisteren?

1.) Waar is het ritme het meest dominant en waar de melodie? Waar zijn ze even sterk?
2.) Waar zegt de muziek dat je op de vierkante meter moet gaan dansen? Waar mag je dan wel door de ruimte?
3.) Herken je een steeds terugkomend thema?

Je lichaam van buiten

Voorbereiden voor buikdans show vereist dat je jezelf verzorgd. Jezelf verzorgen betekent dat je oksels, benen etc. gaat ontharen. Dat je huid en haren goed verzorgd. Als je haren verft let er dan op dat je geen uitgroei hebt. Dat je pedicure en manicure doet. Op de dag zelf zorg je voor theater make up en een vrouwelijk kapsel. Je wilt een egale teint (foundation en blush). Sprekende ogen krijg je o.a. door oogschaduw, kool, wenkbrouwpotlood en mascara (waterproof wegens het zweten!). Rode lippen en rode nagels verdienen aanbeveling. Je zorgt er ook vcor dat je lekker ruikt.

Je lichaam van binnen

Blijf de oefeningen voor de voeten, benen, heupen, rug schouders en armen/ handen doen. Voorbeelden zijn het golven van de voeten, C- curves, pliés, afrollen van de wervelkolom etc. Optimaal voorbereiden voor buikdans show kun je door naar mijn buikdanslessen te komen en/ of door gratis mijn Eboek te downloaden.

Je kostuum

Ja kan ervoor kiezen om een buikdans kostuum aan te schaffen. Dat bestaat uit een dans BH met gordel en een rok. Soms zittern er nog losse mouwen bij. Je kunt ook een net over je buik dragen. Wanneer je niet commerciële optredens doet dan mag je ook een mooie lange jurk dragen die nauw je lichaam omsluit. Of je speelt met een outfit van een lange rok en een t-shirt of body. In beide gevallen natuurlijk wel met heupsjaal. Alles lekker kleurrijk. En op blote voeten.

Wat vind jij mooi?

Wat vind jij mooi aan een buikdanseres? Wat wil je graag zien? Wat wil je voelen? Wat betoverd jou? Deel het met elkaar! Schrijf onderaan in het kader.

Wil jij ook betoverd worden?

Wil jij ook betoverd worden? En al die inspiratie gelijk omzetten? De voorverkoop van ons buikdans feest met voorstelling loopt nog tot 26 november. Wil je gelijk je kaart(en) kopen?    Klik dan hier.

Deel deze blog door onderaan op de knoppen te drukken.

Opdat jij gaat stralen!
Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Martine
Door

Martine

op 20 Nov 2015

Goede timing, zeg, je blog van vandaag: ik heb net gisteren hét muziekstuk gevonden om, zoals jij het zo treffend omschrijft, "verliefd op te worden". Een mooi stuk, niet op het eerste gezicht te doorgronden, ik zal er de komende weken nog wel een kluif aan hebben. Sommige delen waren meteen duidelijk: een aansprekend, terugkerend thema, een begin waar ik direct wat mee kon. Maar hoe ik me verder tot het stuk ga verhouden en wat het me gaat leren over mezelf in de dans, ik ben heel benieuwd! Net als de nog prille liefde die me gevraagd heeft eens voor hem te dansen....zo spannend, want ik wil hem graag laten zien hoe mooi en gevarieerd buikdans kan zijn, hoe mooi en gevarieerd ik ben ;-) Dames, duimen jullie voor me met deze ontwikkelende verliefdheden? Dan zet ik door, blijf ik oefenen en ontdekken en goed voor mezelf zorgen. Wellicht tot ziens op het feest van de 28e!

Riëtte
Door

Riëtte

op 21 Nov 2015

Zo leuk ! Natuurlijk ga ik voor je duimen ! Ik ben zo benieuwd ! Deze keer heb ik gekozen om alles eens vanuit de zaal te zien met mijn 83 jarige moedertje en 3 andere feestgangers met mij. De vorige 2 feesten deed ik al mee, maar achteraf gezien was dat een beetje te vroeg als beginneling. Nu lekker in de pauzes dansen met zn allen ! Groet Riëtte

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 20 Nov 2015

Wat grappig dat je gisteren jouw muziekstuk hebt gevonden. Een relatie kan voor het leven zijn. Zo is het ook met sommige muziekstukken. Ze kunnen wegbegeleiders worden. Wat leuk dat je voor hem gaat dansen. Dat je hem laat zien hoe gevarieerd jouw gevoelsexpressie is. En hoe je die vanuit de muziek en door je lichaam kunt uitdrukken. Daar gaat het uiteindelijk in buikdans om. Ik zal voor je duimen! Hou me op de hoogte van dat spannende proces. Wat leuk dat je overweegt om ook te komen naar onze buikdans show met feest. Tot de 26e is het nog voorverkoop. Tot dan!

Riëtte
Door

Riëtte

op 21 Nov 2015

Wat ik mooi vind aan een buikdans is in eerste instantie een intense en hypnotiserende uitstraling van de danseres. Lachen is altijd mooi, maar niet 'gemaakt' lachen als een fotomodel; say cheese.... Ik kijk graag naar de armbewegingen, gracieus en bevallig. De stappen van de voeten blijf ik heel interessant vinden en hoop daar altijd wat van te leren ! En tenslotte natuurlijk de heupen, Dat ze bewegen zodat men de muntjes van de gordel hoort rinkelen ! En niet te vergeten de schouders bewegen ook soepel mee met dit mooie alles ! Ja, ik kan t goed vertellen, maar ik heb nog tijd nodig om dit uit te voeren in t echie.... Groetjes Riëtte en tot de 28e XX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 24 Nov 2015

Door te weten wat je mooi vind zal je erna kijken. Dan ben je op weg om het geheim te doorgronden van een beweging. Wanneer je dat geheim hebt ontdekt dan is de weg daar naartoe veel makkelijker. Door veel naar elkaar te kijken leer je dans te observeren. Dat helpt jou dan ook om je eigen dans te observeren. Dat terwijl je danst en dan wel zonder oordeel. Zo leer je dan geleidelijk aan om je eigen dansen te maken.

Reactie plaatsen