Heb jij al goede voornemens ?
01 januari 2015 

Heb jij al goede voornemens ?

Nieuw Jaar

Het nieuwe jaar is net begonnen. Veel mensen hebben nu weer goede voornemens. Het jaar is fris en nieuw en je gaat enthousiast en met veel daadkracht bedenken wat je nou echt dit jaar graag wilt.

Goede voornemens

Weet je wel hoe het zit met de meeste goede voornemens? Na 3 weken ben je ze alweer kwijt. Toch kun je er iets aan doen om je goede voornemens realiteit te laten worden.

Bedenken is de eerste stap

Bedenken wat je graag wilt bereiken dit jaar is de eerste stap. Prioriteiten stellen is de tweede stap. Het kan daarbij wel zo zijn dat je opeens hele andere prioriteiten gaat stellen dan dat je gewend bent. Iets wat je eerder als overbodige luxe beschouwde is misschien opeens op de eerste plaats. Een plan maken en deze dan besluitvaardig uitvoeren is de volgende fase.

Je hebt focus nodig

Je hebt focus nodig. Als ik iets wil overwinnen wat ik moeilijk vind dan zorg ik eerst voor tijd en ruimte.

Mijn geheim

Mijn geheim in 4 eenvoudige stappen:
1.) Het creëren van tijd en ruimte staat op de eerste plaats.
2.) Dan plan ik betreffende acties in mijn agenda.
3.) Ik zorg ervoor dat ik tot dit tijdstip alles in huis heb wat ik voor de uitvoering van mijn plan nodig heb.
4.) Als er dingen zijn die ik nog moet weten dan heb ik me van tevoren al ingelezen.

Focus en daadkracht

Door al deze voorbereidende acties verscherpt mijn focus en verhoogt zich mijn daadkracht.

Een plan maken

Dan maak ik een plan. Ik verdeel het plan in eenvoudige behapbare stappen. Dat zodat ik er zin in krijg om het plan uit te voeren.

Uitvoeren van je plan

Het uitvoeren van je plan is nu een kinderspel. Je bent goeds voorbereidt. Je hebt de stappen goed geplant. Dan staat niets meer het slagen van je plan in de weg.

Feliciteer jezelf

Feliciteer jezelf voor de kleine successen. Bij elke kleine stap die je hebt behaalt feliciteer je jezelf. Gun jezelf je lievelingsmuziek, – boek, -blad of -film. Of bel een vriend of vriendin om dit met hem of haar te delen of spreek gelijk met elkaar iets leuks af.

Benieuwd

Ik ben wel erg benieuwd wat jij jezelf wenst voor het nieuwe jaar. Waarnaar jouw focus dit jaar uit zal gaan dat vind ik leuk om te horen. Wat wil jij graag in het nieuwe jaar? Deel het met elkaar. Schrijf graag  onder in het kader.

Deel deze blog met je netwerk op Face book, Twitter, Google en LinkedIn en door de link door te sturen.

Opdat jij gaat stralen!
xxx
Sabouschka

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Femy
Door

Femy

op 01 Jan 2015

Gelukkig nieuwjaar Sabouschka en alle mededanseressen! Ik heb niet perse goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar het was fijn om tijdens mijn kerstvakantie weer even tijd te hebben om na te denken over wat graag wil voor mezelf. Fijn dat je me er met deze blog aan herinnert dat ideeën uiteindelijk alleen maar ideeën blijven zonder een goede voorbereiding en een plan. Mijn valkuil is altijd het plan, omdat het me vaak niet lukt om een realistisch plan op te stellen. Dus misschien is dat bij deze een goed voornemen: proberen plannen te maken die haalbaar zijn, zodat ik er echt zin in krijg om eraan te beginnen, zoals je beschrijft! :)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 01 Jan 2015

Jij ook een gelukkig nieuw jaar toegewenst Femy! Fijn dat je gaat voornemen om een plan te maken met kleine haalbare stappen. En telkens bij het behalen van zo een kleine stap ga je vieren!

Riëtte
Door

Riëtte

op 02 Jan 2015

De aller aller beste wensen voor iedereen ! Mijn voornemens voor dit jaar wat betreft belly dancing is het voortzetten van de stappen die ik vorige jaar al heb genomen en die goed vol te houden zijn; elke ochtend bij het opstaan begin ik lekker rustig met een aantal c-curves, tot ik voel dat alles weer goed op zn plek zit na het slapen... Daarna doe ik het voetrollen en dat voelt zo fijn dat ik daarna vaak meteen de muziek opzet en wat ga improviseren/dansen. Ondertussen heb ik al veel bellydance muziek en kan ik die ook afwisselen in verschillende genres. Het leukste vind ik nog steeds de accordeon muziek ! Groetjes Riëtte

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 02 Jan 2015

Wat leuk dat je gelijk na het opstaan een aantal c-curves doet, gevolgd door het golven van de voeten. (Voor wie die oefeningen niet kent: ze staan helemaal uitgeschreven in mijn E boek.) Super dat dit dan zo goed voor je werkt dat je zin krijgt om te buikdansen. Dat zijn inderdaad goede voornemens in kleine overzichtelijke en haalbare stappen. Ga lekker verder zo!

Else
Door

Else

op 02 Jan 2015

Iedereen een heel fijn, soepel, sierlijk, gezond en voorspoedig, bruisend 2015 gewenst!! Met veel blijheid en lachen. Mijn voornemen is nog veel meer te genieten van alles wat er is en wat zich aandient.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 02 Jan 2015

Wat een mooie wens en voornemen Else!

Sarah
Door

Sarah

op 04 Jan 2015

Ik wens ook iedereen een heel gelukkig nieuwjaar! En dat er maar veel gedanst kan worden. Ik heb al zin in het volgende optreden :)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 Jan 2015

Wat een goede wens Sarah! Dansen gaan we het hele jaar door. Dans je leven! Leuk dat je er zin in hebt in het volgende optreden. Ik verheug me er ook op om samen op te treden bij de Shisha party in Utrecht.

Reactie plaatsen