Een nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht
02 juli 2020 

Een nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht

Een nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht. Aanstaande zondag is het zo ver. Onze cursus van workshops op de zondagmiddag eens per maand in vaste groep gaat weer van start.


Nu is het alleen maar voor huidige leerlingen. Dat om de door Corona gemiste workshops in te halen. Vanaf 20 september begint er weer een nieuwe cursus.

Een nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht

Wij beginnen weer en verhuizen naar een nieuwe studio. Het is Yazila’s studio Al Hambra op de Catharijnesteeg 6 in Utrecht. Vanaf Utrecht centraal loop je ernaartoe via de uitgang Hoog Catharijne. Je loopt langs de dom en de Mariaplaats door het middeleeuwse gedeelte van de stad. Kom je met de auto, dan parkeer je op zondag gratis buiten de Singel. Van buiten lijkt het gebouw wel middeleeuws.

Binnen waan je jezelf in een oosters paleis

Binnen waan je jezelf in een oosters paleis. Het is namelijk een studio voor oriëntaalse dans. Helemaal in oosterse sfeer. Door de hele inrichting heb je het ideale interieur om te buikdansen. Met oosterse lampen en kussens.

Een nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht

Het corona-protocol in de nieuwe studio voor de buikdansles in Utrecht

Wil je komen dansen laat me dat dan  per mail weten zodat ik weet hoeveel mensen er zijn. Er mogen maximaal 10 vrouwen meedoen. Dat zodat we de 1,5 meter afstanden kunnen waarborgen.

Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les. Kom gefaseerd binnen met inachtneming van de 1,5 meter afstand.

Mondkapjes in de wandelgangen

Vanaf dinsdag 1 december gaat de nieuwe tijdelijke wetgeving in aangaande de mondkapjes plicht. Voor de danssector betekent dit ook dat er verplichtingen ontstaan. Mondkapje op bij binnenkomst, tijdens de dansles / dansles geven mag deze af. Naar toilet gaan tijdens dansles, mondkapje op. Na dansles weer mondkapje op. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Laat je mondkapje echter niet slingeren in de zaal. Bewaar deze in een plastic zakje en leg het plastic zakje neer.

Je eigen eten en drinken voor de dag zelf meenemen

Kom bij voorkeur in trainingskleding. Anders omkleden beneden in de studio; iedereen op een bankje ver uit elkaar. Neem een flesje water mee evenals je eigen eten en drinken voor de dag. Het is niet toegestaan om thee te zetten of om kopjes van de studio te gebruiken. Je eigen thermoskan met je eigen thee en eigen kopje mag wel.

Voel je je niet lekker, ( hoesten, verkouden koorts etc.) of heb je familie of partner e.d. die ziek zijn, blijf dan thuis.

Handen ontsmetten

Bij binnenkomst handen ontsmetten bij het pompje in de hal van de studio. Je gaat de zaal in aan de kant van de spiegelwand en legt je spullen op de banken achter. Je verlaat de zaal via de muurkant en langs de bar.

VEILIG. DANSEN IN DEZE GEKKE TIJD- Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de Dansondernemers

 • Maximum 10 dansers per groep inclusief docent om 1.50 meter te garanderen.
 • Aanmelden verplicht, inhalen alleen in overleg
 • Bij een lockdown schuiven de lessen op en er zijn 5 vakantieweken om in te halen. Voor wie wil is er ook zoom.
 • Dansen in een veilige omgeving. Tussen de lessen door wordt de studio ontsmet, vloer, banken, bar, trapleuningen.

Frisse lucht van buiten

 • Er is een goed ventilatiesysteem.Lucht in de studio wordt afgezogen en frisse lucht van buiten naar binnen geblazen. Geen circulatie.
 • Er zijn 10 luchtroosters, 8 aan de kant van de kleine spiegels en 1 bij de bar en 1 in het keukentje.
 • Een touches dispenser bij binnenkomst in mijn hal bij de trap en beneden .Je kunt handen (voeten) ontsmetten.
 • Beneden omkleden en kleding e.d op de bank.

Wanneer blijf je thuis?

 • bij verkoudheid, keelpijn, griep, koorts of bij zieken in je naaste omgeving blijf je thuis.
 • kom kort voor de les naar de studio.
 • Kun je een keer niet naar de studio komen dan is er de mogelijkheid vanuit thuis met zoom mee te doen op woensdagavond.
 • Neem flesje water mee

Klein team maakt het dansen in de studio veilig

Wij hebben een vaste locatie en een klein vast team in een grote studio. Dus geen studio waar ieder uur of iedere week andere mensen komen. Er is een goed overzicht op en handhaving van de hygiëne.

Hoe vind je het studio waar je nu danst?

Hoe vind je de studio waar je nu danst of gaat dansen? Je mag ook antwoorden wanneer je niet in Utrecht en wel in Haarlem, Amsterdam of Zaandam danst. Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Eens per maand op zondagmiddag in vaste groep

Zin om ook mee te doen met de jaartraining mindful buikdansen eens per maand op zondagmiddag in vaste groep?  Kom dan meedoen in Utrecht.  Er is nog maar 1 pek beschikbaar.  Want door de beperkingen in aantallen is er sneller kans dat je op de wachtlijst komt.  Heb je interesse? Of wil je alvast meer informatie? Klik dan hier.

Deel deze blog graag met je netwerk op Facebook enzovoorts.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Sa'adia
Door

Sa'adia

op 02 Jul 2020

Wow, wat een mooie studio in Utrecht. In Haarlem hebben we ook niets te klagen. Een mooie grote zaal met een fijne dansvloer. Ik verheug me op daar weer samen dansen!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 03 Jul 2020

Dank je wel! Ja ik ben zo blij dat we die gevonden hebben. Klopt onze studio voor de buikdansles in Haarlem is ook super.

Sa'adia
Door

Sa'adia

op 02 Jul 2020

Heel goed dat je zo veel aandacht hebt voor hygiëne, Sabouschka. Het geeft mij een veilig gevoel dat jij let op afstand houden en je les daar op aanpast.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 03 Jul 2020

Fijn dat je dat een veilig gevoel geeft. Dat vind ik belangrijk dat we veilig zijn tijdens het buikdansen.

Caroline
Door

Caroline

op 03 Jul 2020

Wat een prachtige ruimte om in te dansen. Ik kan me voorstellen dat die inspirerend werkt.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 03 Jul 2020

Leuk dat je dat zegt Caroline!

Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 03 Jul 2020

Zoooo, wat een mooi zaal. Lijkt me geweldig om in te dansen. Lekker ruim ook.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 03 Jul 2020

Dank je wel! Ja ik verheug mij er ook op. Veel plaats ook om de anderhalve meter goed in acht te nemen.

Milou
Door

Milou

op 03 Jul 2020

Wat een mooie danszaal! Dansen kan overal maar zo'n gave danszaal is natuurlijk wel de kerst op de taart. Veel leesplezier daar! :)

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 Jul 2020

Dank je wel Milou!

yazila
Door

yazila

op 04 Jul 2020

Lieve Sabouschka,Beste leerlingen, Welkom in mijn studio! Wisten jullie dat dit al bijna 40 jaar een danswerkplaats is voor vele disciplines, waar duizenden dansers leren,creeren en onderzoeken.Lessen, internationale workshops en voorstellingen.Een fijne plek met een sterkte creatieve energie. Hiervoor Centro Flamenco en sinds 17 jaar mijn studio Alhambra.Ik wens jullie veel inspiratie en dansplezier. Warme groet,Yazila

Lieke
Door

Lieke

op 05 Jul 2020

Ik heb goede herinneringen aan de workshops die ik er jaren geleden volgde. Ga er nu met plezier weer heen. Groet Lieke

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 17 Jul 2020

Wat leuk om te horen Lieke. Je hebt ook zo een mooie klassieke buikdans performance voor ons gegeven. Je nam de ruimte in, veranderde de choreografie ter plekke zodat deze op je lijf gesneden was en je straalde. De entourage van onze mooie nieuwe studio ondersteunde het geheel.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 04 Jul 2020

Dank je wel lieve Yazila. Zo leuk om te lezen dat het al zo vele jaren een creatieve werkplaats is voor dansers en dansmakers.

Annemieke
Door

Annemieke

op 05 Jul 2020

Heel plezier deze zondag. Na de zomervakantie kom ik daar ook met plezier dansen. In de pauze kun je bij goed weer ook een fijne wandeling in de omgeving maken. Een oude vriendin heeft daar haar trouwfeest gegeven herinner ik me nu opeens.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 17 Jul 2020

Ik verheug mij erop om jou ook weer te zien Anemieke. Goed idee dat je daar in de pauze een fijne wandeling kan maken. Het is een mooie omgeving. Wat leuk ook dat een oude vriendin een trouwfeest heeft gegeven in de studio. Het is ook daarvoor een prachtige locatie..

Reactie plaatsen