Plezier aan je lijf in buikdans versterkt je immuunsysteem

Plezier aan je lijf in buikdans versterkt je immuunsysteem

Plezier aan je lijf in buikdans versterkt je immuunsysteem. In een tijd van een pandemie is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Al ben je misschien al ingeënt zo is het toch raadzaam om nog extra maatregelen te nemen om je immuunsysteem te versterken.  Anderhalf uur per dag plezier aan je lijf in buikdans versterkt je immuunsysteem. Waarom is dat? Lijfelijkheid brengt je 3 hersenhelften in balans. In onze super snelle en efficiënte tijd zitten de meeste mensen alleen maar in hun hoofd. Hoe moeten je lichamelijke functies dan goed blijven werken? Heeft het beleven van lijfelijkheid niet ook een positieve invloed op stress?

Ont stressen

Naast pure echte voeding, voldoende daglicht en slaap op het juiste tijdstip moet je ook ervoor zorgen dat je geen tekorten in stand houd. Met name vitamine D, C, A, ijzer en zink zijn voor je immuunsysteem belangrijk.  Verder gaat het erom te ont stressen.

Plezier aan je lijf in buikdans versterkt je immuunsysteem

Uit je hoofd en in je lijf

Kom uit je hoofd en in je lijf. Wanneer je dat daadwerkelijk lukt dan kom je in balans. Je laadt je batterijen weer op. Diepe ontspanning ervaar je tijdens een activiteit. Plezier aan je lijf doet je ontspannen. Maar hoe ervaar je plezier aan je lijf? Je zou in je bikini in de zon kunnen liggen op elke zonnige dag. Ik heb het hier niet over bakken in de zon. Een kwartier of half uur lekker genieten van de zon. Je romp vitamine D laten opslaan. Recreatief fietsen, wandelen of zwemmen. Intimiteit uitwisselen met je partner mits je er een hebt. Een massage laten geven. Buikdansen vanuit je gevoel.  Dat is buikdansen zonder de prestatie dat je steeds maar nieuwe bewegingen moet gaan leren. Danstechnieken leer je sowieso wanneer je maar naar de buikdansles blijft komen. Dan kan je aandacht richten op plezier maken met je lijf.  Dat noem je procesgericht leren buikdansen. Plezier aan je lijf in buikdans versterkt je immuunsysteem.

Alleen maar last van je lijf als je ziek bent?

Kan je dan ook plezier beleven aan je lichaam? Dat laat Dinie hier weten. Heb je weinig tijd spring dan gelijk naar 1.09 minuut en luister tot 2.57 minuut.

“Ik werk heel veel met mijn verstand. Daarbij denk ik veel. Heb altijd het gevoel dat ik een hoofd ben met een soort wormvorming aanhangsel. En dat wormvormig aanhangsel is mijn lijf. Daar heb ik alleen maar last van als het ziek is of niet doet wat ik wil.  Plezier van je lijf komt vaak niet in mij op. Al in de eerste les merkte ik dat zij mij in haar lichaam zet.” Bekijk  de film om te horen wat Dinie verder nog zegt.

Plezier aan je lijf in buikdans versterkt je immuunsysteem

Waarom versterkt plezier aan je lijf in buikdans je immuunsysteem? Het neemt als het ware de druk weg van je bijnieren. Je bijnieren zijn de klieren die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van de stresshormonen.  Je bijnieren zitten als kapjes boven je nieren. Wist je al dat deze zijn net als batterijen? Dat als je die te veel hebt gebruikt leeg raken? Wat gebeurt er dan in je lijf? Dan vermindert juist de productie van cortisol.  Misschien denk je dat dat wel goed is. Dan vergeet je wel dat cortisol ene natuurlijke ontstekingsremmer is die we nodig hebben. Met een tekort aan cortisol zal de chronische ontsteking toenemen.  dat is slecht voor je huid en uiterlijk en voor je gezondheid.

Functional medicine

Peter Aelbrecht, een Belgische arts benadrukt dit aspect in zijn interview na 30 minuten. Heb je geen tijd om naar het hele interview te luistern spring dan gelijk naar 30 minuten. Je hoeft dan ook niet perse tot het einde te luisteren. Zijn uitleg als arts over anderhalve uur lijfelijkheid per dag vind ik heel helder. Alleen buikdansen van binnenuit mist nog in zijn lijstje aan mogelijkheden om lijfelijkheid te bevorderen.

Wat helpt jou om plezier aan lijfelijkheid te bevorderen?

Welk aspect van de buikdansles helpt jou het meest om plezier aan je lijf te beleven? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Een begin maken aan plezier beleven aan je lijf?

Geen zin om naar de buikdanslessen te komen en wil je toch al een begin maken met plezier aan je lijf beleven? Ga dan mijn E-book downloaden. Dit zit boordevol met tips. Ook beschrijft het een aantal van mijn oefeningen die we in de buikdansles doen voordat je gaat dansen.

Ken je iemand die je wilt redden voor een burn-out?

Geef haar dan mijn E-book cadeau.  En deel deze blog met je netwerk op Facebook, WhatsApp en door de link door te sturen.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Femy
Door

Femy

op 23 May 2021

Hoi Sabouschka, Om plezier aan mijn lijf te beleven is het voor mij vooral belangrijk dat ik het idee loslaat dat ik moet presteren, dat ik ergens aan moet voldoen. Ik heb dit beetje bij beetje leren loslaten, vooral doordat jij geen spiegels gebruikt tijdens de fysieke lessen. Daardoor heb ik geleerd meer te focussen op hoe mijn lijf en de bewegingen voelen, in plaats van hoe het eruit ziet. Ook hebben de authentic movement lessen daar aan bijgedragen. Het idee dat je mag doen wat goed voelt, dat niets moet. Wanneer die kritische gedachtes op de achtergrond raken of zelfs verdwijnen, is er veel meer ruimte om te genieten! Inmiddels ben ik zo gewend aan het ontspannen en loslaten tijdens jouw lessen, dat ik al begin te gapen zodra we met de eerste oefeningen beginnen (voeten afrollen!) Tijdens het dansen is het heerlijk om lekker in de muziek te duiken, dat geeft veel zoveel plezier. Of juist de bewegingen/energie van een mededanseres te volgen en me daardoor te laten inspireren, ook heel fijn! Groetjes, Femy

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 May 2021

Wat fijn dat het zo een groot effect heeft dat we geen spiegels in de dansles gebruiken. Dat is exact wat ik ermee beoog. De beweging voelen i.p.v. erna kijken. Je innerlijk oordeel loslaten en er gewoon zijn. Yes wanneer de kritische gedachtes over jezelf naar de achtergrond verdwijnen opent er een wereld voor je. Dat is dan puur genieten van je lijfelijkheid tijdens het buikdansen! En ook dat is dan een leerproces. En wel een leerproces waarbij je tegelijkertijd je batterijen weer aan het opladen bent. Omdat je bezig bent vanuit een ik- eigen zijn.

Els
Door

Els

op 24 May 2021

Beste Sabouschka, Ik vind de lessen altijd heel prettig. Voor mij zijn die twee uur precies wat ik nodig heb. Ook - en misschien wel vooral - als ik moe ben, rust ik al het ware uit door je lessen. Vooral door je stimulatie om op je eigen manier te bewegen. Als aanbeveling zei Lieke ooit tegen mij: "Door de lessen van Sabouschka leer je beter dansen". Achteraf kan ik dat alleen maar beamen. Voorlopig ga ik dus heel graag door met je lessen.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 24 May 2021

Zo leuk Els dat je aangeeft dat je juist dan wanneer je moe bent baat hebt bij mijn buikdansles. En waardoor dat met name komt. Fijn dat je daarin uit kunt rusten. Dat is ook exact wat ik ermee beoog. Dat je weer in balans komt en je batterijen oplaadt. En dat tegelijkertijd aan het sporten bent. Want dans is topsport. Wat lief wat Lieke toen tegen je zei. En dat je dat beaamt. Zo fijn om te horen dat je zeker wel doorgaat met de online buikdanslessen op woensdagavond.

Reactie plaatsen