Meer bewegen door plezier aan je lijf beleven
02 januari 2020 

Meer bewegen door plezier aan je lijf beleven

Meer bewegen door plezier aan je lijf beleven. Kan dat? Natuurlijk kan dat. Wat ervoor nodig is dat je een vorm van beweging vindt waarbij je plezier beleeft. 

Kan je dan ook plezier beleven aan je lijf wanneer je dik bent? Of wanneer je al wat ouder bent? Moet je niet mooi zijn in de zin van de geldende schoonheidsnormen? Ik kan je verzekeren dat je plezier kan beleven aan het lichaam dat je nu hebt. Dat je met het lichaam dat je nu hebt zo soepel kan worden dan een kat. Luister ook naar wat Dinie erover te zeggen heeft:

Begin van je eigen lichaam te houden

Laat los wat de massa media je influisteren over hoe je moet zijn om je mooi te voelen. Begin van je eigen lichaam te houden. Kijk niet in de spiegel maar voel je lijf. Ga eens weer naar de sauna. Neem je lijf waar wanneer je net met koud water hebt afgespoeld. Beweeg eens sensueel naar muziek. Doe net als toen je jong was en danste in een club.

Wedden dat je jezelf mooi gaat voelen?

Dans je op deze manier thuis ga dan laten komen wat komt. Ga volledig op in de muziek. Maak je niet druk om welke bewegingen je maakt en hoe vaak je deze herhaalt. Ga volledig voor je genot. Wedden dat je jezelf heel mooi gaat voelen? Meer bewegen door plezier aan je lijf beleven doet dat met je.

Meer bewegen door plezier aan je lijf beleven

Meer bewegen door plezier aan je lijf beleven

Wanneer je zo in de muziek opgaat en danst dan ben je al behoorlijk aan het sporten. En zelfs zonder dat je het merkt. Je traint je lichaam zonder inspanning. Hoe komt dat? Omdat het LEUK is. Je beleefd plezier aan je lijf. Zo is meer bewegen door plezier aan je lijf te beleven.

Meer bewegen door plezier aan je lijf beleven

Precies zo ga je bij ons leren buikdansen. Ook dat gebeurt er zonder dat je het merkt. We voeden het lichaam als het ware met danstechnieken. Daarna laat je ze weer los. Net zoals bij het eten. Je maakt  jezelf toch ook niet druk of en hoe je het eten verteert?

Buikdansen van binnenuit

Het enige nadeel is dat je denkt dat je niets leert. Dat zegt dan je verstand. Tot je van andere vrouwen uit de groep hoort hoe veel progressie je al hebt gemaakt. Uiteindelijk is dat een mooi bijverschijnsel. Het gaat erom dat je een vorm van bewegen vindt waar je ontiegelijk veel plezier aan beleefd. En je leert bij het buikdansen van binnenuit wel degelijk buikdansen. Je leert het snel en grondig met alle cellen van je lijf.  Overtuig je zelf. Neem even 2 minuten en kijk naar al die mooie buikdanseressen die ik heb opgeleid door mijn methode van het buikdansen van binnenuit:

 

Wat helpt jou om plezier aan je lichaam te beleven?

Wat helpt jou het meest om weer plezier aan je eigen lichaam te beleven? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Heb je ook goede voornemens?

Wil je weer fit, slank en zo soepel als een kat worden? Kom dan meedoen met een van onze buikdans cursussen. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Ik wens je een gelukkig nieuw jaar en dat je goede voornemens dit jaar volhoudt.

Vergeet niet om deze blog te delen met je netwerk op Facebook en WhatsApp.

Groetjes,
Sabouschka

 

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Jell.
Door

Jell.

op 03 Jan 2020

Leuke compilatie! Inspirerend!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 Jan 2020

Dank je wel.

Claire
Door

Claire

op 03 Jan 2020

The film is a great compilation of the show last fall. I look forward to moving and dancing with you all again. I notice that when I don't have classes, I get a lot less movement and get stiff muscles.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 Jan 2020

Yes I love it as well! You were amazing Claire! You became such a dazzling good dancer and performer. I'm proud of you. You really took the audience with you. With your strong presence, joy and humor. I can image that you do need class to remain flexible. It is the best way to become flexible. You can see with evertybody in my class. No matter what age or bodyshape. Me too I am looking forward to see you all soon again and bellydance with you. Belly dance classes in Amsterdam start again the 15th of january 2020.

Annemieke
Door

Annemieke

op 03 Jan 2020

Altijd fijne lessen Sabouschka. En wat dat sporten betreft; Regelmatig voel ik na de workshop spieren waar ik geen weet van had, dat ze in mijn lichaam aanwezig zijn.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 Jan 2020

Dank je wel voor je complimenten. Leuk om te horen Annemieke. Ja we trainen de dieper gelegen spieren. Spieren die dichtbij het bot liggen. Dat zijn de core muscles. Door mijn oefeningen vooraf in combinatie met het buikdansen heb je een soortgelijk effect dan bij Pilates. Dat je spieren voelt waarvan je niet eens wist dat je ze hebt.

sophia Gulmetov
Door

sophia Gulmetov

op 09 Jan 2020

Het dansen bij Sabouschka is heel goed voor mijn lichaam en geest. De dag erna ervaar ik dat ik meer aanwezig ben in mijn lichaam. Een meer ontspannen gevoel, wat heel prettig is. Samen dansen met de andere vrouwen is ook heel gezellig en geeft een gevoel van saamhorigheid! Ik ervaar de lessen als heel plezierig en waardevol!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 09 Jan 2020

Wat lief wat je schrijft Sophia. Zo fijn om te horen dat je helemaal lekker in je lijf voelt de dag daarna nog.

Milou
Door

Milou

op 09 Jan 2020

Het is nooit in mij opgekomen dat het voor de buikdanslessen belangrijk is hoe je eruit ziet. Het gaat voor mij tijdens de lessen om het bewegen zelf. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik dit lastiger vind om los te laten tijdens een show. Dat is ook een van de redenen dat ik het lastig vind om filmpjes terug te kijken. Gelukkig durf ik wel de stap te nemen om mee te doen en kan ik op het podium zelf wel genieten.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 09 Jan 2020

Wat goed dat dat nooit in je opgekomen is. Ik denk alleen dat sommige vrouwen daar wel last van hebben. Het gaat inderdaad om het bewegen zelf en niet om het uiterlijk. Gelukkig kan je wel genieten van het optreden wanneer we een show geven. Het komt nog wel dat je jezelf terug kan zien op de film. Dat is erg wennen in het begin. Je bent een mooie vrouw. Ik wens je toe dat je dat op een dag zelf kan zien.

Reactie plaatsen