Veilig naar de buikdansles in Haarlem na Corona
21 mei 2020 

Veilig naar de buikdansles in Haarlem na Corona

Veilig naar de buikdansles in Haarlem na Corona. Alhoewel er algemene hygiëne regels zijn die voor alle buikdanslessen gelden wil ik je het hier toch specifiek laten weten voor Haarlem. 

Per 5 juni mogen nu weer buikdanslessen worden gegeven aan volwassenen. Wel met inachtneming van 1,5 meter  afstand, handen wassen en desinfectie enzovoorts.  Ook de leerlingen aantallen zijn beperkt.

Veilig naar de buikdansles in Haarlem na Corona

De tijden zijn veranderd in Haarlem. Onze groep wordt nu in 2 groepen verdeelt. Beginners komen van 17.55-19.50. Gevorderden van 20.05-22.05.  7 leerlingen per groep.

Kwartier pauze tussen de lessen

Er is een kwartier pauze waarbij ik de vensterbanken en zitbanken desinfecteer. Je mag elkaar niet ontmoeten. Na afloop van de les ga je onmiddellijk naar huis. Dat om drukte voor de deur te voorkomen.

Gevorderde buikdanseressen

Van 20.05  tot 22.05  is de gevorderden les. Er mogen maar 7 leerlingen per keer. Met mij als docent zijn we dan 8. Op deze manier kunnen we 1,5 meter afstand houden in de spiegelzaal. Dat is door de stichting Rosenstock Huessy Huis berekend.

Kom direct uit de kleedkamer

Je komt binnen met mondkapje op en bij voorkeur al in je trainingskleren of buikdans outfit. Kom je direct uit het werk ga dan snel omkleden en kom direct uit de kleedkamer in de zaal.  Ben je omgekleed dan hang je jas op en leg je tas neer. Dan ga je handen wassen met water en zeep. En kom je direct uit de kleedkamer in de zaal. Niet meer dan 3 mensen tegelijk in de kleedkamer. Op ieder bankje een. Eventueel buiten even wachten of boven bij het toilet handen wassen.

Kletsen kan dan in de zaal

Kletsen is ook leuk in de zaal op anderhalve meter afstand.  Daar kan je je masker afzetten en in je eigen plastiek zakje laten liggen. niet zonder plastiek zakje laten slingeren!

Verdere regels voor de buikdanslessen in Haarlem

Geen kopjes gebruiken, maar je eigen drinken meenemen. Je wacht 5 minuten van tevoren buiten met afstanden van 1,5 meter van elkaar tot ik je naar binnen haal. Ook bij regen. Er staan bij het vroege tijdstip ook ouders voor de deur die hun kinderen van de opvang komen ophalen. Ook tot de ouders hou je 1,5 meter afstand. Deze mogen namelijk nu ook niet naar binnen. Waardoor het mogelijk drukker wordt voor de deur.

Veilig naar de buikdansles in Haarlem na Corona

Mondkapjes in de wandelgangen

Vanaf dinsdag 1 december 2020 ging de nieuwe tijdelijke wetgeving in aangaande de mondkapjes plicht. Voor de danssector betekent dit ook dat er verplichtingen ontstaan. Mondkapje op bij binnenkomst, tijdens de dansles / dansles geven mag deze af. Naar toilet gaan tijdens dansles, mondkapje op. Na dansles weer mondkapje op. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Laat je mondkapje echter niet slingeren in de zaal. Bewaar deze in een plastic zakje en leg het plastic zakje neer.

Hoe ga je het gebouw in

Daarna ga je een voor een via de deur van de kleedkamer je jas en tas ophangen en je handen wassen met water en zeep.  Je droogt je handen af met papieren handdoeken en gooit deze daarna gelijk weg. Desinfecteren daarna mag maar handen wassen overslaan niet. Je blijft niet plakken in de kleedkamer maar gaat gelijk naar de spiegelzaal. Houd ook bij het ophangen van je jas en tas een beetje afstand naar de andere jassen en tassen.

Moet je perse nog naar het toilet?

Moet je perse nog naar het toilet dan ga je gelijk naar boven. Bij terugkomst ga je zoals je gewend bent met schoenen in je hand  langs de rand van de zaal naar de kleedkamer.

De deur van de spiegelzaal gebruiken we weinig

Kom je te laat? Dan bel je aan zoals altijd. Ik doe dan open via de telefoon vanuit de ene kant van de spiegelzaal. Een van jullie die het dichtstbij de kleedkamer staat gaat even in de kleedkamer om de deur voor je te openen. Zodra je binnen bent sluit je zelf de deur achter jou weer af. Houd ook hierbij de afstand. De deur van de spiegelzaal blijft dicht.

Handen was protocol voor alle groepen

Handen wassen doe je met inachtneming van het handen was protocol van de GGD.  Je maakt de handen eerst goed nat, dan pas zeep pakken. Tijdens het happy birthday zingen de zeep goed over vingers en handen wrijven.  Zo heb je voldoende tijd dat de zeep zijn werk kan doen.  Of je telt tot 20. Dan pas afspoelen. Je droogt af met papieren handdoeken en gooit deze daarna weg.  Handen desinfecteren werkt pas na het handen wassen!  Sla deze stap dus niet over! Je gaat onmiddellijk naar de zaal en wacht in het midden van de zaal met inachtneming van de 1,5 meter afstand tot de les begint. Niet naast elkaar gaan zitten.

Thuisblijven

Met verkoudheidsklachten en lichte hoofdpijn blijf je thuis. Wanneer iemand in jouw huishouden COVID 19 heeft dan blijf je ook thuis. Ben je boven de 70 en heb je onderliggende ziektes dan is deelname aan de les op eigen risico. Ik blijf ook online lessen aanbieden voor je op een andere dag. Informeer hierna.

Ben je blij?

Ben je blij dat de buikdanslessen in Haarlem weer starten? Vertel ons waarom. Veilig naar de buikdansles in Haarlem na Corona daar kun je toch nog vragen over hebben. Misschien heb je ook nog extra tips? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader. 

Buikdansles via Zoom op woensdag  avond

De buikdanslessen in Haarlem zitten vol. Wel kun je op een wachtlijst komen. Er is nog plek bij de buikdanslessen in Zaandam. Het protocol daarvoor volgt in een volgende blog. In Amsterdam zijn de buikdanslessen voorlopig nog online. Je kunt meedoen op woensdagavond met buikdanslessen via Zoom.  Klik hier om je aan te melden en voor meer informatie.

Deel deze blog graag met je netwerk.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Sophia gulmetov
Door

Sophia gulmetov

op 22 May 2020

Ik ben heel blij dat de lessen weer gaan beginnen! Ik heb jouw lessen en de inspiratie van de andere danseressen echt gemist. Ik zie er weer naar uit om weer soepel te worden en lekker in mijn lijf te komen zitten! En vooral weer de energie van de muziek en van elkaar te krijgen!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 May 2020

Wat lief wat je schrijft! Ik mis jou en jullie allemaal ook ontzettend en het lesgeven Ik ben ontzettend blij om weer te mogen beginnen. Tot 4 juni! dan!

Esi Petra Strootman
Door

Esi Petra Strootman

op 22 May 2020

Fijn weer in de zaal te mogen dansen. Dansen in lijfelijke aanwezigheid van elkaar heeft voor mij ook zoveel meerwaarde boven het dansen in mijn eigen huiskamer en daarbij alleen digitaal contact. Ik kijk ernaar uit om elkaar weer te mogen ontmoeten. Maar is je gezondheid kwetsbaar of voel je je soms kwetsbaar vanwege je fysieke gezondheid net als ik? Ik heb een gouden tip: ga met de wind mee! Als je dit letterlijk doet, krijg je van de wind een duwtje in de rug. Maar figuurlijk gezien, kan het je ook lucht, in de zin van ruimte, geven. De afspraak is dat de danszaal goed geventileerd wordt tijdens het dansen. Dus als je binnenkomt in de dansruimte kan je de wind, cq de frisse lucht, letterlijk opzoeken. Ga zo staan dat je de wind voelt aan de achterkant van je lichaam. Het maakt niet uit of dat nu echt bij je rug is of bij je hoofd bij wijze van spreken. Zo sta jij in frisse energie die langs jou heen verder de ruimte in gaat. Eventuele ziekteverwekkende elementen (ik houd het even algemeen) lossen door frisse lucht in de ruimte op of verijlen zich zodanig dat ze geen kracht meer hebben. Onderzoek heeft bewezen dat dit zo werkt, maar belangrijker nog is het om dit op spiritueel niveau echt te gaan voelen. Trek daarom je aandacht van je hoofd naar je hart en luister naar je onderbuikgevoel. Je zult merken dat je bevestiging krijgt en toestemming om nu vrij uit te dansen in je eigen auraruimte, die anderhalve meter is om je heen, ook boven en onder. Als je je laat dragen door de wind, dan beweeg je je in luchtige dus gezonde energie. Dus kom lekker dansen, houd bij wijze van spreken de wind in de rokken (i.p.v. de zeilen) en houd haar in de danszaal in je rug. Dit kan je ook elders of buiten doen als je in de omgeving van een groep mensen bent. Laat je leiden door de wind. Het is zo'n krachtig en helend onderdeel van de natuur. Dus voel je je kwetsbaar en ben je in een binnenruimte (bijvoorbeeld onze danszaal) zoek dan de plek op waar je in verbinding bent met de buitenlucht. En dans op de wind....

Ine van Ameijde
Door

Ine van Ameijde

op 22 May 2020

Hallo Esi, Jammer, maar ik pas er nog even voor. In de luchtstroom staan is inderdaad heel goed, maar daar kan ik niet tegen. Vette pech. Ik heb alles van dichtbij meegemaakt, ik kan even nog niet meer beschadigingen in mijn lichaam hebben. Wat komt, komt oké. Maar ik ga het zelf niet opzoeken. Ik ga wel beginnen met schilderen in een kleine groep, maaR dat is wat rustiger. Ik ga jullie en het gebeuren wel vreselijk missen. Xxx

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 May 2020

Het gaat natuurlijk niemand opzoeken Ine ook diegenen niet die wel op dansles komen. Wat fijn dat je weer gaat schilderen in een kleine groep. Beetje buiten de deur komen is op gegeven moment wel weer fijn. Misschien kom je binnenkort ook weer dansen in een kleine groep.

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 May 2020

Wat fijn dat je ons dit laat weten Esi! Dat is echt een geheim. Een geheim wat ontrafelt mag worden zodat niemand bang hoeft te zijn. Ik hoop dat we voldoende wind kunnen creëren. Want helaas de verhuurder wil niet dat we de deur naar de hal open laten staan. Hij denkt dat het anderen zou storen. Maar de ramen mogen wel wagenwijd open en de deur naar de kleedkamer ook. Ik ga het hem wel persoonlijk nog eens vragen en dan ook uitleggen waarom. Tenminste voor de beginners groep op het vroege tijdstip. Dat zodat ook jij veilig bent. Het deel van de les dat we zonder muziek mindfulness praktiseren stoort natuurlijk niet. .Ik denk dat hij verkeerd begrijpt wat wij doen. Vrouwen die in stilte naar binnen keren om contact te maken met hun lijf. Met het buikdansen op de muziek kan ik het me nog voorstellen. We hoeven ze niet zo hard te zetten.... Er zijn natuurlijk wel meerdere ramen die we kunnen openen.

Mignon
Door

Mignon

op 22 May 2020

wat een geweldig goed en duidelijk protocol Sabouschka, zo kan iedereen weer veilig genieten van de buikdans!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 23 May 2020

Dank je wel voor je complimenten Mignon. Wat leuk om van je te horen!

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 02 Jun 2020

Zoals jullie ondertussen weten verkreeg ik verkeerde informatie en moeten we wachten tot de sportscholen weer open gaan. Erg jammer. Aangezien wij niet zweten en hijgen in de dansles. We proberen donderdag een les buiten mits het niet regent. Als deelnemer heb je hiervan bericht ontvangen via de mail.

Jamila
Door

Jamila

op 01 Jul 2020

Hoi, hoi, hoi!!!! Ben erg blij dat we weer in de zaal mogen. Ik heb jullie zo erg gemist. Met zoom is het leuk en je leert er veel van maar ik mis zo de energie van de anderen en de samenhorigheid die we hebben. Zie jullie heeeeel graag snel. Liefs, Jamila

Ute Eberlijn
Door

Ute Eberlijn

op 02 Jul 2020

...oh daar kan ik zo bij aansluiten! Het studio werd altijd mijn tweede thuis tijdens de lessen. Een plek waar ik helemaal bij mezelf thuis kom. Maar gelukkig duurt het nu niet lang meer. Sterkte allemaal en tot ziens ♡♡

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 19 Aug 2020

Ja gelukkig kwam je ook 2 x naar de workshops in Utrecht en ging je weer helemaal los. Zo fijn om te horen dat de studio je 2e thuis werd omdat je helemaal bij jezelf kwam. Tot ziens! Sabouschka

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 19 Aug 2020

Hoi hoi, ik zie je reactie nu pas. Ja ik ben daar ook zo blij mee dat we weer in de zaal mogen. En dat we de hele zomer in de tuin mochten dansen. Want ik miste jullie ook vreselijk! We zien elkaar snel weer! Liefs, Sabouschka

jacqueline
Door

jacqueline

op 10 Jun 2021

Ja, heeeel blij! Buiten in de tuin is een bijzondere en vrije ervaring. Binnen voelt voor mij intiemer en misschien ook meer in contact met elkaar. Ik heb er zin in!

Reactie plaatsen