Buikdans en Lifestyle
Sabouschka
Buikdans en Lifestyle
11/23/2017
2 min
4

Creatiekracht vanuit je buik

11/23/2017
2 min
4

Creatiekracht vanuit je buik

Creatiekracht vanuit je buik is vooral voor ons vrouwen heel belangrijk. Ik ben al mijn hele leven ermee bezig om vanuit mijn buik te leren leven. Luisteren naar je eigen intuïtie en vormgeven aan je eigen leven. Hoe kan het vormgeven aan jouw buikdans je daarbij helpen?


Buikdansen vanuit je buik doe je niet door stappen te tellen voor de spiegel. Hoe je dat dan wel leert is om steeds weer naar binnen te gaan. Eerst naar de gewaarwordingen in je lijf leren luisteren. Dan vanuit je buik, het centrum net onder je navel, gaan bewegen.

Eenzijdig leren vanuit het verstand

Creatiekracht vanuit je buik is iets wat wij door eenzijdig leren vanuit het verstand op volwassen leeftijd meestal zijn kwijtgeraakt. Je kunt deze vaardigheid wel hervinden.

Creatiekracht vanuit je buik

Wanneer je buikdanst vanuit je gevoel dan zal je de buikdans bewegingen maken vanuit die plek net onder je navel. Ik zal deze plek voortaan het “centrum” gaan noemen. In verschillende culturen heet het centrum net weer anders. In India is dat “Hara” en in de Tai Chi en Qigong heet het “Dantian”. In de yoga filosofie is het verbonden aan het 2e chakra. Als vrouw heb je op die plek je vrouwelijke organen zitten. In mijn buikdansles ga je elke week eerst in stilte naar deze plek.

De creatiekracht vanuit je buik word geactiveerd

Wanneer je bij mij komt buikdansen dan zal je jouw vrouwelijke creatiekracht gaan ontwikkelen. De creatiekracht vanuit je buik word geactiveerd door de mix van:
1.) Lichaamsbewustzijn
2.) buikdans technieken,
3.) de vrijheid om eigen bewegingen te gebruiken en
4.) de muziek voelen

Je leert buikdansen door een dans te maken die bij jou past. Je hoeft deze dans ook niet vast te leggen.Je mag hem elke keer net weer anders dansen. Zo ga je mee in de flow van het zich steeds weer veranderende moment. Alles is in beweging. Jij beweegt er steeds in mee.

Leer je dan wel buikdansen?

Leer je dan wel buikdansen? Ja je leert dan wel buikdansen. Alleen leer je het op een andere manier, tegenovergesteld aan wat onze westerse mind graag zou willen. Wanneer je leert vanuit het verstand dan kun je gelijk benoemen wat je hebt geleerd. Je kunt bewegingen die je hebt geleerd ook laten zien aan een ander. De creatiekracht vanuit je buik word op deze manier alleen niet geactiveerd. Wanneer je leert buikdansen vanuit het verstand dan weet je nooit of de bewegingen in je lijf komen te zitten. Wanneer je leert vanuit je lijf dan weet je niet wanneer je de bewegingen, die je maakt en hebt geleerd, kan benoemen. Je leert dan wel buikdansen maar vaak zonder dat je het merkt.

Hoe lang heeft het bij jou geduurd

Hoe lang heeft het bij jou geduurd voordat je de creatiekracht vanuit je buik voor het eerst hebt gevoeld? Wat raad je anderen aan om dat te mogen ervaren? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Mijn leerlingen zeggen altijd: “Bij anderen leer je techniek en bij Sabouschka leer je buikdansen.” Klik ook even hier.

Deel deze blog graag met alle vrouwen die je deze creatiekracht toewenst. Deel het met Facebook, Twitter enz.

Groetjes,
Sabouschka

 

Reacties
Categorieën