Creatiekracht vanuit je buik

Creatiekracht vanuit je buik

Creatiekracht vanuit je buik is vooral voor ons vrouwen heel belangrijk. Ik ben al mijn hele leven ermee bezig om vanuit mijn buik te leren leven. Luisteren naar je eigen intuïtie en vormgeven aan je eigen leven. Hoe kan het vormgeven aan jouw buikdans je daarbij helpen?


Buikdansen vanuit je buik doe je niet door stappen te tellen voor de spiegel. Hoe je dat dan wel leert is om steeds weer naar binnen te gaan. Eerst naar de gewaarwordingen in je lijf leren luisteren. Dan vanuit je buik, het centrum net onder je navel, gaan bewegen.

Eenzijdig leren vanuit het verstand

Creatiekracht vanuit je buik is iets wat wij door eenzijdig leren vanuit het verstand op volwassen leeftijd meestal zijn kwijtgeraakt. Je kunt deze vaardigheid wel hervinden.

Creatiekracht vanuit je buik

Wanneer je buikdanst vanuit je gevoel dan zal je de buikdans bewegingen maken vanuit die plek net onder je navel. Ik zal deze plek voortaan het “centrum” gaan noemen. In verschillende culturen heet het centrum net weer anders. In India is dat “Hara” en in de Tai Chi en Qigong heet het “Dantian”. In de yoga filosofie is het verbonden aan het 2e chakra. Als vrouw heb je op die plek je vrouwelijke organen zitten. In mijn buikdansles ga je elke week eerst in stilte naar deze plek.

De creatiekracht vanuit je buik word geactiveerd

Wanneer je bij mij komt buikdansen dan zal je jouw vrouwelijke creatiekracht gaan ontwikkelen. De creatiekracht vanuit je buik word geactiveerd door de mix van:
1.) Lichaamsbewustzijn
2.) buikdans technieken,
3.) de vrijheid om eigen bewegingen te gebruiken en
4.) de muziek voelen

Je leert buikdansen door een dans te maken die bij jou past. Je hoeft deze dans ook niet vast te leggen.Je mag hem elke keer net weer anders dansen. Zo ga je mee in de flow van het zich steeds weer veranderende moment. Alles is in beweging. Jij beweegt er steeds in mee.

Leer je dan wel buikdansen?

Leer je dan wel buikdansen? Ja je leert dan wel buikdansen. Alleen leer je het op een andere manier, tegenovergesteld aan wat onze westerse mind graag zou willen. Wanneer je leert vanuit het verstand dan kun je gelijk benoemen wat je hebt geleerd. Je kunt bewegingen die je hebt geleerd ook laten zien aan een ander. De creatiekracht vanuit je buik word op deze manier alleen niet geactiveerd. Wanneer je leert buikdansen vanuit het verstand dan weet je nooit of de bewegingen in je lijf komen te zitten. Wanneer je leert vanuit je lijf dan weet je niet wanneer je de bewegingen, die je maakt en hebt geleerd, kan benoemen. Je leert dan wel buikdansen maar vaak zonder dat je het merkt.

Hoe lang heeft het bij jou geduurd

Hoe lang heeft het bij jou geduurd voordat je de creatiekracht vanuit je buik voor het eerst hebt gevoeld? Wat raad je anderen aan om dat te mogen ervaren? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Mijn leerlingen zeggen altijd: “Bij anderen leer je techniek en bij Sabouschka leer je buikdansen.” Klik ook even hier.

Deel deze blog graag met alle vrouwen die je deze creatiekracht toewenst. Deel het met Facebook, Twitter enz.

Groetjes,
Sabouschka

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Sa'adia
Door

Sa'adia

op 24 Nov 2017

Voordat ik bij jou op les kwam, zat ik zo'n twee jaar op les. De meeste bewegingen kende ik en best goed, want ik oefende thuis elke dag. Ik had alleen geen flauw idee hoe ik al die losse bewegingen tot een dans moest maken. De vrijheid van bewegen heb ik bij Sabouschka geleerd. Ik ben een denker, dus dat heeft wat tijd gekost. Ik denk dat ik na een jaar of vier me echt kon overgeven aan de muziek. Daarin ben ik echt een trage leerling geweest.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 25 Nov 2017

Deze vrijheid hebben van jou zo een mooie danseres gemaakt Sa'adia. Het is fijn dat jij als denker en vrouw in een hoge functie een evenwicht hebt kunnen vinden door overgave aan muziek en dans.

Riëtte
Door

Riëtte

op 29 Nov 2017

Inderdaad, ik merk de laatste tijd wel dat ik me meer op mijn buik richt met concentreren. Dit is wel vreemd voor mij omdat mijn buik nou niet het deel is waar ik tevreden mee ben. Ik weet ook wel waar dat door komt; mijn buik vind ik te dik en dat doe ik zelf door te veel te snoepen en te grote maaltijden.... En omdat mijn eten altijd gemaakt wordt`door JW, kan ik daar ook NIET aan weerstaan, want hij kookt zo goed ! Mijn bewegen zal weer in gang moeten gaan, dan gaan de pondjes er weer af en vind ik mijn buik vanzelf weer aardiger ! Groet RiËtte

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 29 Nov 2017

Veel vrouwen vinden hun buik niet mooi. Ik had dat vroeger ook. Maar door buikdansen vind ik ook wat vollere buiken mooi. Ik wens je dat ook toe onafhankelijk ervan of je buik dik of dun is. Geniet dan ook van het lekker eten van jouw vriend van wat hij als ex professionele kok voor jou op tafel tovert.. Als mens moet je ook voldoende eten van het goede eten met waardevolle voedingsstoffen. Mijn motto is: eat only nutrientrich foods. Geen calorieën tellen graag! Als je al wat wil tellen tel dan bouwstoffen, fytonutrienten, vitamines en mineralen. En let op schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Eet dan bijvoorbeeld zoete bataat i.p.v. aardappelen. Voeg een klontje roomboter toe bij het eten van aardappelen (zorgt voor langzamere opname suikers). Een ga zo maar door. Dus alles zonder waardevolle voedingstoffen weglaten. Stoppen met snoepen of snoep maar eens per week. Eens per week zondigen is niet zo verkeerd. Maar stop ermee dat elke dag te doen. En wees lief voor je buik ook nu al. Accepteer hem. Dans vanuit je buik. Leef vanuit je buik.

Reactie plaatsen