Vol energie door de buikdansles

Vol energie door de buikdansles. Hoe verkrijg je nou die sprankelende energie? Is het door het buikdansen alleen? Niet helemaal.

Er is een groot verschil tussen buikdans van buitenaf of van binnenuit. Afgelopen donderdag was de eerste buikdansles in Haarlem na 3 weken zomerpauze. Een aantal van mijn leerlingen waren al langer niet meer naar de les geweest. Ik zag dat aan hun houding. Sommigen kwamen wat stijfjes binnen. Geleidelijk aan zag ik deze stijfheid als het ware wegsmelten. Binnen een half uur was iedereen weer soepel. Wat was het geheim?

Bodymemory

Mijn oefeningen voor voeten en benen gedaan met specifieke aanwijzingen. Gewicht geven. Zinken naar de aarde. Geef jezelf over aan de aantrekkingskracht van de aarde. En dan is er vooral ook het bodymemory. Alles wat je eerder in de les hebt geleerd is gewoon in je cellen opgeslagen. Daar hoef je je niet meer druk om te maken. Het lichaam herinnert zich souplesse! Het is zo eenvoudig, de setting van de les, de andere vertrouwde deelnemers, de oefeningen, mijn begeleidende stem, de muziek en het feit dat je omgeven bent van allemaal vrouwen die zelf vanuit het creatieve proces zichzelf uitdrukken bij het buikdansen. Daardoor wordt je vol energie door de buikdansles.

De uitnodiging voor vrije expressie

Dan is er het moment in de buikdansles waarop ik niet meer corrigeer. Dan komt muziek en is er de uitnodiging voor de vrije expressie. Een half uur ononderbroken stevig met hun gedanst. En dan wel in de kring. Iedere vrouw danst op haar eigen manier. Je bent vrij daarin welke laag van de muziek je vertaald. Of je de meer rustige onderlaag pakt of de oppervlakte die vaak sneller is. Ook welke beweging je waar inzet is je vrije keuze. Hoe lang je eenzelfde beweging herhaalt of nieuwe bewegingen inzet. Al dat mag je zelf kiezen waarbij de uitnodiging is dat je jouw gevoel volgt. Het gevoel wat je krijgt van de muziek en de beweging. Vol energie door de buikdansles verkrijg je daardoor.

Vol energie door de buikdansles

In mijn buikdansles krijg je ontspanningstechnieken aangereikt. We beoefenen mindfulness. Dat doen we al lang voordat dit bekend werd. Zo heb je veel aandacht voor je lichaam. Hoe sta je ontspannen? Beweeg je met minimale inspanning en verkrijg je maximaal resultaat? Dans je ontspannen? Op deze manier boor je een bron aan die vol zit met energie. Je begint te sprankelen. Het verstand volgt het lichaam i.p.v. andersom. Alleen daarvan krijg je al waanzinnig veel energie.

Vol energie door de buikdansles

Sprankelende energie

Hoe verkrijg jij sprankelende energie? Kom je moe of vol energie weer thuis na de buikdansles? Weet je ook waarom dat zo is? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Ook zin in sprankelende energie?

Heb je zin in om te dansen, jezelf uit te drukken en wil je weer sprankelende energie?  Kom dan meedoen met een van mijn buikdans cursussen. Vanaf 22 september kan dat online, vanaf de 23e in Haarlem en op 26 september start ook de jaar training eens per maand op zondagmiddag in Utrecht weer.

Speciale kortingsactie

Ga je voor 1 september inschrijven en ontvang de korting van de speciale actie!

Delen

Deel deze blog met je netwerk van vriendinnen via Facebook, WhatsApp en door de link door te sturen.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
annemieke
Door

annemieke

op 27 Aug 2021

Lang geleden begonnen met buikdansen bij Sabouschka. Natuurlijk met de gedachte een beetje sensueel te leren bewegen op muziek. Al gauw begon het loskomen en ontspannen veel belangrijker te worden, waardoor mijn intuïtieve dansbewegingen vanzelf komen. Ik dans graag met mijn ogen dicht. Zo kom ik dieper in de beweging.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 27 Aug 2021

Loskomen en ontspannen zijn onontkoombare voorwaardes om sensueel te kunnen bewegen. Fijn dat je dat (de weg) veel belangrijker vind dan het resultaat.

Reactie plaatsen