Herontdek je sensualiteit door oriëntaalse dansexpressie
17 december 2021 

Herontdek je sensualiteit door oriëntaalse dansexpressie

Herontdek je sensualiteit door oriëntaalse dansexpressie. Voel je je lichaam soms alleen maar dan wanneer je ergens pijn hebt?

Dan ben je het plezier wat je lichaam je kan geven wel een beetje kwijtgeraakt. Dat kun je terug veroveren door zelf vergeten en vol overgave te buikdansen. Kom buikdansen en druk je eigen emoties uit in je dans. Juist nu in tijden van de lockdown is dat dubbel belangrijk. Weet je niet hoe je dat moet gaan doen? Laat je dan door mij coachen en door je medecursist inspireren.

Sensualiteit door plezier 

Sensualiteit verkrijg je door het plezier wat je beleeft aan je lijf. In de natuur zijn helpt enorm. Lekker struinen door de duinen zonder doel.  Of op blote voeten in het gras in de tuin lopen. Naar de sauna gaan en dan uit de hitte naar buiten in de kou. Voel het tintelen.  Na de warme douche een koude douche nemen in de ochtend. Geef elkaar eens een massage. Je kunt ook een professionele massage nemen. Luister naar mooie muziek en dans mee als een ongetemde vrouw.  Schilder iets met felle kleuren. Of herontdek je sensualiteit door oriëntaalse dansexpressie.

Leren van kinderen

Heb je zelf kinderen? Speel eens met hun. Zijn er geen kinderen in je omgeving? Kijk dan hoe zij spelen terwijl je buiten op een bankje in een speeltuin zit. Peuters en dreumes in het bijzonder leren je weer om niet meer na te denken over je houding. Wanneer kinderen net leren zitten hebben ze vanuit zichzelf een goede houding. Probeer maar eens om zo te zitten met het gewicht gelijkmatig verdeelt over beide zitknobbeltjes.  Trek wel eerst de zitbotten naar achteren en naar buiten met je eigen handen. Dan heb je een goede ondergrond. Zit verder gewoon los en ontspannen. Laat je gewicht lekker zakken. Hoe voelt dit? 

Herontdek je sensualiteit door oriëntaalse dansexpressie

Spelen met beweging totdat je ze beheerst

Heb je ooit naar dreumes gekeken die de hele dag oefenen met leren lopen? Dat doen ze ook daarvoor met andere bewegingen op de grond. Ze zijn dan net dansers. Ze gaan maar door totdat ze het kunnen. Ze doen dit wel spelenderwijs en zonder na te denken. Wanneer je dit als volwassene weer leert te doen dan laadt je je batterijen enorm op.  Daarnaast kun je ontzettend veel plezier. ervaren. Herontdek je sensualiteit door oriëntaalse dansexpressie.

Sensualiteit tijdens lockdowns

Luister naar wat relatietherapeut Esther Perel zegt over hoe belangrijk sensualiteit is in moeilijke tijden. We zitten weer in een gedeeltelijke lockdown. Dat is best moeilijk voor veel mensen. Sensualiteit geeft je de kracht om dit te doorstaan. Het is de levenskracht die je laat stromen. 

Hoe hervindt je jouw eigen levenskracht? 

Wanneer je je lichaam opent dan komt deze levenskracht weer op gang. Dan kom je weer in de flow. Vitaliteit, creativiteit en spontaneïteit is het gevolg. Dit houdt je levendig ook in donkere tijden. Daarom maken we muziek, dansen we, schilderen we of gaan we naar de vrije natuur wanneer we ons niet lekker voelen. Dansen is bijzonder effectief en wordt in deze video dan ook vaak genoemd. Herontdek je sensualiteit door oriëntaalse dansexpressie. Kom daarom vanaf januari 2022 gelijk meedoen met de buikdanslessen. 


Zelfzorg iedere dag is zoals een harnas tegen slechte tijden. Dat helpt je tegen afstomping en psychisch lijden. Zelfzorg in deze zin is wel verbonden met plezier beleven.  Dansen vol overgave is een fantastische manier van zelfzorg waarbij je plezier beleeft. Herontdek je sensualiteit door oriëntaalse dansexpressie. Kom meedoen met de buikdanslessen in het nieuwe jaar. 

Wat kun je doen om weer plezier aan je lichaam te beleven?  

Ga iets doen wat je vanuit je gevoel gaat doen. Iets met lichaamsbewustzijn en fysieke expressie. Misschien is oriëntaalse dansexpressie iets voor jou?  Luister wat dit voor Dini, betekent,  een hoogopgeleide vrouw van 56: 

Nadat Dini zichzelf introduceert laat ze weten wat het is dat deze levenskracht weer gaat stromen. Je vindt dit tussen  1, 08 en 1,.56 minuten. Heb je geen tijd  luister dan alleen naar deze minuut.  

Wat helpt jou om je sensualiteit te herontdekken?

Wat helpt jou om weer levensvreugde te ervaren? Dat desondanks dat je de hele tijd moet thuiswerken? Deel het met elkaar. Schrijf onderin in het kader. 

Herontdek je sensualiteit door oriëntaalse dansexpressie

Geef jezelf een kerstcadeau. Schrijf je nu in om te komen buikdansen van binnenuit! 

Buikdans cursus eens per maand overdag op zondag

Vanaf 9 januari 2022 beginnen we weer live op zondag overdag eens per maand in vaste groep. We zijn terug in onze vorige fijne yoga studio Akasha! Met als bijkomende luxe gratis parkeren op zondag direct voor de deur! Kik hier voor meer informatie of om in te schrijven.

Buikdansles via zoom

Wil je liever wekelijks buikdansles? Kom dan meedoen met de online cursus vanaf 12 januari?  Klik dan hier 

Buikdansles in Haarlem

Of kom naar Haarlem vanaf 13 januari 2022.  voor meer informatie klik hier..

Schrijf je snel in en ontvang de korting. De korting ontvang bij inschrijven voor de kerst .  

Ken je iemand die niet zo lekker in haar vel zit? 

Ken je iemand die je toe wenst om zichzelf weer goed te voelen? Fijn wanneer je deze blog wil delen met je netwerk op WhatsApp of Facebook. 

Fijne dagen en een gelukkig nieuw jaar vol levenskracht

Ik wens je fijne dagen toe en ook alvast een gezond, welvarend en gelukkig nieuw jaar vol nieuwe levenskracht!

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Thera
Door

Thera

op 19 Dec 2021

Wat ik fijn vind aan de lessen van Sabouschka is, dat ze veel verschillende dingen doet. Het meest vreugde geeft mij de dansimprovisatie, trommelsolo in een kring, waarbij je elkaar ahw uitdaagt en - de laatste keer - lang dansen op Nubische ritmes. Bij de dansimprovisatie komt je eigen creativiteit andersmans creativiteit tegen en dat leidt vaak tot iets nieuws qua dans maar ook qua saamhorigheid. Trommelsolo en dan met 3 mensen binnen in de kring geeft mij nieuwe energie. De muziek en de dansbeweging bij de Nubische ritmes brengen me in een heerlijke, vrije cadans. En dan heb ik het nog niet eens gehad over authentic movement. Waarbij ik goed in mijn lichaam kom en dat voelt heerlijk.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 08 Jan 2022

Wat fijn Thera wat je hier beschrijft. Ja de eigen creativiteit komt de creativiteit van een ander tegen. Dat geeft je vleugels. En je komt samen vanuit eigenheid. Authentic movement dat is mijn lieveling manier van dansles geven. Daarbij wordt het plezier aan je eigen lichaam weer opgewekt.

Reactie plaatsen