Buikdansen vanuit de power van je buik
20 november 2021 

Buikdansen vanuit de power van je buik

Buikdansen vanuit de power van je buik. Wist je al dat nadenken geen nut heeft bij het leren van dans?  

Wij mensen denken altijd dat je over alles moet nadenken. Dat klopt natuurlijk wel wanneer je andere dingen gaat leren.  Alleen is dat niet zo voor het leren met je lichaam. Wanneer je leert dansen dan is oefenen voldoende. Hetzelfde geldt voor een muziekinstrument leren spelen Tijdens het oefenen speel je een muziekinstrument. Of je danst op muziek. Dans dan zonder na te denken. Buikdansen vanuit de power van je buik. Dans vanuit je gevoel. Zo wordt je lijf het muziekinstrument waarmee je speelt.  

Het motorisch geheugen                            

Wist je al dat de kleine hersenen jouw bewegingsgeheugen zijn? Daar zit je motorisch geheugen. Daarom is lijfelijk leren zo anders dan kennis reproduceren. Kennis reproduceren doe je met de andere hersendelen, voornamelijk de voor ingelegen. Erg ontspannend wanneer je deze voorste hersenen eens rust kunt geven. Wanneer je je aandacht eens kunt richten op de bewegingen van je lichaam. Dat in combinatie met mooie muziek maakt dat je weer van je lijf begint te genieten. En dat is zo leuk!

Buikdansen vanuit de power van je buik

De dansers spieren

In de diepte van je buik bevindt zich een spiergroep van "core muscles" met de naam "psoas. spiergroep". Deze diepliggende spieren hechten aan de bovenste binnenkant van je bovenbenen aan om dan door te lopen naar de zijkanten van de voorkant van je lendenwervelkolom. Ze lopen de hele lenden wervelkolom omhoog tot aan de zwevende ribben. Ook bekleden ze de binnenkant van de heupbotten. Je kunt deze spieren ook de dansers spieren noemen. Zeker in buikdans beweeg je veel vanuit deze spieren. 

Buikdansen vanuit de power van je buik

In mijn buikdanslessen ga je met deze diepgelegen spieren contact maken. Je leert deze te gebruiken en ook te ontspannen. Dat doe je vooral door mijn oefeningen vooraf. De C-curve is zo een oefening. Deze oefening staat beschreven in mijn E-book. Dat kun je gratis downloaden wanneer je hier klikt. Wanneer je een keer contact ermee hebt gemaakt door een oefening zal je ze gebruiken tijdens het buikdansen. Zo is buikdansen vanuit de power van je buik.

Wat helpt jou? 

Lukt het jou om tijdens het buikdansen het denken los te laten? Wat helpt jou erbij? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Wil je ook lekker genieten 

Lekker genieten van je lichaam? Soepel worden en sensueel bewegen? Jezelf weer mooi vinden? Kom dan buikdansen vanaf januari! Dat kan wekelijks online op woensdagavond of in Haarlem in de studio op donderdagavond. Maandelijks op zondagmiddag in vaste groep kan ook in Utrecht. Boek nog voor de kerst en ontvang daardoor de korting!  

Deel deze blog graag met je netwerk vriendinnen op WhatsApp en Facebook.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Claire
Door

Claire

op 21 Nov 2021

Ik heb zo veel geleerd van jou Sabouschka en dansen vanuit mijn buik en gevoelens is natuurlijk geworden. Hartelijk dank. Ik raad jou lessen aan voor de geinteresseerden.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 18 Dec 2021

Dank je wel lieve Claire. Ik vind het ook fantastisch om jou te zien dansen! Zo mooi, sensueel en expressief! Net alsof uit een danscultuur komt. Daar dans je dan je hele leven en niet alleen maar zo lang als je een twintiger bent. En wordt je maar steeds beter. Want de ontwikkeling gaat door.

Reactie plaatsen