Buikdansoptreden in Haarlem

Buikdansoptreden in Haarlem dat hadden wij afgelopen zaterdag. Het was een groot succes. Het buikdansoptreden in Haarlem was een avondvullende afwisselende show. Je zag er solo buikdans en buikdans in groepjes.


De dames hebben hard aan hun dansen gewerkt. Van het uitkiezen van hun muziek, veel erna luisteren en erop dansen tot het samenstellen van hun kostuums.

Feed back sessies in de buikdansles

In alle buikdanslessen waren wij sinds september al bezig met feed back sessies. In een feed back sessie dans je voor de hele lesgroep voor. Ik schrijf mee tijdens jouw buikdansoptreden in de buikdansles. Daarna geef ik uitgebreid feed back. Na mijn feed back ontvang je feed back van iedereen. Een ander schrijft alle feed back voor je op. Zo ga je naar huis met heel veel waardevolle aanwijzigingen hoe je jouw buikdans nog mooier kunt maken.

Buikdansoptreden in Haarlem

Het buikdansoptreden in Haarlem begon met een buikdanseres die leek alsof ze uit een Egyptische film was gekomen. Zo mooi en sensueel. Zij werd afgelost door een groep van 5 danseressen, die in lange witte gewaden op soefi muziek, ingenieuze patronen in de ruimte maakten. Daarna kwam een buikdanseres die op “Lamma Bada”een klassieker droomachtig danste met de sluier. Als afsluiter van deze 1e blok optredens kwamen 3 buikdanseressen op een vrolijk poplied van Amr Diab. Voordat je het wist zag je een van de buikdanseressen van heel dichtbij in het publiek.

Buikdans disco

Voor wie er zelf de heupen wilde swingen was het nu tijd om de dansvloer op te gaan. Er was ook zat te eten en dte drinken.

Baladi buikdans

Baladi buikdans bij het buikdansoptreden in Haarlem zie je door 2 prachtige solo buikdanseressen achter elkaar. De eerste komt op in een glitterjurk en lijkt op een zeemeermin. Haar bewegingen zijn verfijnd en verrassend. De tweede buikdanseres komt op en staat op toneel.Je weet niet wat je ziet wanneer zij begint. Zij laat haar dans volledig uit het niets ontstaan vanuit de muziek. Zij krijgt dan ook een groot applaus. Het is een doorbraak voor haar. Daarna komt een verrassende dans met 2 buikdanseressen, sierlijk, vrolijk en spannend. Deze word gevolgd door een vakkundige stokkendans. De afsluiter is een Egyptische Sha ‘abi dans van 3 (folklore).

Haar eerste buikdansoptreden

Een jonge vrouw geeft haar eerste buikdans optreden. Zij draagt een prachtig buikdans kostuum vol met glitters. Zij word opgevolgd van een verfijnde buikdanseres die een klassieker van de legendarische Oum Kalthoum vertolkt. De verassing is dat het naar jazz muziek klinkt. Daarna dans ik zelf op een klassieker: “Aziza”. Het is van de beroemde componist Mohammed Abdoul Wabab. Vrolijk komt de volgende buikdanseres ons een Nubisch lied vertolken. Het plezier spat ervan af. Wat een geweldige uitstraling! Daarna volgt een jonge vrouw die ook voor het eerst het podium betreedt. Het is weer folklore en ze word gevolgd door 2 ervaren buikdanseressen.

Late night surprise

Voor wie is gebleven was er nog de jaarlijkse late night surprise. Een ervaren danseres laat zachtheid en kracht zien op Turkse muziek. Ik volg haar op met brandende kaarsen op mijn hoofd wat overgaat in een Egyptische Baladi vol passie. Er komt een topper met veel humor: een bruiloftslied met een zwangere vrouw. Deze is aanvankelijk in sluiers gehuld als bruid. Het buikdansoptreden in Haarlem word afgesloten door een trommelsolo. Hier komen alle buikdanseressen een voor een naar voren om zichzelf nog eens te laten zien.

Wat vond jij het leukst bij buikdansoptreden in Haarlem?

Hoe vond jij het om zelf op te treden? Zat je in het publiek dan is mijn vraag wat je het leukste aan de hele avond vond. Deel het met elkaar.Schrijf onderaan in het kader.

“I saw Sabouschka in a yearly presentation of her group of bellydancers and I was flabbergasted. What an insight: Bellydance is the most beautiful and individual dance you can dance in a group.” Aldus Leni Minderhoud. Wil nog meer lezen van wat zij te zeggen heft? Klik dan hier.

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
ZouZou
Door

ZouZou

op 10 Nov 2017

What a fantastic time.. Congratulations on this extraordinary evening filling show.. So many glorious variations on the Joy of Dancing - Belly Dancing - Bravo Bravaaaa !

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 10 Nov 2017

Thank you so much my dear Zou Zou! Yes it is all about the joy of dancing. Expressing yourself on a nonverbal level opens the door to that deep inner joy. Allowing the body to speak is what we are training. That is an essential skill next to learning belly dance.

ZouZou
Door

ZouZou

op 13 Nov 2017

Bravaaaaaaa - Ah !

Sarah
Door

Sarah

op 10 Nov 2017

Ik vind het leukste altijd de goede sfeer backstage, zien hoe iedereen zich voorbereid en omtoverd en daarna iets fantastisch neerzet op het podium. Na twee keer te hebben gedanst met veel verdrietige emotie de afgelopen jaren, vond ik het dit jaar heel fijn om vooral met veel plezier te dansen! Wat lichter en ontspannener.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 12 Nov 2017

Fijn dat je dit jaar wel met plezier kon dansen. Gelukkig maar. Ik vond het wel heel tof van je de vorige 2 jaar, dat je desondanks zo een verdrietige omstandigheid in jouw leven, toch ging optreden. Het lukte je om een emotie, die anderen zouden wegstoppen, te uiten in dans. De herkenning daarvan maakte dat je mensen diep raakte. Je kreeg daarom dan ook een groot applaus. Ja het is inderdaad leuk om backstage te zien hoe iedereen zich omtoverd om daarna iets fantasischs neer te zetten.

Claire
Door

Claire

op 10 Nov 2017

De show was schitterend mooi! Zo veel mooie buikdanseressen en zo fantastisch gedanst in mooie kostuums. Ik was nerveus voor mijn optreden in een groep. Maar na wat warming-up en oefenen met een mede danseres vond ik mijn draai. Onze dans leek heel snel voorbij te zijn gegaan. Ik verheug mij op volgend jaar. Ik hoop dat mensen foto's en video's delen met jou om terug te kijken naar de show.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 12 Nov 2017

Jullie dans was zo mooi samen Claire! Geweldig, het leek net een choreografie. Dat de tijd snel gaat betekent dat je het leuk had tijdens het optreden.

Riëtte Langendorff
Door

Riëtte Langendorff

op 29 Nov 2017

Hallo lieve mensen Helaas helaas kon ik er deze dag niet bij zijn... Vanwege een belangrijke en essentiële afspraak voor mij heeft er voor gezorgd dat ik mijn solo dans nog een jaartje uitstel. Die mooie jurk heeft een goed plekje in mijn kast en thuis blijf ik continue oefenen op een nummer van mijn favoriete zanger Ahmed Adeweya ! https://youtu.be/kcuA_TMf5X8?list=PLR8szvSZnpQro9ukmum9wcrZH-cNhBWXk Groetjes Riëtte

Kick Schut
Door

Kick Schut

op 18 Aug 2018

November 2018 dus? Kan ik komen kijken?

Reactie plaatsen