Feed back sessie buikdans

Feed back sessie buikdans. Hier mag je je eigen buikdans voordansen aan de hele lesgroep. Je krijgt gedetailleerd feed back van mij en van elke mede buikdanseres. Afgelopen donderdag heb ik een feed back sessie gegeven. Het was de eerste keer voor een van mijn gevorderde leerlingen. Ze gaat 28 november voor het eerst optreden op onze jaarlijkse voorstelling met feest en DJ.

Een Feed back sessie buikdans wat is dat?

Een feed back sessie buikdans is een enorm cadeau aan diegene die het ondergaat. En een grote kans tot vooruitgang in je buikdans. Voor de rest van de groep is het uiterst leerzaam. Daardoor leer je namelijk het observeren van dans. Daar heb je veel aan. Wanneer je kunt benoemen wat jij nou wel en niet mooi vind in buikdans dan heb je weer extra inspiratie opgedaan. En inspiratie kan je omzetten naar je eigen buikdans.

Feed back sessie buikdans

Feed back sessie buikdans is dat ook voor mij? In princiepe wel. Voorwaarde is wel dat je bij mij op les zit. Daarnaast ga ik dit  bijna nooit aan je vragen. Ik wacht er namelijk op tot jij er aan toe bent. Dat geef je dan zelf aan.
Ik vraag het wel aan je wanneer ik je eerder heb horen mompelen dat je dat graag wilt. En je dan vervolgens niet naar me toe komt om het te vragen.

Hoe is de feed back sessie buikdans ontstaan?

De feed back sessie buikdans is ontstaan vanuit de vraag van een leerling. In het begin van mijn carrière werd ik door een van mijn toenmalige leerlingen gevraagd of ik haar wilde helpen met het voorbereiden van een optreden. Haar ouders hadden een feest ter aanleding van hun huwelijksdag. En ze wilde graag gaan optreden voor haar ouders en familie. Zo ben ik op deze manier van coaching in je buikdans gekomen.

Hoe gaat het in zijn werking

Je zoekt een muziekstuk uit en betrekt mij in je muziekkeuze. Aangezien ik met klassiekers van de Arabisch Egyptische muziek werk vind ik het belangrijk dat je een muziekstuk van een van die genres uitkiest. Daaarmee ga je naar huis. Je gaat een relatie aan met je muziek.

Relatie

Je behandelt jouw muziekstuk als je relatie. Je houd er dagelijks contact mee. Dat kan op heel verschillende manieren. Bijvoorbeeld ook door aalleen maar te luisteren tijdens de afwas.

Doorgaan

Ga door ook wanneer de muziek je de oren uitkomt. Dan word het juist interessant. Ken je dat niet ook van je relatie?

Luisteren

Je luistert naar je muziekstuk. Je droomt ervan. Je danst er op. Veel van mijn leerlingen liggen met name op de grond in een ontspannen houding en luisteren er naar. Ze visualiseren de buikdans. Zo ontstaat de dans vanuit de inspiratie van het droomlandschap van je muziek. Je werkt dan niet met ideeën vanuit je hoofd. Maar juist met het gevoel wat de muziek in je oproept.

Choreografie

In het proces van het repeteren en het daadwerkelijk dansen laat je jezelf vrij om de muziek telkens anders te interpreteren. Geleidelijk aan zullen zich strukturen ontwikkelen die je gaat volgen. Zo ontstaat je choreografie.

Waar je al goed in bent

Dan breekt de dag aan waarin je feed back sessie buikdans krijgt.  Je komt naar de les met je CD, je schrift en een pen. Aan het einde van de les zul je alleen voor de hele groep dansen. Je krijgt gedetailleerd feed back, eerst van mij en dan van alle groepsleden. In eerste instantie word je erop gewezen waar je al goed in bent. Iemand schrijft alle feed back voor jou op in jouw schrift.

Complimenten

Je zult veel complimenten ontvangen en concreet horen waar je al goed in bent. Dat kan zijn op het gebied van houding en beweging, op aanwezigheid en uitstraling, muzikaliteit, expressie, ruimtegebruik of over de opbouw van je buikdans.

Werkcadeaus

Je zult ook `werkcadeaus´ ontvangen. Dat is constructieve kritiek. De groep, en ook jij, leren zo geleidelijk aan dans te observeren.

Voorstelling op 28 november

Het is weer de tijd voor de feed back sessie buikdans. Ook in Utrecht hebben we al een aantal feed back sessies achter de rug. En komen de dames optreden. Dat omdat de voorstelling op 28 november weer eraan komt. En dat is jouw kans om jouw buikdans te laten zien. Het is ook jouw kans om je onder te dompelen in mooie buikdans.

Meegemaakt?

Heb je ooit een feed back sessie buikdans meegemaakt? Hoe was dat? Heb je er iets van opgestoken? Kan je benoemen wat je van het kijken hebt geleerd? Of heb je het zelf al ondergaan? Kun je het anderen aanraden en waarom? Deel het met elkaar. Schrijf onderin in het kader.

De Haarlem groep nodigt uit

De Haarlem groep nodigt uit op zaterdag avond 28 november. Naast het kijken naar veel verschillende buikdans solos en een aantal groepsdansen zorgt de DJ ervoor dat je ook zelf de heupen gaat swingen.

Potluck

Het is potluck. Er zullen zelf meegebrachte hapjes en dranken zijn. Je word naast de entree gevraagd om zelf ook iets te drinken mee te nemen. Je mag ook knabbeltjes of iets te eten – wat je zelf hebt gemaakt- meenemen om te delen. Dan mag je verder gratis zo veel eten en drinken als je wilt. Er is een lage entree in de voorverkoop van maar een tientje. Kom je ook? Klik dan hier om je kaart(en) in de voorverkoop te kopen.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter, Google + etc. Echt doen! Bedankt alvast voor het delen.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Sa'adia
Door

Sa'adia

op 06 Nov 2015

Een feedbacksessies is echt een van de grote pluspunten van de lessen van Sabouschka. Je verdiept je in de dans, treedt op in een veilige omgeving en krijgt feedback op je dans. Veel leerlingen hebben een doorbraak in de dans na zo'n sessie. Dat gold destijds ook voor mij. Nog steeds levert het me veel op als ik een feedbacksessie doe.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 06 Nov 2015

Ik herinner mij je grote doorbraak van toen nog heel goed. Je voelde je zo beroerd die avond. Je wilde daarom jouw feed back sessie het liefst afzeggen. Maar dat kon niet. Ik had je toen aangeraden het gewoon tegen de groep te zeggen dat je zo slecht voelde Dat zodat ze niets van je moesten verwachten. Uiteindelijk heb jij daardoor zelf niets van jezelf verwacht. Dat was zo bevrijdend!En ..... ziezo zo goed had je nog nooit gedanst! Buikdansen zonder te presteren heb je toen voor het eerst ervaren. Zijn in je buikdans i.p.v. doen in je buikdans.

Sa'adia
Door

Sa'adia

op 06 Nov 2015

De feesten zijn altijd erg gezellig. Mooie optredens en lekker samen dansen.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 06 Nov 2015

Wat leuk dat je dat zegt Sa'adia. Dat vind ik ook. Zo een feestje is de hoogtepunt van ons dansjaar. En daar willen we anderen van mee laten genieten.Ik kijk ook weer uit naar jouw mooie dansoptredens!

Lieke
Door

Lieke

op 06 Nov 2015

Een feedbacksessie is spannend om te doen en uitermate leerzaam. Het prettige is dat het in een veilige omgeving gebeurt en in een positieve sfeer. Het publiek bestaat uit liefhebbers die dezelfde passie hebben en van daaruit reageren. Dat voelt als een warm bad. Zelf vraag ik als extraatje iemand om een opname te maken op mijn iPad. In combinatie met de schriftelijke feedback heb je dan een goede basis voor je ontwikkeling in de dans. Dus doen als je de kans krijgt!! Met dank aan Saboushka.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 06 Nov 2015

Dat beschrijf je heel goed Lieke. Fijn dat je laat weten dat je jezelf daarnaast ook kunt laten filmen.En super gaaf dat je komt optreden dit jaar. Dat je helemaal vanuit Groningen komt, speciaal om onze voorstelling te verrijken! Wij verheugen ons op je komst op 28 november!

Riëtte
Door

Riëtte

op 06 Nov 2015

Een feedbacksessie zou ik nog niet durven... Daarom heb ik mijn wens daarop ook afgestemd; durven mezelf te zijn... Natuurlijk geld dit ook in de dans.Omdat ik daar nog onzeker in ben en daardoor in het denken beland, lijkt het mij beter om nog even lekker in de les mezelf te durven zijn, wat wel steeds beter lukt en het lef is er ook wel.Daarnaast lijkt het me wel heel interessant om een feedbacksessie van een ander mee te maken, want dat heb ik ook nog nooit meegemaakt !Groeten Riëtte

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 06 Nov 2015

Het is volledig in orde dat je dat nu nog niet zou durven. Je bent pas 2 jaar aan het dansen. Heel goed dat je jouw wens hebt afgestemd op waar jij nu bent. Dat je daar mag zijn. Dat je daarvan mag genieten.Dat klopt. Je gaat met grote stappen in de buikdansles vooruit. Je durft nu zelfs dichtbij te komen om met een ander samen te dansen. Je durft ook jouw eigen buikdans neer te zetten. Bij het samen dansen durf je nu ook bij jezelf te blijven.Ik hoop dat je binnenkort een feed back sessie van een ander kan meemaken!

Riëtte
Door

Riëtte

op 02 Jun 2017

Owww Sabouschka, ik heb mijn eerste feedback sessie van jou en de meiden van de Amsterdam les gehad !! (31 MEI JL.) Ik was zo verbluft van al die positieve reacties ! 2 jaar later durfde ik het echt op de muziek van mijn idool Ahmed Adeweya !!Nu weet ik al dat ik veel geleerd hebt van deze feedback sessie en wat mijn komende wens zal zijn >> het integreren van deze feedback in mijn toekomstige buikdans, hoe lang dat ook zal duren ! Ik was zo blij met wat iedereen vertelde, dat had ik niet verwacht ! Ik zou het iedereen zeker aanraden, het geeft een duidelijke stap voorwaarts in je dans en je weet waar je op moet letten ! Nogmaals Sabouscka en de meiden van de Amsterdam les HEEL HARTELIJK BEDANKT VOORT DE FEEDBACK XX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 05 Jun 2017

Je wens is mooi! Maar maak hem concreet en stapsgewijs. Een ding tegelijk.Kies iets uit de feed back en observeer jezelf daarop. Doe dat elke dag een week lang. Dans je dans dan voor aan je partner. Vraag hem vooraf op die ene punt te letten.Ziet hij vooruitgang in dat punt? Of neem jezelf op en kijk zelf. Zie je verbetering? Hou het dan nog eens een week voor om je op dat ene punt te concentreren.Zie je nog geen verbetering? Geef jezelf een extra week.Pas dan ga je naar een volgende punt..

Naomi
Door

Naomi

op 07 Nov 2015

Sabouschka is een ontzettende goede danseres en lerares. Op uitnodiging van een vriendin heb ik een workshop van haar bijgewoond. Ondanks dat ik nooit eerder een les heb gevolgd voelde ik mij erg op mijn gemak en kreeg ik goede en duidelijke feedback op de oefeningen. Ik kan iedereen een les/workshop aanbevelen. Het is een hele beleving en leert je beter naar je lichaam te luisteren! Ik kreeg ooit de wijze les; luister naar muziek met je hart, dans vanuit de ziel en alsof niemand kijkt! Dat doe je zeker bij haar!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 08 Nov 2015

Wat lief wat je schrijft Naomi! Het was ontzettend leuk om te zien hoe snel je de dans oppikt. Je bent gewoon een natuurtalent. Je geheim heb je net gedeelt: luister met je hart naar de muziek. En dans alsof niemand kijkt.Heel mooi. Dat is voor mij DE weg om je buikdans te ontwikkelen.Tot een volgende keer! Groetjes, Sabouschka

Maria
Door

Maria

op 19 Nov 2017

Sabouchka heeft me ontzettend goed op weg geholpen mijn eigen dans te maken: een dans die echt bij mij past en daardoor meer is dan pasjes achter elkaar. Het was een leuke en leerzame mix van danstechnieken leren en de muziek voelen. Bovendien gezellig om samen met de andere diverse dames te dansen :)

Sabouschka-
Door

Sabouschka-

op 21 Nov 2017

Wat lief dat je dat laat weten. Daar gaat het mij om. Ik begeleid je erin dat je een buikdans maakt die bij jou past. Wat fijn om te horen dat jouw optreden als verrassing op je eigen bruiloft was geslaagd! Gefeliciteerd nogmaals met het huwelijk!

Reactie plaatsen