Buikdanslessen Utrecht

Maandelijkse buikdans workshops in vaste groep

De buikdanslessen in Utrecht worden gegeven in de vorm van één maandelijkse buikdans workshop in vaste groep op de zondag middag. Dat heeft het intensiteitsniveau van 3 buikdanslessen achter elkaar en word gegeven als cursus in een vaste groep.

Buikdanslessen Utrecht in workshopvorm

De buikdans jaartraining in Utrecht in workshopvorm  is voor vrouwen die op werkdagen s’avonds geen tijd hebben. Voor vrouwen die niet in de regio Haarlem – Amsterdam wonen is dit een uitkomst. Het loont de moeite om eens per maand naar het midden van Nederland te reizen voor een hele middag lekker ontspannen buikdansen. Er komen zelfs vrouwen helemaal uit Maastricht en Groningen.

Gratis parkeren voor de deur

Gratis parkeren in Utrecht op de zondagen. Tip voor het parkeren: Als je op zondag buiten de singel parkeert dan is het gratis, en maar 5 minuten lopen hooguit. Ter hoogte van het Spoorwegmuseum of park Lepelenburg. De studio is ook op loopafstand van Utrecht centraal. Neem de uitgang Hoog Catharijne.

Energie opwekkend

Gezien de aard van de werkwijze wekken deze workshops eerder energie op dan dat ze vermoeiend zijn. Er is afwisseling tussen ontspannende fysieke oefeningen en buikdansen.

Een workshop begint om 12.30 uur

Een workshop begint om 12.30 uur en eindigt om 18.00 uur. Rond 15.30 uur is er een half uur pauze. Tussendoor worden korte eetmomenten ingelast in overleg met de aanwezigen. Drinken is gedurende de hele workshop toegestaan.

Zachte, volle, swingende heupen en een soepele rug

Zachte, volle, swingende heupen en een soepele rug. Dat ervaar je bij het buikdansen van binnenuit.

Je loopt met wiegende heupen

Op wiegende heupen zal je lopen. Bewegen doe je vaak op een klein oppervlak en met veel gevoel. Je kronkelt je lichaam net als een slang. Bij het opgaan in de muziek smelt je helemaal.  Op andere momenten trilt en vibreert je hele lichaam.

Je gaat je vrouwelijkheid weer ontdekken

Jouw vrouwelijkheid ga je weer ontdekken, voelen en leven. Je laat jouw lichaam bewegen vanuit je hart als de vrouw die je bent.

Voor wie zijn de buikdanslessen Utrecht in workshopvorm?

De buikdanslessen Utrecht in workshopvorm zijn voor vrouwen van 25 tot 55 + die lekker in hun vel willen zitten. Ben jij een vrouw met een baan en de hele dag maar met je hoofd bezig? Wil je meer balans verkrijgen en vanuit het denken naar je gevoel? Dan is dit de perfecte cursus voor jou.

Voor de buikdanslessen Utrecht in workshopvorm

Voor de buikdanslessen Utrecht in workshopvorm zijn vrouwen welkom die zin in hebben om naar binnen te gaan.  Moed en creativiteit om expressie te geven aan jezelf ontwikkel je geleidelijk aan. Je deelt je non-verbaal met anderen via buikdans. De vaste jaargroep biedt je een goede bedding.

Ook vanaf beginnersniveau

Wanneer je deze eigenschappen bezit of wilt ontwikkelen dan mag je ook vanaf beginnersniveau meedoen. Als beginner kom je in een creatieve omgeving terecht waar je veel inspiratie op kan doen.

Als gevorderde buikdanseres

Ben je een gevorderde buikdanseres? Dan ben je vanzelfsprekend welkom. Aangezien het gros van de groep al vele jaren buikdanst zal jij je al snel in de groep thuis gaan voelen.

Heb je ooit een lange middag workshop bij dansstudio Dans jezelf gezond ervaren?

Heb je ooit een lange middag workshop bij dansstudio pure belly dance ervaren? Of zit je toevallig al in de Utrechtse groep en maak je het maandelijks mee? Deel dan jouw ervaringen met anderen. Schrijf graag onder in het kader.

De buikdanslessen Utrecht in workshopvorm beginnen

De Buikdanslessen Utrecht in workshopvorm beginnen op zondag 6 juni 2021. Mits dat van de regering weer wel mag.

Deze dag is dus ook de eerste proefdag.

Snelle beslissers korting

Maak gebruik van de snelle beslissers kortingsactie die nog loopt tot 16 mei 2021 en schrijf je nu in! Klik Hier

Kosten

De kosten bedragen € 211,– voor de reeks van 3 workshops ( 15 lesuren).

Proef dag zonder verdere verplichtingen

De eerste workshop van iedere reeks is ook los te boeken, als proef dag zonder verdere verplichtingen. De kosten bedragen in dat geval € 79,–.

Bedrag word in mindering gebracht

Schrijf jij je na het volgen van de proef dag in dan word het bedrag in mindering gebracht en betaal je slechts de resterende € 132,-.

Gemiste workshops

Gemiste workshops kun je bij de buikdanslessen in Haarlem of door de online buikdanslessen  inhalen. Is dat voor jou niet mogelijk dan bestaat de mogelijkheid je gemiste workshop als cadeau aan iemand anders te geven die je dan mee mag nemen naar de eerstvolgende proefdag.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter, Google en LinkedIn en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!
xxx
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam.Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw.Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Thera
Door

Thera

op 19 Dec 2014

Fijn dat je wat schrijft over Baladi. Zoals bijvoorbeeld dat je op een klein oppervlakte beweegt met veel gevoel. Zo voel ik al lezend dat ik heerlijk klein en intens kan bewegen. Je blogs maar eens herlezen. En me verheugen op een nieuw seizoen buikdansen met voor elk wat wils. Vanuit de basis eventueel verder met andere (technische) bewegingen. Ik heb afgelopen zondag ook weer erg genoten van de opbouw in je les met grondoefeningen. En daarna tot staan komen. En dit vertalen met en zonder muziek op mijn eigen manier. Zie: authentic movement.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 20 Dec 2014

Te gek dat je al lezend voelt hoe heerlijk klein intens en expressief je kan buikdansen. De Baladi dansen is zo leuk! Ik ben blij dat je verheugt op een nieuw seizoen buikdanslessen. Fijn dat je afgelopen zondag hebt genoten.

Riëtte
Door

Riëtte

op 19 Dec 2014

'Heb je ooit een lange middag workshop bij dansstudio Dans jezelf gezond ervaren?'Die vraag kan ik volmondig met ja beantwoorden ! Zelfs een week lang genoot ik van de dagelijkse workshopvorm afgelopen augustus in Kreta ! Het was een aparte belevenis.Mijn vriend JW was ook meegegaan en hij besteedde zijn tijd dat ik niet bij hem was aan zijn studie in de zon aan het zwembad. Ik begon na het opstaan om 8 uur met zwemmen en daarna gaan we samen lekker ontbijten. Dan begint de ochtendworkshop op het terras tot 13u. en dan word de zon ook te warm. We hebben dan lekker vrij tot ongeveer 5 uur om te lunchen en te zwemmen, of in het zwembad of naar het mooie strand wat maar 5 minuten wandelen van het hotel is. Dan hebben we weer les tot ongeveer 20u.Ik heb heel goede herinneringen aan deze intensieve workshop in Kreta ! Ja, voor mij was het best intensief, maar de sfeer was zooooo optimaal en de oefeningen waren ook met veel authentic movement/grondwerk. Dus lekker op je matje relaxed samen met de andere dames allerlei bewegingen uitvoeren. We hebben zelfs iemand in een soort meditatie een moment van de grond af kunnen tillen met zn allen !! Dat geeft wel aan hoe sterk de onderlinge verbondenheid word ! Ook hebben we een zwembad en een zee- sessie gedaan. Dan doen we dezelfde bewegingen maar dan in het water. Zo heerlijk !Ik ben ook naar deze workshop gegaan met het idee dat ik er zou leren wat meer zelfvertrouwen te krijgen over mijn dansen, en dat is helemaal uitgekomen !! Als je een week lang zo intensief traint, merk je ook wel dat de resultaten er ook zijn !Wij kijken nog regelmatig naar alle foto's en filmpjes die we daar gemaakt hebben ! Groetjes Riëtte X

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 20 Dec 2014

Wat lief Riëtte, dat je jouw ervaringen over de week op Kreta hier deelt! Leuk om te horen dat je meer zelfvertrouwen over jouw buikdansen hebt verkregen in deze intensieve workshop op Kreta. Ik kan het wel zien in je buikdans. Je hebt veel meer eigenheid en expressie verkregen. Dat vanuit een basis van meer 'grounding'. Fijn dat je het zelf ook beseft. Heb je ook gemerkt dat je in andere levenssituaties ook meer zelfvertrouwen hebt verkregen? Ik ben erg benieuwd of dit namelijk wel of niet ook doorwerkt naar je dagelijks leven.

Riëtte
Door

Riëtte

op 20 Dec 2014

Mijn ervaringen op Kreta met de bellydance workshop deel ik graag met anderen, omdat het mij zo goed heeft gedaan ! In het dagelijks leven merk ik langzamerhand ook dat jouw bewegingsleer doorwerkt ! Dat is inderdaad zo Saboush ! Het gaat nog niet altijd op, omdat ik nou eenmaal veel aan mn hoofd heb...Wat me vooral opvalt is dat ik moeilijke dingen makkelijker loslaat, positiever in het leven sta, ondanks vervelende tegenslagen. In ieder geval brengen jouw lessen mij veel baat ! XX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 27 Dec 2014

Wat lief van je Riëtte, dat je jouw ervaringen met de dansretraite op Kreta graag deelt met anderen. Ik ben blij om te horen dat mijn bewegingsleer je geleidelijk aan ook helpt om positiever in het leven te staan. En dat dit desondanks tegenslagen wel zo is. Ga lekker verder zo.

Sarah
Door

Sarah

op 19 Dec 2014

Ik ga al sinds 2007 met veel plezier naar de maandelijkse lessen in Utrecht. Naast de gewone pauzes mag je altijd een hapje eten, drinken en plassen wanneer je wilt, en ook uitrusten als je je een keer minder goed voelt. Meestal is de les helemaal niet vermoeiend; ik heb altijd nog energie over om later op de avond te gaan stijldansen met mijn man (en zo sportief ben ik niet!) Ik denk vaak, ik wou dat we deze les elke zondag hadden. Maar misschien is dat een beetje te intensief ;-)Ik ben bij Sabouschka begonnen als beginner met pas een jaar danservaring. Het was wel een beetje eng, zo veel gevorderde danseressen en moeten improviseren, maar ik wilde dat graag leren en voelde me snel thuis. Iedereen is heel aardig en positief, en open naar nieuwe leerlingen.Ook heb ik bij een feest van Sabouschka mijn allereerste solo gedanst in 2008. Afgelopen november heb ik op het feest dezelfde muziek gedanst. Wat een verschil! Het is ontzettend leuk om te ontdekken dat je ook als meer gevorderde danseres nog heel veel kunt bijleren.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 20 Dec 2014

Dat klopt dat jouw buikdans optreden dit jaar een groot verschil was met jouw buikdans optreden van toen. Toen zag ik een verlegen jong meisje die ook al mooi buikdanste. Nu zie ik een sterke performer met veel expressie in haar buikdans. Ik heb je van meisje naar vrouw zien ontwikkelen in je buikdans. Ik zal deze doorbraak van ongeveer 2 jaar terug nooit vergeten. Zo mooi was het. En je hebt deze kwaliteit sindsdien altijd behouden en je ontwikkelt steeds verder. Ga zo door.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 17 Jan 2015

Lieve Hennie, Ik ben blij om te lezen hoe je de buikdans workshops in Utrecht ervaart en wat de meerwaarde van de jaartrainingen voor je dagelijks leven betekenen. Ik vind het ook fijn om te horen dat je herkent dat serieus bezig zijn met lichaamsbewustzijn uiteindelijk naar de vrijheid van expressie en naar speelsheid heeft geleid. Groetjes, Sabouschka

Sarah
Door

Sarah

op 26 Jan 2015

Ik ben in 2007, na ongeveer een jaar buikdanservaring, bij Sabouschka komen dansen in Utrecht. Sabouschka is gespecialiseerd in de Egyptische buikdans, met veel nadruk op eigen expressie, en dit spreekt me erg aan. Bij mijn eerste les zag ik dat er heel veel gevorderde danseressen bij haar dansen en vroeg me af of ik er al wel klaar voor was. Gelukkig had ik snel door dat de lessen bij veel verschillende niveaus prima aansluiten en ik kon meteen goed meedoen. Nu, zo'n zeven jaar laten, ben ik een van de gevorderde buikdanseressen en dans ik nog steeds met veel plezier bij Sabouschka. Dankzij de opzet van de les kunnen beginners en gevorderden prima samen dansen. Sabouschka laat bijvoorbeeld de techniek achter een basisbeweging zien, en vervolgens verschillende variaties die bij verschillende niveaus passen. Omdat de lessen niet alleen op techniek zijn gericht, maar ook veel op muziekinterpretatie en expressie, zie ik dat ik ook nog veel kan leren van minder gevorderde mededanseressen. Een hele middag dansen is absoluut niet vermoeiend. De les is heel rustig opgebouwd, met een goede voorbereidende warming up. En als je een keer echt niet zo lekker in je vel zit en liever wil kijken dan zelf wil dansen, dan is dat ook geen enkel probleem.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 27 Jan 2015

Hoi lieve Sarah, Ik vind het fijn dat je zo gedetailleerd mijn buikdanslessen in Utrecht (in workshop vorm) hebt beschreven. Ik ben happy dat je laat weten dat je nog steeds met veel plezier bij me danst Ik kan het ook zien. Je hebt een mega stap gemaakt vorig seizoen. Je expressie is zo sterk geworden, van een zacht lief meisje naar een vrouw met power! Je hebt je de buikdans nu echt eigen gemaakt. Jouw persoonlijkheid drukt zich uit in je buikdans. Dat is nieuw. Je hebt stap voor stap ernaartoe gewerkt. Nu is het er en dat blijf je houden. Buikdans word nu je tool voor expressie. Het word dan steeds leuker omdat je steeds meer van jezelf erin kwijt kunt. Ik ben blij om van je te horen dat je als gevorderde buikdanseres door hebt dat we van elkaar kunnen blijven leren ongeacht het niveau. Dank voor je grote toewijding en voor alles wat je hier schrijft.

Mascha Hogeboom
Door

Mascha Hogeboom

op 30 Jan 2015

Afgelopen zondag was de groep extra groot, 20 dames! Door de grote groep ontstond er een andere dynamiek, dit was leuk. Het was erg inspirerend voor mij als beginner tussen zoveel meer gevorderde danseressen te staan. Ik heb er erg van genoten! De sfeer was geweldig en iedereen zo lief !

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 30 Jan 2015

Ik ben zo blij dat dit een zo goede ervaring was. Heel lief dat je dat nog even laat weten.

Suzan, statistisch onderzoeker
Door

Suzan, statistisch onderzoeker

op 31 Jan 2015

Ik dans al 9 jaar bij Sabouschka. Ik ben bij haar op les gegaan omdat ik wist dat ze precies zou werken aan wat mijn zwakke punten waren. Ik was altijd goed in techniek geweest maar slecht in improviseren en verlegen bovendien. Ik was meer denkerig dan gevoelsmatig bezig en liep daardoor tegen een grens aan. Meteen vanaf de eerste les was ik onder de indruk van Sabouschka. In mijn ogen waren de aanwijzingen wat zweverig (ik ben exact opgeleid). Maar ze had steeds gelijk! Zij kan daadwerkelijk zien of ik mijn aandacht wel in mijn enkels heb en of ik ‘in mijn bekken ben’. Ik lette goed op en probeerde te snappen wat deze bewegingsexpert nou bedoelde. En iedere keer als ik bij een beweging of oefening dacht “dit voelt lekker” zei Sabouschka mooi Suzan of zoiets. Ze ziet het meteen en ze is eerlijk in haar complimenten.Haar opwarmings methode is fenomenaal. Oefeningen waarvan je denkt, “wat heeft dat nou met buikdans te maken?”, blijken je exact te geven wat je nodig hebt. Een volle rug, een heerlijk gevoel in je houding, zwevende armen, noem maar op. Via authentic movement leert Sabouschka je jouw bewegingsimpulsen te volgen en een oordeel erover weg te laten. Dansen wordt zo ‘zijn’ in plaats van ‘doen’. Langzamerhand ging ik genieten van het dansen en verraste ik mezelf met mijn eigen bewegingen. En nu ga ik regelmatig op een vrije middag lekker voor mezelf dansen omdat het zo fijn is om te doen. En mijn lichaamsbewustzijn is door haar lessen toegenomen, vaak blijft zo’n zondag les wel 2 tot 3 dagen lang een aandachtig gevoel in je lichaam geven. Je leert ook beter kijken naar dans, je voelt aan wat er klopt en wat niet. En vaak denk je van mensen in je kennissenkring die-en-die zouden wel baat kunnen hebben bij haar lessen. Maar niet iedereen is te porren voor ‘buikdans’. Eigenlijk jammer want je hebt er veel meer aan dan dat alleen. Dankjewel Sabouschka, je hebt een wereld voor me geopend!Suzan

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 01 Feb 2015

Hoi Suzan, ik vind het echt super dat je uitspreekt wat velen in een eerste buikdansles met mij zullen denken. Dat soms mijn aanwijzingen "zweverig" over kunnen komen en dat mijn oefeningen op het eerste gezicht niets met buikdans te maken blijken te hebben. Dat je bij nader onderzoek dan achterkomt dat mijn aanwijzingen juist heel aards zijn omdat ze wel werken. Wat ik hier met onderzoek bedoel is onderzoeken hoe het voelt en wat die aanwijzingen in je lichaam teweeg brengen. Dat de schijnbaar niet met buikdans te maken hebbende oefeningen juist nodig zijn om die bewegingskwaliteiten, die oosterse buikdans zo mooi maken, te verwerven. Ik heb jou zien opbloeien de laatste jaren. Ik vond het zo fijn om te horen dat je op een feest lekker vrij hebt kunnen dansen. Dat dit iets was wat je vroeger nooit durfde en nu wel. Je hebt ook een heel mooie dans laten zien op onze laatste voorstelling. Dank je wel. Ik hoop je nog vele jaren te mogen begeleiden op je dansweg. Groetjes, Sabouschka

Reactie plaatsen