Plezierig buikdansen

Plezierig buikdansen ervaar je wanneer je in eenheid bent met jezelf en alles om je heen. Dat doet een beetje aan yoga denken. Je gaat naar binnen en maakt contact met jezelf.
In mijn buikdanslessen kom je vanuit deze basis tot dansexpressie. Je volgt de muziek en je gevoel hierin. Zo komt jouw lichaam vanzelf in beweging.

Plezierig buikdansen

Plezierig buikdansen kan je voor jezelf alleen doen. Je kan ook samen plezierig buikdansen. Voor de kerstvakantie hadden we de laatste buikdansles in Haarlem ontzettend veel plezier.
Het was de afsluiting van de Sha’abi lessenreeks. Op wens van een van mijn leerlingen nam ik de stokken mee. We deden de ‘Tahtib’ oftewel stokkendans. En dan in groepjes van drieën.

Genieten

Deze laatste les voor de kerst ging ik met name naar mijn leerlingen kijken. Vol trots ging ik genieten van de mooie resultaten van de afgelopen 10 lessen. Ik zag de vrouwen zo plezierig buikdansen. Ze gingen er allemaal ontzettend van genieten. Dat kun je ook zien op de foto van deze blog. Elk groepje danste net weer anders en allemaal ontzettend mooi.

Buikdanslessen in Amsterdam

Tijdens de buikdanslessen in Amsterdam zag ik hele mooie improvisaties van 5 buikdanseressen. Ze leken net op ingestudeerde groepsdansen. Hoe komt dat?

Improviseren in dans

Improviseren in dans betekent dat je geleidelijk aan ervaring opdoet met het uitpoberen van beweging op bepaalde momenten in de muziek. Improviseer je samen met anderen dan maak je afspraken. Je maakt de afspraak dat je de beweging eenvoudig houd zodat een ander je daarin kan volgen. Je spreekt af dat je pas van beweging wisselt wanneer je lekker samen in een flow bent.

Gevoel van verbondenheid

Je gaat soms dicht naast elkaar staan. Dan voel je de beweging van de ander en kun je makkelijk meedoen. Dat gevoel van verbondenheid kun je houden waneer je weer verder van elkaar af staat. Deze verbondenheid veroorzaakt plezierig buikdansen.

Improviseren betekent vrijheid

Improviseren betekent vrijheid. Maar toch kun je in het begin een beetje verlegen zijn. Dat is heel normaal. Dat heeft iedereen in het prille begin ervaren. Je kunt deze verlegenheid van je afschudden door dichtbij een ander te staan en simpelweg mee te doen.

Jouw beweging versterken

Mijn gevorderde leerlingen begrijpen deze verlegenheid. Ze kennen ze zelf nog van het begin. Ze helpen jou door jouw beweging te versterken door bij jou aan te sluiten. Dan zal je verbaast zijn hoe het helemaal vanzelf gaat. Plezierig buikdansen ontstaat zo ook voor jou.

Was jij zelf ooit eens verlegen?

Was jij zelf ooit eens verlegen? Was je ook eens verlegen in de buikdansles? Moet je soms eerst even over een drempel heen? Deel het met elkaar. Schrijf onderaan in het kader.

Kerstcadeau

Wil je jezelf een kerstcadeau geven van plezierig buikdansen? Jezelf trakteren op een vorm van sport waarbij je het niet eens merkt dat je aan het sporten bent? Simpelweg omdat het zo leuk is? Klik dan hier.

Deel deze blog met je netwerk op Facebook, Twitter enz.

Ik wens je fijne dagen.

Groetjes,
Sabouschka

Over de schrijver
Wanneer je bij Sabouschka les komt nemen dan kom je eindelijk tot rust. Sabouschka combineert een energieke, creatieve geest met een mooie houding en een soepel lichaam. Zij studeerde af als uitvoerend danser en choreograaf. Haar afstudeerproject was een voorstelling die mensen wakker schudde en oproept tot respect van het anders zijn van elk individu. Sabouschka is doordrongen van de authenticiteit van Egyptische buikdans als kunst en zelfexpressie voor de unieke vrouw. Als danser en lichaamsgerichte therapeut weet zij als geen ander mensen in beweging te brengen, van binnen en van buiten. Met die ervaring kan zij met recht stellen dat ze jou als hoogopgeleide vrouw helpt om in alle dynamiek jouw innerlijke rust te vinden: innerlijke rust van waaruit jij weer in beweging en tot expressie komt.
Riëtte
Door

Riëtte

op 25 Dec 2015

Dag lieve Sabouschka ! Inderdaad klinkt verlegen zijn beter als onzeker zijn.... Verlegen zijn merkte ik afgelopen woensdag de 23e toen ik bij de finale van de Health Battle zou gaan optreden; Waarschijnlijk door mijn eigen slechte communicatie en onzekerheid is dat anders gelopen; piekfijn gekleed in mijn Balladi jurk met toepasselijke sieraden en gemake-upt, brede riem in de taille wel 3 gaten korter, sluier en muntjesgordel in mn tas, ging ik met JW naar t feest. Goed voorbereid en ik ging ervoor ! De avond zat vol met iedereen die iets ging vertellen en het was heel gezellig, echter alleen mijn teamleden wisten wat ik van plan was.... Naarmate de avond vorderde zakte de moed me in de schoenen, die ik toen nog aanhad, en misschien had ik gewoon de mededeling moeten doen dat ik nog wilde optreden.... Maar ik durfde niet meer en toen steeds meer mensen vertrokken gingen wij ook naar huis.... IK WAS BÓÓS OP MEZELF ! dat wil je niet weten, wat een slappe hap ! Maar ik ging eenmaal thuis niet meer uit frustratie eten en dat heb ik GELEERD BIJ THE HEALTH BATTLE !! Ik doe het gewoon nog een keer over voor ze ! FIJNE FEESTDAGEN IEDEREEN ! Liefs Riëtte XX

Sabouschka
Door

Sabouschka

op 30 Dec 2015

Ik ben blij om te horen dat je niet meer ging eten uit frustratie. De volgende keer probeer dan ook mild tegen jezelf te zijn. Boos zijn op jezelf lost niets op. Heb begrip voor en compassie met jezelf. Eerlijk gezegd begrijp ik het heel goed dat je op dat moment niet meer durfde. Dat is ook te veel gevraagd van jezelf. Je moest namelijk niet alleen overwinnen dat je voor het eerst in je uppie gaat optreden. Maar dan ook nog eens dat je het eerst nog zelf moet aankondigen. Ik snap het dat je het als verassing wilde doen. Toch heb je juist dan iemand van de organisatie nodig die het weet. Hij of zij gaat je dan hierin ondersteunen. Dan hebben jullie een gezamenlijk doel: jouw optreden als verrassing. Het podium word je dan gegeven. Dan kun je het podium veel makkelijker nemen. Ik word als buikdanseres vaak ingehuurd om een jarige te verassen. Dan weten het een of twee mensen van het feest. Voor de anderen is het en verassing. Ik bespreek met diegene die mij inhuurt vooraf dingen zoals hoe ik ongemerkt binnenkom, of er nog iemand is die het ook weet, enz. Ik bespreek altijd dat hij of zij komen kijken of ik al verkleed ben. Dat zodat ik klaar sta voordat ze aankondigen of de muziek aanzetten. Dat is voor jou als amateurdanseres die graag bij familie en vrienden wil optreden niet anders. Wat daarbij wel helpt is de combinatie van een professioneel met jou in het voorprogramma. Zoals je dat ooit voor je moeder's verjaardag met mij had geregelt. Dan is het zo veel makkelijker voor jezelf. Het neemt de druk. Jij laat dan zien wat je na 2 1/2 jaar al kan in buikdans. Daarna laat je een buikdanseres zien die al haar hele leven professioneel met buikdans bezig is. Ik hoop dat deze tips je helpen om de volgende keer wel het podium in te nemen! Een gelukkig, gezond en vervuld nieuw jaar met veel beweging, dans en expressie toegewenst!

Riëtte
Door

Riëtte

op 31 Dec 2015

Dank je wel, ik zou bijna zeggen VIND IK LEUK !!

Reactie plaatsen