Buikdans technieken gebruiken in buikdans
12 oktober 2017 

Buikdans technieken gebruiken in buikdans

Buikdans technieken gebruiken in buikdans daarmee kun je een buikdans mee samen stellen. Maar ben je dan wel echt aan het dansen? Ik vind van niet. Daarom vind ik deze benadering dan ook zonde. Buikdans technieken gebruiken in buikdans hoe kan dat nog?

Je kunt je lichaam als het ware voeden met buikdans technieken. Dat doe je door deze te oefenen. Oefening baart kunst. Herhaal de nieuwe bewegingen elke dag. Dat hoeft maar even. Het kan met maar ook zonder muziek. Laat de techniek daarna dan wel weer los.

Buikdans technieken gebruiken in buikdans

Kun je de muziek nog meer vertalen met dezelfde beweging? Werk met timing.
Zoek die lagen in de muziek op waarbij jouw beweging aansluit. Speel met vertraging en versnelling.

Verschillende intensiteiten

Word de muziek intens? Blijf op de vierkante meter en maak de beweging heel klein. Werk vanuit je voeten en benen en geef meer energie in de beweging. Verliest de muziek aan intensiteit? Dan mag je ook wat door de ruimte bewegen. Dat hoeft echter niet. Het is dan jouw keuze. Je geeft wat minder energie in de beweging. Je kunt de beweging ook vertragen.

Wat heb je liever?

Vraag je eens af wat je liever hebt, dat een aantal buikdans technieken in je bloed komen te zitten? Of dat je veel buikdans technieken oppervlakkig kan reproduceren?
Wanneer je ervoor kiest om het buikdansen in vlees en bloed te krijgen dan ben je bij mij aan het juiste adres. Werk dan met deze tips. Maak ook gebruik van de tips hieronder.

Terug naar de basis

Buikdans technieken gebruiken in buikdans doe je door steeds weer terug te gaan naar de basis. Zo komt de techniek wel in je cellen. Vanuit het celgeheugen komt de danstechniek vanzelf wel terug in je buikdans. Je lichaam onthoud deze wel. Daar hoef je niet voor na te denken.

Een echte danser

Een echte danser vind het daarom ook niet erg om steeds weer terug te keren naar de basis buikdans technieken. Waarom niet? Omdat je altijd wel een variatie vanuit de basis kunt vinden.

Je kunt de beweging verfijnen door:

– het gebruik van armen en handen
– het gebruik van voeten en benen
– het gebruik van je romp
– het opvoeren van intensiteit
– het gebruik van de richtingen in de ruimte

In vlees en bloed

Hierdoor ontwikkel je bewegingskwaliteiten, expressie en uitstraling en krijg je kennis van de buikdans muziek. Buikdans technieken gebruiken in buikdans betekent dan dat deze in vlees en bloed komen te zitten.

Hoe gebruik jij buikdans technieken in je buikdans? Ben je daar bewust mee bezig? Of laat je het volledig los? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Onze buikdans show op 4 november is helemaal uitverkocht!

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook, Twitter enz.

Groetjes,
Sabouschka

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Lieke
Door

Lieke

op 12 Oct 2017

Dat heb je weer mooi verwoord Sabouschka. Techniek is belangrijk maar vervolgens los kunnen laten beter. Gevoel krijgen bij de muziek is een must. Natuurlijk is techniek ondersteunend daarbij. Maar je lchaam laten spreken, daar gaat het om. Daarom is het ook zo fijn dat jouw lessen zonder spiegel zijn. Dat versterkt de gevoels ervaring.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 14 Oct 2017

Dank je voor je compliment Lieke. Ik ben het volledig met je eens dat gevoel krijgen bij de muziek een must is. Je lichaam laten spreken is belangrijker dan techniek. Het is in het begin vaak moeilijker dan het aanleren van buikdans technieken. Het vraagt namelijk wel lef. Wanneer je beide tegelijkertijd ontwikkelt dan komt de techniek terug in je fysieke expressie. Inderdaad word de gevoelservaring versterkt doordat wij dansen zonder spiegels - en soms zelfs met de ogen dicht. Ik heb jou zien ontwikkelen van een goede buikdanseres op technisch niveau naar een stralende buikdanseres. Je hebt daardoor veel fans gekregen door jouw optredens bij onze showtime.

Reactie plaatsen