Buikdans choreografie
Sabouschka
Buikdans choreografie
11/19/2015
2 min
5

Voorbereiden voor buikdans show

11/19/2015
2 min
5

Voorbereiden voor buikdans show. Het kan zijn dat je graag een keertje wilt optreden. Dat kun je in het begin het beste in je familie –of vriendenkring doen. Of op een buikdans feest met optredens die jouw buikdansschool organiseert.

Er zijn 4 verschillende gebieden waarop het verstandig is om je voor te bereiden.
1.) Je mindset
2.) De muziek
3.) Je lichaam
4.) Je kostuum

Voorbereiden voor buikdans show

Het is belangrijk om je te realiseren dat er van alles bij komt kijken bij het voorbereiden voor buikdans show. Je eerste dansoptreden heeft veel voorbereiding nodig. Hoe beter je de verschillende onderdelen voorbereid hoe meer voldoening je eruit kunt halen.

Je mindset

1.) Je moet je realiseren dat je een keuze moet gaan maken betreffende welk muziekstuk je uitkiest.
2.) Blijf bij die keuze ook op het moment dat het moeijlijk word. Door het wisselen van het muziekstuk verandert er niets, behalve dat je opnieuw moet voorbereiden voor buikdans show.

De muziek

De relatie met je muziekstuk is net als het verliefd worden. Je leeft in een roes en je bouwt een relatie op. Een nieuwe verliefdheid is net zo; alles blijkt vanzelf te gaan. Er zijn geen obstakels. Zodra het moeijlijk word gaan sommige mensen niet verder. Ze zoeken dan liever een nieuw object voor hun liefde.

Een relatie aangaan met je muziek

Met een muziekstuk is het net zo. Eerst word je verliefd op een muziekstuk. Je gaat erna luisteren. Je gaat weg dromen.Tenslotte ga je op je uitgekozen muziekstuk thuis dansen.
Je gaat een relatie aan met de muziek. Dat hoort bij voorbereiden voor buikdans show.

Waar moet je naar luisteren?

1.) Waar is het ritme het meest dominant en waar de melodie? Waar zijn ze even sterk?
2.) Waar zegt de muziek dat je op de vierkante meter moet gaan dansen? Waar mag je dan wel door de ruimte?
3.) Herken je een steeds terugkomend thema?

Je lichaam van buiten

Voorbereiden voor buikdans show vereist dat je jezelf verzorgd. Jezelf verzorgen betekent dat je oksels, benen etc. gaat ontharen. Dat je huid en haren goed verzorgd. Als je haren verft let er dan op dat je geen uitgroei hebt. Dat je pedicure en manicure doet. Op de dag zelf zorg je voor theater make up en een vrouwelijk kapsel. Je wilt een egale teint (foundation en blush). Sprekende ogen krijg je o.a. door oogschaduw, kool, wenkbrouwpotlood en mascara (waterproof wegens het zweten!). Rode lippen en rode nagels verdienen aanbeveling. Je zorgt er ook vcor dat je lekker ruikt.

Je lichaam van binnen

Blijf de oefeningen voor de voeten, benen, heupen, rug schouders en armen/ handen doen. Voorbeelden zijn het golven van de voeten, C- curves, pliés, afrollen van de wervelkolom etc. Optimaal voorbereiden voor buikdans show kun je door naar mijn buikdanslessen te komen en/ of door gratis mijn Eboek te downloaden.

Je kostuum

Ja kan ervoor kiezen om een buikdans kostuum aan te schaffen. Dat bestaat uit een dans BH met gordel en een rok. Soms zittern er nog losse mouwen bij. Je kunt ook een net over je buik dragen. Wanneer je niet commerciële optredens doet dan mag je ook een mooie lange jurk dragen die nauw je lichaam omsluit. Of je speelt met een outfit van een lange rok en een t-shirt of body. In beide gevallen natuurlijk wel met heupsjaal. Alles lekker kleurrijk. En op blote voeten.

Wat vind jij mooi?

Wat vind jij mooi aan een buikdanseres? Wat wil je graag zien? Wat wil je voelen? Wat betoverd jou? Deel het met elkaar! Schrijf onderaan in het kader.

Wil jij ook betoverd worden?

Wil jij ook betoverd worden? En al die inspiratie gelijk omzetten? De voorverkoop van ons buikdans feest met voorstelling loopt nog tot 26 november. Wil je gelijk je kaart(en) kopen?    Klik dan hier.

Deel deze blog door onderaan op de knoppen te drukken.

Opdat jij gaat stralen!
Groetjes,
Sabouschka

Reacties
Categorieën